Pripojeni zesilovace na originalni radio+vedeni kabelu

Vše o zapojení repro, radia atd..
Odpovědět
refugee

Příspěvek od refugee » 08 bře 2009, 21:58

Cau..potreboval bych poradit..koupil sem woofer se zesilovacem US Blaster 3250, ze zesilovace je pouzit jen jeden kanal. Potreboval bych poradit jak to pripojit co nejlip k radiu Philips CAR400, kudy vest kabely i napajeci atd. Napadlo me pripojit ten zesik k reprakum v zadnich dveri z levyho i pravyho a spojit do jednoho aby byl vyvazenej zvuk mezi tim levym a pravym ve dveri. Kdyby nekdo vedel jakej vykon ma to samotny radio tak bych byl rad. Casem mozna dam jinej zesilovac i reprak do tuby, takze nejvic me zajima kudy vest kabely a jaky. Diky za odpovedi.

Reklama

genius0011
Kontaktovat uživatele:

Re: Pripojeni zesilovace na originalni radio+vedeni kabelu

Příspěvek od genius0011 » 08 bře 2009, 22:01

co třeba použít tlačítko HLEDAT jinak třeba TADY
teď R Scenic 2.0 16v 103kw rv00
ex ASTRA 1.6 8v 55kw rv99 rip

sabelt

Příspěvek od sabelt » 09 bře 2009, 11:07

Ahoj :wink:

je to naká doba co jsem to taky dělal ... mame astru v sedanu ... a kabely jsem tahal pod levým prahem řidiče ... pak jsem našel průchodku. Je přímo za palubovkou a musíš se jóóó ohnout, abys vymačkl gumovej špunt a protahl kabel :) Takže napajecí sem tahl pres tuhle díru, dovnitr kolem ostatní elektroniky, pod plasty nad prahem, nahoru kolem zadních sedaček, pod zadní plato ... a hura do kufru...

Protože se mi nechtělo vyndavat radio, udělal jsem si vlastní vypínač na REMOTE signal do zesilovače.. neboli do spíénacího obvodu zesíku. Natahl jsem si ho ze zapalovače, pod volantem v díře mam schovanej vypínač, a zase tahl k zesíku dozadu.

Protože serivoý CDR500 bo jaký je to označení nemá výstup signalu na woofer, vzal jsem ho ze zadních dveří ... z levejch.. zkoušel jsem z obou a neni to rozdíl ... takže jsem to nechal na jednich, aby jsem měl menší pravděpodobnost zničení nečeho :) Tak odtud jsem vzal signal .... a zesík uzemnil .. pod zadním levým svetlem ... je tam uzemnovaci bod, cili staci odmontovat šroub a s kablem pritahnout že. No a po zapojení bys to měl mít vše v pohodě :) jinak jestli máš tubu, doporučuju ji pořadne uchytit ... protože ti tam bude litat v zatáčkách jak ta kun*a... :))

Snad Ti to pomohlo :) Good Luck a spoustu vyposlouchanejch hodin :) Ahoj 8)
Z20LET Coupe in Schwarz... One of my dream comes true...

refugee

Příspěvek od refugee » 10 bře 2009, 00:15

sabelt: diky moc za radu ;) bylo stejny kdyz si to napojil na jeden nebo na dva?myslim ze pokud mas v zadnich dveri repraky tak kdyz to napojis jen k levymu tak bude hrat slabeji nez ten pravej.

mexxo

Příspěvek od mexxo » 10 bře 2009, 08:11

Dávaš to cez zosilovač a od repráku berieš len signál, ktorý ti zosilovač zosilní ako si to nastavíš. Takže to nebude hrať slabšie. Akurát to nebude stereo, čo pri basoch fakt nevadí.

