CHIP

Úpravy od motoru až po plasty
Odpovědět
Majesty
Kontaktovat uživatele:

Re: CHIP

Příspěvek od Majesty » 04 úno 2009, 12:30

AstraDTI píše:Presne tak. Od nich ruce pryc. Hororovejch historek o nich koluje vic nez dost.
BTW jakej mas problem s razenim?

Řadí si to, jak se tomu chce. Stejný úseky silnice při stejný rychlosti odřazuje vždy jinak. Jednou jede na 4, jindy zase za 3. Prostě asi podle nálady. Někdy ti to pomalu nechá chcípnout motor, protože nepodřadí, jindy zase podřadí docela nesmyslně. A nejvíc mě nas..e, když potřebuješ předjet, šlápneš na plyn a zrovna se jí nechce podřazovat a to pak je rozjezd, jak když jedeš s SDI.
Opel Vectra C Caravan 1.9 CDTI
EX The Golden Queen of Majesty --> EVOLUCE (str.21)
Obrázek Obrázek O nás
http://cardigan-bedwyr.blogspot.com/

Reklama

Frydex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frydex » 04 úno 2009, 12:31

AstraDTI píše:BTW jakej mas problem s razenim?
...má automat..

Edit: pozdě, už to vyznělo....
Moje Astrina 1,7DTi
Obrázek Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."

Majesty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majesty » 04 úno 2009, 12:35

Tak s manuálem snad problém není, pokud řadí. Jinak to nejsou moc dobré preference. Víte případně o někom ověřeném, co by to dokázal?
Obrázek Obrázek O nás

Frydex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frydex » 04 úno 2009, 12:38

Moje Astrina 1,7DTi
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."

AstraDTI

Příspěvek od AstraDTI » 04 úno 2009, 12:43

To mi doslo ze ma automat kdyz pise: "přeprogramování automatu na lepší průběh řazení"

To se mi jevi spis jako zavada, nez ze by to bylo normalni stav u tehle kombinace motor+prevodovka. Nesmyslny prerazovani se muze vyskytovat bezne kdyz je zrovna v rezimu ktery je na hranici mezi preradenim, pokazdy jinej kvalt na stejnym useku by se dal vysvetlit zatizenim, protivetrem,.... nicmene nepodrazeni u kickdownu je divny a stejne tak to pochcipavani - sice automaty pri maly zatezi motoru drzej otacky nizko, ale podtacet pod volnobeh by to nemelo.

Majesty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majesty » 04 úno 2009, 12:56

Samozřejmě to neni úplně tak drastický, ale zkrátka někdy nechá otáčky padnout opravdu až na hranici volnoběhu a pak tak jako čeká co bude a nakonec teda tak jako líně podřadí. Kickdown-em asi myslíš prošlápnutí pedálu až na podlahu přes mírný odpor. To podřadí samozřejmě vždy, ale já osobně bych si představoval, že při rychlosti dejme tomu 50km/h a sešlápnutí pedálu na hranici, tedy nikoliv prošlápnutí, podřadí a zvýší otáčky. Jenže ono prd. Třeba u mého kamionu jezdím každých 60000Km na tzv. kalibraci převodovky, protože se sjíždí lamela a řazení je nepřesné. Tak jsem právě myslel, že něco takového je třeba i u osobáků, jenže v servisech mi tvrdí, že ne. Takže jedině zkusit upravit nějak jinak, třeba právě chipem. Jinak podobnéproblémy jsem měl u P607. Dojel jsem na servis, nahráli nový software řazení a bylo po starosti.
Obrázek Obrázek O nás

Mischelli
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mischelli » 13 úno 2009, 16:39

Zdarec lidi.Dneska sem si to tak chvíli brouzdal po netu a našel sem firmu autochip se sídlem v Praze,Brně a v Lípě(u Zlína),která se zabývá čipováním jak osobních,tak nákladních aut.Začínám o její "únorové" nabídce uvažovat.Máte s touto firmou nějaké zkušenosti??Podle toho co píšou dávají aj záruku na motor,řídící jednotku a software.Adresa: www.autochip.cz

Cena čipu na moju X16XE vychází normálně na 6490vč.dph-ale v "únorové" akci(-30%)tzn.cca 4500kč což je docela dobrá cena....jinak +12k/+20Nm.

Předem diky za všechny názory k této firmě

Jirka B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirka B » 15 úno 2009, 15:02

to Mischelli:

Unorova akce? Ja tam byl na lednovy akci ktera mela skoncit 15.1. ... tak asi schanej zakazniky :?:
Mam s nima zkusenosti... viz par prispevku drive :) .... nema cenu se opakovat :?:
Kdyztak posli SZ

Mischelli
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mischelli » 16 úno 2009, 10:31

Já to jaksi přehlédl.Od chipu už ustupuju.Mám nové řešení....Prodat a koupit silnějši káru :D

Salám

Příspěvek od Salám » 16 úno 2009, 10:57

Mischelli píše:.Od chipu už ustupuju.Mám nové řešení....Prodat a koupit silnějši káru :D
Tomu říkám kvalitní názor a naprosto nejlepší řešení 8)

Mischelli
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mischelli » 16 úno 2009, 15:02

Jenom musím ještě tak min.půl rok vydržet...bo momentálně nejsou hrášky....ale snad na podzim to bude lepšííí :)

kabrioletak

Příspěvek od kabrioletak » 10 bře 2009, 19:34

mám zajimavý poznatek.docela mě prekvapilo že mě kontaktoval jeden človek stím že viděl na našem foru možnost změření výkonu na válcové či motorové brzdě kterou jsem tady nabídl.každopádně jsem ho poslal do firmy at se odvolá na mé jmeno,že oněm budou vědět.dotyčný jsi totiš nechal načipovat turbo diesel u jedné brněnské firmy a tak si to chtěl ověrit nebod se dočetl,že je hodně lidí snima nespokojení a jsou tam nějaké žaloby.v tomto případě se jednalo o Turbo diesel,kde ta možnost čipovat jde.nečekal jsem žadné modré z nebe,ale tohle bylo něco!Original hodnoty jsou 98kw a 305Nm.Po čipu kterym deklarovali měly byt hodnoty na 135kw a 400Nm a místo toho se hodnoty nacházely na 83kw a kroutak na 255Nm.sám majtel neskrýval udiv a velice bude tuhle situaci řešit a nebrání se ani soudní cestou.
www.hairmarket.cz
www.tommutuning.cz

Frydex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frydex » 10 bře 2009, 19:36

Zřejmě slušnej oddíl :D
Moje Astrina 1,7DTi

Skuti

Příspěvek od Skuti » 10 bře 2009, 19:39

Tak ta představa, že si jedu vylepšit výkon, a oni mi ho ještě zníží, mě dostala :o
Obrázek
  • Systémy oplocení, brány, branky, vrata - BETAFENCE

kabrioletak

Příspěvek od kabrioletak » 10 bře 2009, 19:39

Frydex píše:Zřejmě slušnej oddíl :D
8) tak nějak.a cena toho čipu? to se rači ani neptejte.
www.hairmarket.cz
www.tommutuning.cz

Odpovědět