Pokles napatia v elektroinstalácií/Alternátor???
Re: Pokles napatia v elektroinstalácií/Alternátor???
Zafira má elektro hydraulické servo stejně jako astra..... A to že pohasnou světla když máš auto na volnoběh a zatočíš kly je naprosto normální jev. Servo je prostě žrout....
END
- Reklama
...no ale to znamená že ten moj problem s aut.zapínaním svetiel je vlastne na Opli neriešitelný.Jedine skusit napatie na relatko stabilizovat nejakou zenerovou diodou
Citroen Berlingo 1,6Hdi 68kw XTR r.v.2012
bývalka: Zafira 2.0DI 16V CDX r.2000 /Silver
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
já mám to relé na denní svícení ve své Záfě taky, ale problémy s tím nemám a to ho mám v autě někdy od jara/léta, mám to "dělané" podle tohoto vlákna, nebylo to nic složitého, jenom najít u hlavního svazku ten konektor, upravit trošku ten modul (obal relé), zapojit, odzkoušet a jezdit, ten pokles napětí u rozsvícených světel a otočením volantem pozoruju taky, ale dělalo mi to od začátku co mám auto, servo prostě spotřebuje hodně, nemohl bys mít problém s baterkou? jak ji tam máš dlouho?
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
...baterku som mal v aute ked som ho kupoval/pred rokom/je to origo Opel/.V servise mi premeriavali dobíjanie a tiež stav baterie a všetko bolo O.K Startuje na prvy šup a auto je garažované, tak neviem Mysliš že by slábnuca baterka mala na toto vplyv?
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
no když ti to dělá jenom na krátkých trasách, tak bych řekl,že za tím může být ta baterka
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
......... no musím si to lepšie odsledovat kedy to robí, je fakt že tato zima baterke moc nepomáha Každopádne díky za rady
no to mas este v pohode.. Ja ked stojim na mieste a zatocim volantom tak mi nielen svtela stlmi trosicku ale hlavne mi zakolisu otacky co sa mi nezda ze je relevantne.. Otec ma astru z roku 2004 a jemu to nerobi absolutne. Otacky drzia..
1.6 16V 74KW HB 5dv.
Problém s poklesem napětí mám také
příklad: jedu 90km\h na 5.st jenom pustím plyn a hl. světla problyknou - dělá to do té doby, než se motor zahřeje na provozní teplotu pak je to OK
Docela mi to vadí - tento problém jsem ještě neřešil
příklad: jedu 90km\h na 5.st jenom pustím plyn a hl. světla problyknou - dělá to do té doby, než se motor zahřeje na provozní teplotu pak je to OK
Docela mi to vadí - tento problém jsem ještě neřešil
Dříve:
Astra G X17DTL - 1,7 TD 5OkW, r.99, 5DV, pal. PC - TID, DRL-LED, tempomat+kontrolka, AngelEyes+Xenon, Křídlo OPC
Opel Vectra B 1,6 16V
Ford Fiesta 1,8D
Škoda Forman
Astra G X17DTL - 1,7 TD 5OkW, r.99, 5DV, pal. PC - TID, DRL-LED, tempomat+kontrolka, AngelEyes+Xenon, Křídlo OPC
Opel Vectra B 1,6 16V
Ford Fiesta 1,8D
Škoda Forman
- Mojmec11
- Bydliště: Kdysi okolí Třebíče, teď Jižní Čechy,vesnice,okna na všecky strany
No rozhodně bych prošel všecky důležité el. spoje na trase altík,baterka,motor,kostra a zpět.Rozebrat,zkouknout,vyčistit,nakonzervovat>sůl je mrcha a leze všude.
A pokud je všecko v cajku,tak nevím,jedině zvednout volnoběh,ale tuším,že to asi nepude.Ale všecko jde,jen nevím jak.Taky by se mi to hodilo,delá mi to taky a je mi jasný,že pokud stojím na křižovatce,svítím,topím,rádio,blinkry,brzdy popř. mlhovky tak s napětím to slavné nebude.
Táta má starou Octavii combi a tam je běžným jevem,že je slyšet relé dobíjení,vydává takový specifický zvuk.Tak mě napadá,sice to problém neodstraní,ale přidat k tomu Tvému relé nějaký kondík proti opalování kontaktů,na to bzučení asi nebude stavěné.
A nebo a)sehnat jiné relé,třeba se štelungem spínacího napětí
b)relé upravit,resp.jeho spínací cívku,nejsel elektrik,ale myslím že by stačilo přidat/ubrat pár závitů na cívce a bude to v ouklendu a relé bude držet.
A pokud jezdíš v zimě krátké trasy,tak mse asi občasnému dobití baterky nabíječkou nevyhneš.A nebo jestli máš někde u místa parkování zásuvku tak si kup konzervátor.Jednoduchý stabilizovaný zdroj,250-500mA,každý den napíchnout a baterka bude v kondici celou zimu.Já ho používám ve velkých mrazech,když má auto stát delší dobu cca.2dny a víc.Záleží na klidovém odběru auta,který zatím neznám,ale je tu na to někde téma a není problé si své auto změřit.
A pokud je všecko v cajku,tak nevím,jedině zvednout volnoběh,ale tuším,že to asi nepude.Ale všecko jde,jen nevím jak.Taky by se mi to hodilo,delá mi to taky a je mi jasný,že pokud stojím na křižovatce,svítím,topím,rádio,blinkry,brzdy popř. mlhovky tak s napětím to slavné nebude.
Táta má starou Octavii combi a tam je běžným jevem,že je slyšet relé dobíjení,vydává takový specifický zvuk.Tak mě napadá,sice to problém neodstraní,ale přidat k tomu Tvému relé nějaký kondík proti opalování kontaktů,na to bzučení asi nebude stavěné.
A nebo a)sehnat jiné relé,třeba se štelungem spínacího napětí
b)relé upravit,resp.jeho spínací cívku,nejsel elektrik,ale myslím že by stačilo přidat/ubrat pár závitů na cívce a bude to v ouklendu a relé bude držet.
A pokud jezdíš v zimě krátké trasy,tak mse asi občasnému dobití baterky nabíječkou nevyhneš.A nebo jestli máš někde u místa parkování zásuvku tak si kup konzervátor.Jednoduchý stabilizovaný zdroj,250-500mA,každý den napíchnout a baterka bude v kondici celou zimu.Já ho používám ve velkých mrazech,když má auto stát delší dobu cca.2dny a víc.Záleží na klidovém odběru auta,který zatím neznám,ale je tu na to někde téma a není problé si své auto změřit.
Astra 1.6 16v 74kW,X16XEL,Caravan sport,"stříbrná sršeň" z Itálie
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:
dobry den .
nez budete dal dumat co stim tak poradne dobijte baterii nabijeckou,pote vozidlo vyzkousejte,
alternator baterii udrzuje v provozu schopnem stavu /dobiji/ ale neni schoppen ji nabit na 100% ,toto je nutne delat pri jizdach na kratke vzdalenosti 2-krat rocne
nez budete dal dumat co stim tak poradne dobijte baterii nabijeckou,pote vozidlo vyzkousejte,
alternator baterii udrzuje v provozu schopnem stavu /dobiji/ ale neni schoppen ji nabit na 100% ,toto je nutne delat pri jizdach na kratke vzdalenosti 2-krat rocne
Hlasím, že mám stejný problém. Altík i baterku mám novou. Modul automat. rozsvěcování světel mám za 400 stovky. Teď bohužel nevím, jestli to dělalo i bez něj. Jo a servo na to nema vliv.
Opel Astra G Caravan 1.6 16V X16XEL Comfort