Štráda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Štráda » 13 bře 2009, 19:58

Bavíte se tu pořád o odebrání signálu,má ten zes vůbec hi level vstupy?Pokud ano,tak tam napoj jak pravou,tak levou stranu!!!!!Pokud ne,tak seš víš kde,nahranej,protože origo rádio nemá linkový výstup předzesilovače,ale někde to vysí schéma z Polska,jak si vytáhnout z origo rádia linku,ale to bych neřešil,protože určitě to bude stejně slabé,na kolik je stavěnej vstup linky toho zes.?((mlV,V????)
Jinak i u basů je i stereo důležité,dražší woofry jsou stereofoní(dvoucívkové) nebo to někdo řeší dvouma jednocívkovýma wooframa a každej má na jednu stranu(stereo!)
Příklad té lince,pokud bude zes stavěnej se vstupy na linku na 2V a ty do něj potlačíš linku s 0,5V,tak ti bude zes hrát jen na čtvrtinovej víkon,a to ty do něj stejně nepustíš 0,5V,protože to rádio to dá při maximálním volume a to pokud dáš,tak ti nebudou stíhat repra v autě a bude to hrát strašně,bude to šíleně zkreslovat!!!!a můžeš si něco i odpálit,bud rádio,či zes!!!!
Můj názor,origo rádio pryč,koupit jiné(kvalitní značku,ale levnější třeba třídu) natáhneš si pěkně link kabely z rádia do zes a po srandě!Rádia kolem 4tis maj už většinou linku 2V a mívají i 4 link výstupy,přední,zadní,pravej,levej.Některý maj i 6 výstupů z toho dva na sub,takové rádio mám já,mohu přepínat fázi na woofru,vyp,zap jen linku na woofer,a pokud budu chtít místo zadních repro dát woofry,tak mohu dva s impedancí 1-2ohmy a rádio do nich dá 70W,jinak mám 4*27W RMS a 2,2V linku! :lol:
High Flow Head-Modrá Raketa z ML... michalstrasser@seznam.cz qip 387819619 tel.737117644 Facebook Michael Štráda
Hellracer Štráda

refugee

Příspěvek od refugee » 15 bře 2009, 22:40

mexxo píše:Dávaš to cez zosilovač a od repráku berieš len signál, ktorý ti zosilovač zosilní ako si to nastavíš. Takže to nebude hrať slabšie. Akurát to nebude stereo, čo pri basoch fakt nevadí.
De mi o to ze budu mit zapojeny i ty zadni repraky v aute.Vim ze zesik nebude hrat slabejc ale co ty dva repraky v zadnich dveri kdyz jednomu budu ''krast'' signal a druhymu ne.

refugee

Příspěvek od refugee » 15 bře 2009, 22:42

Štráda píše:Bavíte se tu pořád o odebrání signálu,má ten zes vůbec hi level vstupy?Pokud ano,tak tam napoj jak pravou,tak levou stranu!!!!!Pokud ne,tak seš víš kde,nahranej,protože origo rádio nemá linkový výstup předzesilovače,ale někde to vysí schéma z Polska,jak si vytáhnout z origo rádia linku,ale to bych neřešil,protože určitě to bude stejně slabé,na kolik je stavěnej vstup linky toho zes.?((mlV,V????)
Jinak i u basů je i stereo důležité,dražší woofry jsou stereofoní(dvoucívkové) nebo to někdo řeší dvouma jednocívkovýma wooframa a každej má na jednu stranu(stereo!)
Příklad té lince,pokud bude zes stavěnej se vstupy na linku na 2V a ty do něj potlačíš linku s 0,5V,tak ti bude zes hrát jen na čtvrtinovej víkon,a to ty do něj stejně nepustíš 0,5V,protože to rádio to dá při maximálním volume a to pokud dáš,tak ti nebudou stíhat repra v autě a bude to hrát strašně,bude to šíleně zkreslovat!!!!a můžeš si něco i odpálit,bud rádio,či zes!!!!
Můj názor,origo rádio pryč,koupit jiné(kvalitní značku,ale levnější třeba třídu) natáhneš si pěkně link kabely z rádia do zes a po srandě!Rádia kolem 4tis maj už většinou linku 2V a mívají i 4 link výstupy,přední,zadní,pravej,levej.Některý maj i 6 výstupů z toho dva na sub,takové rádio mám já,mohu přepínat fázi na woofru,vyp,zap jen linku na woofer,a pokud budu chtít místo zadních repro dát woofry,tak mohu dva s impedancí 1-2ohmy a rádio do nich dá 70W,jinak mám 4*27W RMS a 2,2V linku! :lol:
K tomu zesiku nemam puvodni dokumentaci. Vidim na nem jen 2xcinch vstup(L/R) a vstup Svorkovnice ktera bejva treba na repru zastrcej se do nej jen oholeny kabely(u ty je napsano: Low Impedance In). Puvodni radio se mi nechce vyhazovat kuli ovladani na volatnu. Redukce k ovladani pro neoriginalni radio vyjde na neco kolem 2500kč a to mi pride dost.

