Jak jsem psal,na zes nezáleží,pokud bude silnější,dát tam kapacitor,ale diodovej můstek je slabina Géček!
Jinak zes můžeš mít silnej jak chceš,pokud máš dam příklad zes 200W RMS-to je důležité to rms,ale i max výkon zes a repráků.
RMS-čistej hudební výkom
MAX power je špičkovej výkon
Máš tedy zes 200W RMS,repro 150W RMS,tak to nevadí,ale nesmíš ho hnát na plnej céres,ale dát si volume tak na třičtvrtě a nastavit si max hlasitost na rádiu,co budeš poslouchat(né max volume rádia) a podle poslechu si sešteluješ co ten reprák zmákne,pokud chrčí a divně hraje,tak už nestíhá a můžeš ho odpálit,dáš si tedy volume na zes tak,aby to ten reprák pobral v pohodě a hrál čistě!Pak taky záleží na tom,nenestavovat si žádné basy na rádiu ani dB,pokud to rádio umí,ale všechny korekce si nastavit na zes,pak by byl zes přebuzenej a můžeš zničit i jeho!
Taky záleží na impedanci reproduktoru a zes,některé repra maj většinou 4ohm,některé 2ohm a i 1ohm,a zes jsou stavěné taky na určitou impedanci,hlavně při zapojení v můstku,když mostíš,musí být impedance repra 4ohm!U zes,pokud je novej je to vždy napsáno,na kolik ohmů je stebylní!U repra je to taky stejný,vždy je tam uvedeno,kolik má ohmů!
Takže repro budeš mít 200W-max nebo RMS?kolika ohmovej je?
Jednocívkovej nebo dvoucívkovej?Toto vše potřebuju vědět,abych ti mohl poradit dobře a né nějakou blbost,hod kdyžtak link,jestli je to tam,já to zkouknu a poradím ti i rovnou jakej ten zes.!Vše to chceš nové jo?Kolik do toho chceš narvat peněz?
Doufám,že jsi porozuměl všemu co jsem napsal,kdyby ti nebylo něco jasné,napiš,vysvětlím podrobně nebo tak!
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)