Jde přeprogramovat tachometr?
Jde přeprogramovat tachometr?
Zdravím, už předběžně se omlouvám, že to sem píšu. měl bych jeden dotaz, chtěl bych si koupit jiný budíky, ale mám možnost koupit pouze do 230 a v autě mám do 210. Jde nějak auto přeprogramovat? Kabely pro diagnostiku a program (TECH2) mám . Prosím o radu, díky.
- Reklama
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jde přeprogramovat tachometr?
Nebude ti sedět ani otáčkoměr... nelze
Moje Astrina 1,7DTi
Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
Trochu to poopravím - lze....
I v 1,2i může být tacho z OPC do 250km/h musí být jen správný kód pro motor a rozměr pneu. Rozsah tachometru pro správnou funkci není rozhodující, to je dáno řídící jednotkou tachometru. Nedají se jen zaměnit budíky benzín x diesel. Správný kód se dá najít v TIS2000. Změna se provádí přes TECH2 a jak na to je otázka pro někoho kdo TECH2 dobře zná (třeba RomanK)...
Sám mám nyní budíky do 250km/h a vše funguje OK (opravu kódu v Oplu jsem neviděl, proto nemohu pomoci...).
I v 1,2i může být tacho z OPC do 250km/h musí být jen správný kód pro motor a rozměr pneu. Rozsah tachometru pro správnou funkci není rozhodující, to je dáno řídící jednotkou tachometru. Nedají se jen zaměnit budíky benzín x diesel. Správný kód se dá najít v TIS2000. Změna se provádí přes TECH2 a jak na to je otázka pro někoho kdo TECH2 dobře zná (třeba RomanK)...
Sám mám nyní budíky do 250km/h a vše funguje OK (opravu kódu v Oplu jsem neviděl, proto nemohu pomoci...).
Naposledy upravil(a) Z22SE dne 08 úno 2009, 13:14, celkem upraveno 1 x.
To jsou ale kódy pro MID, ne? a ne pro tacho...Z22SE píše:Už vím kde jsem ty kódy viděl
END
-
- Kontaktovat uživatele:
No ale já myslel, že právě v tom je rozdíl... benzín diesel, jiné hodnoty...
Moje Astrina 1,7DTi
Potom to samozřejmě sedíFrydex píše:No ale já myslel, že právě v tom je rozdíl... benzín diesel, jiné hodnoty...
Moje odpověď stejně jako otázka byla mířena na rozdílný rozsah tachometru...
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
jenomže podle mně to jsou kódy, podle kterých se nastaví rozměr kol a pneu aby tachometr neproměřoval rychlost, ne že se jimi nastaví jeho rozsah tak jak to myslí LadisSeb
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Ano to sedí co se týče velikosti kol, ale rozsah tachometru je dán řídící jednotkou a ne kódem...
Jak jsem psal i 1,2i může mít tacho do 250km/h... studoval jsem to dlouho u západních kolegů abych mohl vyměnit můj tachometr... a opravdu vše sedí...
Jak jsem psal i 1,2i může mít tacho do 250km/h... studoval jsem to dlouho u západních kolegů abych mohl vyměnit můj tachometr... a opravdu vše sedí...
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
aha, takže jestli tomu dobře rozumím tak ty pro MID jsou pro nastavení "proti proměřování rychlosti" a ty pro tacho jsou pro ŘJ a těmi se nastavuje rozsah tachometru? ale proč jsou tam rozměry kol
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Na 50% je to OK - pro MID.
Pro tacho jsou kódy také pro rozměr kol (stejně jako pro MID/CID), ale řídící jednotka určuje rozsah tachometru (do 210, 230, 250km/h). Díky tomu můžeme vzít tachometr a dát ho do každého auta (tedy jen benzin-benzín a diesel-diesel) a bude to OK. Rozsah stupnice tachometru je dán řídící jednotkou ať je to 1,2i nebo 2,0T a velikost kol udává kód.
Doufám, že to popisuji srozumitelně.
Pro tacho jsou kódy také pro rozměr kol (stejně jako pro MID/CID), ale řídící jednotka určuje rozsah tachometru (do 210, 230, 250km/h). Díky tomu můžeme vzít tachometr a dát ho do každého auta (tedy jen benzin-benzín a diesel-diesel) a bude to OK. Rozsah stupnice tachometru je dán řídící jednotkou ať je to 1,2i nebo 2,0T a velikost kol udává kód.
Doufám, že to popisuji srozumitelně.
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
ahaaaa, tak už tomu rozumím, dík za vysvětlení
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Rádo se stalo
Dva dny jsem pročítal odkazy na D fóru než jsem to nastudoval
Dva dny jsem pročítal odkazy na D fóru než jsem to nastudoval
RomanK píše:Někde jsem o výměně budíků na fóru psal. Zkus to pohledat. Nejdůležitější je, aby si měnil benzín za benzín a diesel za diesel. pak ještě záleží jaký máš rok výroby svých budíků a rok výroby budíků, které tam chceš dát. Kvůli kontrolce servisní poruchy (autíčko sklíčem). Pokud ji máš na starých musí být i na nových. Co se týče rozsahu km/h není v tom žádný problém, můžeš tam dát do 230 nebo i 250 km/h. Kalibrovat se nic nemusí, jen nastavit v budících index kódu podle velikosti pneumatik.
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... ud%C3%ADky