Štráda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Štráda » 15 bře 2009, 22:44

Ten na to nic,ty si ho od něj budeš pouze odebírat v malém množství,pač ti ten signál půjde na výkonové vstupy na zes a tam se to hned skompresuje atd.,takže v poho!
Hod foto zes ze předu kde jsou korekce a vstupy!
Ty redukce nejsou tak drahé,(tuším něco kolem 600,- podle značky rádia,ale nekvalitní a neznačkové rádia to nedělaj),navíc je tu návod jak si to udělat!
High Flow Head-Modrá Raketa z ML... michalstrasser@seznam.cz qip 387819619 tel.737117644 Facebook Michael Štráda
Hellracer Štráda

refugee

Příspěvek od refugee » 16 bře 2009, 20:03

Foto zesiku. Jeste pro info zesik neni delanej na woofer, proto budu davat do wooferu frekvencni vyhybku.
Přílohy
SDC10821.JPG

Štráda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Štráda » 16 bře 2009, 20:17

Jasný,tak to pořebuješ linku!Pokud ty vstupy vedla chinču nejsou výkonové vstupy,to by pak mělo výstupy ještě z druhé strany!Oni to někdy tak blbě popisujou!Já dnas kápnul na dvě vyhybky magnat,dva koaxiální repráky magnat a dva zes.kenwood!Ty jsi ty vyhybky sehnal nebo by jsi měl zájem,musím vše přeměřit,zda to maká!Je to všechno old school výroba,ale made in gejmany a japan,to je podstivá práce a kvalitní,na stáří nezáleží pokud to maká,staší věci jsou většinou kvalitnější jak výkonově,tak mechanicky a spracované!
Zes jsou jako nové!
Hellracer Štráda

refugee

Příspěvek od refugee » 16 bře 2009, 20:38

Na druhy strane sou jeste vystupy, typek od kteryho sem to koupil to mel napojeny prez ty svorky vedle cinchu, takze to sou urcite vstupy. Takze bych do nich mohl primo napojit kabely od repraku? Vyhybku jeste nemam, mam planu si ji udelat,coz vyjde na neco kolem 150kč počítam. Za kolik bys ji nechal ty?Jakej maj zesiky vykon?

Štráda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Štráda » 16 bře 2009, 22:51

Tak to zapoj tak,jak jsme to probírali,na ty výkonové vstupy vedle chinčů!Vyhybky jsou dvoupásmové,takže na komponenty(bass,výška)!Zes vůbec netuším,maj 15A pojistky,jako nové jsou,hledal jsem o nich nějaké data nikde nic a pokud ano,tak za těžký peníze!Jsou tak 25let staré,takže maj už i svou hodnotu,hlavně japonská precizní práce,ty vyhybky zas německá práce!Zkusím ještě hledat!Tu vyhybku na woofr koupíš někde v hudebninách za pár kč,koukni na netu!
Ty zes,vyhybky,repra budou v sekci prodej,jukni tam!
Hellracer Štráda

Odpovědět