KOROZE VÝFUKU OAC II
KOROZE VÝFUKU OAC II
Po prvním roce provozu (Astra Classic II r.v. 2008) mám již dost zkorodovaný tlumič vč.přilehlého potrubí na zadním dílu výfuku. Zatím povrchově. Přikládám odkaz na obrázek:
http://img11.imageshack.us/img11/406/tlumivfuku.jpg
Na 1.garanční prohlídce mně technik samozřejmě tvrdil, že stav je standardní a odpovídá jednoročnímu provozu. Nejde mi o žádnou estetiku, ale pouze funkčnost výfuku. Myslím, že takhle za rok či dva bude skrz.
Mám dotazy:
a) jak dlouho vám výfuk vydržel?
b) je podle obrázku stav v normálu?
c) jak argumentovat vůči garančnímu servisu, aby tlumič v rámci záruky vyměnili?
Díky za rady
http://img11.imageshack.us/img11/406/tlumivfuku.jpg
Na 1.garanční prohlídce mně technik samozřejmě tvrdil, že stav je standardní a odpovídá jednoročnímu provozu. Nejde mi o žádnou estetiku, ale pouze funkčnost výfuku. Myslím, že takhle za rok či dva bude skrz.
Mám dotazy:
a) jak dlouho vám výfuk vydržel?
b) je podle obrázku stav v normálu?
c) jak argumentovat vůči garančnímu servisu, aby tlumič v rámci záruky vyměnili?
Díky za rady
Astra Classic II 1.6 16V (Z16 XEP)
- Reklama
Re: KOROZE VÝFUKU OAC II
Sorry, ale přijde mi to jako normální stav výfuku po jednoročním provozu. Pokud mu chceš prodloužit životnost, věškeré zkorodované místa obruš drátěným kartáčem, odmasti a nastříkej zinkovým nebo hliníkovým sprayem.
END
- kabrioletak
tak tak jak řiká kolega nade mnou.každopadně doporučuji ošetřit vyfuk sprejem na jaře a take když je třeba před zimou a je jedno zda jde o nový vuz či ojetý,je to dobré dělat a životnost jde rapidne nahoru.
www.hairmarket.cz
www.tommutuning.cz
www.tommutuning.cz
- rychlyradim
- Kontaktovat uživatele:
koncový vejfuk u astry G vydrží prýcca 4 roky! takže by to odpovídalo! Záleží jak dlouhé trasy s tím jezdíš, jak v zimě s tím jezdíš atd! jestli tomu dáš nějakou povrchovou úpravu...
co si ale pamatuji když jsem ted v lednu vyhazoval svoji starou koncovou čáast! tak byla zrezlá v ohybech nikoliv takto po celé části! - ale to je asi kus od kusu
co si ale pamatuji když jsem ted v lednu vyhazoval svoji starou koncovou čáast! tak byla zrezlá v ohybech nikoliv takto po celé části! - ale to je asi kus od kusu
Ta koroze nasere a taky nevypadá na autě nejlíp. Já jednou ročně vlezu pod auto a celý výfuk natřu. Výfuk mám od výměny už 3 roky a vypadá líp než ten tvůj na fotce.
OPEL ASTRA 1,6 16v 3dv.
Vůbec bych to neřešil tak jak říkají kolegové - já měl ten koncový tlumič už tak zrezlý, že se z něho odloupl ten svrchní plášť jako cibule (ten co je na fotce rezavý)..a pod ním je další a zase to bylo jako z výroby dokonce ani na technické nic neříkal...
EX Coupe 2001 2.2 Z22SE
Já mám výfuk 7 let a loupu ho jako cibuly. Ale já mám diesel a ten vydrží víc. Ale u nás se nechá jeden díl výfuku našopovat hliníkem za 500 a pak je jeho životnost o dost delší. Ještě jsem ho neměl, ale než dám novej tak si to nechám udělat.
Koncový diel výfuku je najháklivejší. Neprehrdzavie však nikdy zvonku. Vo vnútri sa kondenzuje voda a tá ho rozožiera zvnútra. Najprv sa ti rozsypú prepážky a až potom hrniec, niekde v spoji. Inak to čo je na fotke je normálna povrchová korózia.
Astra II