KOROZE VÝFUKU OAC II

Brzdy, tlumiče, výfuk, prostě o všem co je pod autem.
Odpovědět
Krambler

KOROZE VÝFUKU OAC II

Příspěvek od Krambler » 10 bře 2009, 15:20

Po prvním roce provozu (Astra Classic II r.v. 2008) mám již dost zkorodovaný tlumič vč.přilehlého potrubí na zadním dílu výfuku. Zatím povrchově. Přikládám odkaz na obrázek:
http://img11.imageshack.us/img11/406/tlumivfuku.jpg

Na 1.garanční prohlídce mně technik samozřejmě tvrdil, že stav je standardní a odpovídá jednoročnímu provozu. Nejde mi o žádnou estetiku, ale pouze funkčnost výfuku. Myslím, že takhle za rok či dva bude skrz.

Mám dotazy:
a) jak dlouho vám výfuk vydržel?
b) je podle obrázku stav v normálu?
c) jak argumentovat vůči garančnímu servisu, aby tlumič v rámci záruky vyměnili?

Díky za rady
Astra Classic II 1.6 16V (Z16 XEP)

Reklama

Trdlo

Re: KOROZE VÝFUKU OAC II

Příspěvek od Trdlo » 10 bře 2009, 16:24

Sorry, ale přijde mi to jako normální stav výfuku po jednoročním provozu. Pokud mu chceš prodloužit životnost, věškeré zkorodované místa obruš drátěným kartáčem, odmasti a nastříkej zinkovým nebo hliníkovým sprayem.
END

kabrioletak

Příspěvek od kabrioletak » 10 bře 2009, 16:35

tak tak jak řiká kolega nade mnou.každopadně doporučuji ošetřit vyfuk sprejem na jaře a take když je třeba před zimou a je jedno zda jde o nový vuz či ojetý,je to dobré dělat a životnost jde rapidne nahoru.
www.hairmarket.cz
www.tommutuning.cz

rychlyradim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rychlyradim » 10 bře 2009, 16:44

koncový vejfuk u astry G vydrží prýcca 4 roky! takže by to odpovídalo! Záleží jak dlouhé trasy s tím jezdíš, jak v zimě s tím jezdíš atd! jestli tomu dáš nějakou povrchovou úpravu...
co si ale pamatuji když jsem ted v lednu vyhazoval svoji starou koncovou čáast! tak byla zrezlá v ohybech nikoliv takto po celé části! - ale to je asi kus od kusu :wink:

A.P.

Příspěvek od A.P. » 10 bře 2009, 16:59

Ta koroze nasere a taky nevypadá na autě nejlíp. Já jednou ročně vlezu pod auto a celý výfuk natřu. Výfuk mám od výměny už 3 roky a vypadá líp než ten tvůj na fotce.
OPEL ASTRA 1,6 16v 3dv.

Salám

Příspěvek od Salám » 10 bře 2009, 17:07

Vůbec bych to neřešil tak jak říkají kolegové - já měl ten koncový tlumič už tak zrezlý, že se z něho odloupl ten svrchní plášť jako cibule (ten co je na fotce rezavý)..a pod ním je další a zase to bylo jako z výroby :lol: dokonce ani na technické nic neříkal...

dimi

Příspěvek od dimi » 10 bře 2009, 17:15

Já mám výfuk 7 let a loupu ho jako cibuly. Ale já mám diesel a ten vydrží víc. Ale u nás se nechá jeden díl výfuku našopovat hliníkem za 500 a pak je jeho životnost o dost delší. Ještě jsem ho neměl, ale než dám novej tak si to nechám udělat.

Pico

Příspěvek od Pico » 11 bře 2009, 19:17

Koncový diel výfuku je najháklivejší. Neprehrdzavie však nikdy zvonku. Vo vnútri sa kondenzuje voda a tá ho rozožiera zvnútra. Najprv sa ti rozsypú prepážky a až potom hrniec, niekde v spoji. Inak to čo je na fotke je normálna povrchová korózia.
Astra II

Odpovědět