opel Astra Z14XE na 3 válce + chcípání
Re: opel Astra na 3 válce + chcípání
Mám ten samý problém. Do práce jezdím tak 6 km. Sem tam delší jízdy jedu, ale málo.
po 2 km mně začne blikat kontrolka emisí a motor jede jak na 3 válce a tmavý kouř z výfuku.
Musím zastavit, vypnout motor a po opětovném nastartování to už jede, ale svítí kontrolka emisí.
Vyblikal sem kod chyby 0300 a 0303 nezapaluje 3. válec. Svíčky sem měnil. Asi by to chtělo
zkontrolovat ještě ty vstřiky, ale nevím jestli bych to zvládl v domácích podmínkách. Jinak to pude asi do servisu.
po 2 km mně začne blikat kontrolka emisí a motor jede jak na 3 válce a tmavý kouř z výfuku.
Musím zastavit, vypnout motor a po opětovném nastartování to už jede, ale svítí kontrolka emisí.
Vyblikal sem kod chyby 0300 a 0303 nezapaluje 3. válec. Svíčky sem měnil. Asi by to chtělo
zkontrolovat ještě ty vstřiky, ale nevím jestli bych to zvládl v domácích podmínkách. Jinak to pude asi do servisu.
Astra G 1.6 16V, 5 dv. Z16XE model 2003
- Reklama
Skusil by som si listu pozicat od niekoho z okolia.
Opel Insignia 2,0 Cdti 2010
Opel Astra G 1,4 16V r.v. 1999 ex...
Opel Corsa B 1,2 16V r.v. 1999
langdon2 píše:Skusil by som si listu pozicat od niekoho z okolia.
Zapalovací lišta je OK, už jsem tam měl 2 zapůčené a dělá to to samé.
Jinak co se týče zanášení motoru karbonem - kdyby to byla popisovaná závada viz "denny", projevovalo by se to kdykoliv při jízdě s vozem a ne jen po zahřátí (pokud se mýlím, tak mě opravte), takže tomu moc nevěřím, alespoň v tomto případě.
Auto mám teď na reklamaci v autobazaru (už od pátku) a zatím se neozvali, takže bližší info o závadě nemohu dodat, každopádně až budu něco vědět, napíšu to sem. Zatím to ale vypadá buď na vstřikování (což je otázka, když mi ho ŘJ vyhodnocuje jako OK) nebo na nakoplou ŘJ. Tak uvidíme, s čím páni mechanici přijdou
Jinak díky všem za odezvy. Spunky
Skusil by som si listu pozicat .....na skusku.sykysyky píše:Mám ten samý problém. Do práce jezdím tak 6 km. Sem tam delší jízdy jedu, ale málo.
Spunky píše:langdon2 píše:Skusil by som si listu pozicat od niekoho z okolia.
Zapalovací lišta je OK, už jsem tam měl 2 zapůčené a dělá to to samé.
Jinak co se týče zanášení motoru karbonem - kdyby to byla popisovaná závada viz "denny", projevovalo by se to kdykoliv při jízdě s vozem a ne jen po zahřátí (pokud se mýlím, tak mě opravte), takže tomu moc nevěřím, alespoň v tomto případě.
Auto mám teď na reklamaci v autobazaru (už od pátku) a zatím se neozvali, takže bližší info o závadě nemohu dodat, každopádně až budu něco vědět, napíšu to sem. Zatím to ale vypadá buď na vstřikování (což je otázka, když mi ho ŘJ vyhodnocuje jako OK) nebo na nakoplou ŘJ. Tak uvidíme, s čím páni mechanici přijdou
Jinak díky všem za odezvy. Spunky
To s tou listou som nemyslel na teba.....Viem ze si uz skusal.
Bývá to často tou lištou? četl jsem tu názory a většinou to lištou není.
Jinak to odzkoušet nejde než si ji půjčit?
Jinak to odzkoušet nejde než si ji půjčit?
No sak ako inac, kupis si ju, zistis ze ta stara bola v pohode a co potom......Neviem, ja by som to riesil tymto. Ked su sviecky v pohode, tak neviem preco inac by to malo ist na tri valce. Ovsem ak sa ti neorporucal jeden zo vstrekov.
takže to može byt aj tým vstřikem? Co kdybych zkusil mezi sebou dva přehodit jestli se ta chyba přenese. Bylo by to složité to přehodit?
Myslim ze nie. Ja som menil celu listu so vstrekmi.
Možno že napíšem blbosť, ale keby Ti vynechával vstrekovací ventil, tak by svietila kontrolka emisií a bol by cítiť benzín z výfuku? Ja sa prikláňam k názoru denny-ho. Ešte by som skúsil kvalitný benzín + na cca 20 km točiť motor do vysokých otáčok.
Osobne tiež jazdím krátke trasy cca 3 km ale snažím sa, ak mám možnosť motor po zohriatí povytáčať do otáčok.
Osobne tiež jazdím krátke trasy cca 3 km ale snažím sa, ak mám možnosť motor po zohriatí povytáčať do otáčok.
Programovanie riadiacich jednotiek vozidiel Opel, diagnostickým testerom GM MDI.
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE, Ex Opel Astra G, X16XEL
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE, Ex Opel Astra G, X16XEL
Za pokus to stoji..
- denny
- Kontaktovat uživatele:
spunky :co ti našli?K tomu vynechávání za studena a víc za tepla mám opravdu 8 z10 vozů odzkoušenou tu operaci s ventilama a u těch 2 z10 jsem jěště navíc na těch příslušných válcích musel vyměnit hydr.zdvihátka.Nejvíc tyto závady řeším od podzimu do jara.
Zatím pořád se ještě neozvali a kontaktní osoba je nedostupná (je na dovolený). Vše bych měl vědět příští týden. Uvidíme, jak jsem tu již psal, nejsem automechanik a tudíž je to pro mne pardon za výraz "zku*vená záhada". Nejvíc mě mrzí, že jsem dlouho snil o tomhle autiku a najednou 100000 v ... a mám doma 3 válec kterej mě už stál 12000 na opravách a údržbě. Ale to sem nepatří.denny píše:spunky :co ti našli?K tomu vynechávání za studena a víc za tepla mám opravdu 8 z10 vozů odzkoušenou tu operaci s ventilama a u těch 2 z10 jsem jěště navíc na těch příslušných válcích musel vyměnit hydr.zdvihátka.Nejvíc tyto závady řeším od podzimu do jara.
Každopádně o všem budu informovat! Thanks 4 All, Spunky
- denny
- Kontaktovat uživatele:
spunky:tak zprávy jsou jaké ???
Tak mi volali z bazaru : měli auto na diagnostice a co se týče elektroniky, je vše ok! Takže budou sundavat hlavu a budou dělat to co jsi tu popisoval! Samozřejmě bych byl rád, kdyby to bylo OK a já si po 2 měsících užil auto, ale budu věřit až to OK na 100pro bude. V tejdnu bych si pro něj měl jet, tak dám vědět!denny píše:spunky:tak zprávy jsou jaké ???