Nechci tady obhajovat u nás nastolený bodový systém, ale myslím si, že něco podobného již bylo delší dobu zapotřebí
![Exclamation :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif)
. Všichni tady brečíte, jak musíte "najednou" dodržovat předpisy. Ale chtěl bych vidět kohokoliv z vás, jak diskutuje s policisty a nebo porušujete předpisy např. v Německu, Rakousku, Anglii, Skandinávii, atd. Všude, kde jsem byl, teď mám na mysli civilizovaný záp.svět, a viděl jsem tam jezdit Čecháčky, všichni byli jako beránci a proč???. Tzn., že doma pro nás znamená jezdit jako prasata
![Evil or Very Mad :evil:](./images/smilies/icon_evil.gif)
??? a v cizině se chovat mooooc vzorně, protože jsme posraní, že bychom museli platit pěkně tučné pokuty a nebo, že by nám třeba i Policie zabavila auto, či jiné věci nebo sebrala i řidičák a zakázala řízení na jejich území. To je přesně ta naše povaha česká
![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif)
, snažit se vše očůrat. Na druhou stranu je ale pravdou, že se u našeho bodového systému ještě musí vychytat mouchy. Např. tolerace v km/h by mohla být jako je např. v Kanadě, kde to funguje tak, že pokud je značka 50km/h, můžete onu rychlost překročit v mezi do 10km/h, ale ani chlup více, jinak se nedoplatíte
![Exclamation :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif)
. Tohle by asi chtělo u nás dopilovat, protože není možné stále sledovat tachometr, jak říkáte. Jinak já naprosto souhlasím s přísnými postihy a dodržováním silničních pravidel. Opravdu nejsem sváteční jezdec (cca. 40tis.km/ročně), ale stále je tu plno magorů, kteří si chtějí pořád něco na silnicích dokazovat. Korupce u Policie je už druhá věc, to nechme na jiné. Plně tedy souhlasím s novým systémem, který už ukázal, že to jde i jinak, než aby na našich silnicích umíralo denně desítky lidí a dalších "x" jich bylo nadosmrti mrzáky. Je to jen můj osobní názor a klidně mě za něj ukamenujte
![Idea :idea:](./images/smilies/icon_idea.gif)
.
Valda.