Špatný tolnoběh, el. ovládání oken, tempomat ...
- riddick2663
- Kontaktovat uživatele:
Špatný tolnoběh, el. ovládání oken, tempomat ...
Zdarec Zafiráci,
stal jsem se novopečeným majitelem Zafiry a mám hned tři dotazy.
Občas mi otáčky volnoběhu kolísají mezi 400-600 cca a vypadá to že skoro chcípne. Je to motor 2.2 16v - Z22SE. Může to dělat zanesená klapka vzduchu? Nebo je tam nějaký volnoběžný ventil jako u Vectry B? Tam jsem si ho taky užil dosti. Až třetí velmi důkladné prolévání WéDéčkem zabralo pořádně.
Druhý dotaz se týká el. stahování oken. Mám všechny v el. a zřejmě po výměně baterky mi přestalo fungovat zadní ovládání u obou dveří. Okna jdou ovládat jen zepředu, to fungují, ale vzádu ovladače ani nesvítí.
Třetí se týká tempomatu, nefunguje. Mám slíbenou opravu přímo v Oplu, kde jsem auto kupoval, jen zda neni něco, na co se da třeba kouknout, že by člověk ušetřil čas. Už jsem zde četl o spínači na spojkovém pedálu, dnes jsem to zkusil, ale nic. Na brzdě jsem to pravda nezkoušel ...
Děkuji za každou radu. S pozdravem Filip
P.S.: Též scháním roletu do kufru ...
stal jsem se novopečeným majitelem Zafiry a mám hned tři dotazy.
Občas mi otáčky volnoběhu kolísají mezi 400-600 cca a vypadá to že skoro chcípne. Je to motor 2.2 16v - Z22SE. Může to dělat zanesená klapka vzduchu? Nebo je tam nějaký volnoběžný ventil jako u Vectry B? Tam jsem si ho taky užil dosti. Až třetí velmi důkladné prolévání WéDéčkem zabralo pořádně.
Druhý dotaz se týká el. stahování oken. Mám všechny v el. a zřejmě po výměně baterky mi přestalo fungovat zadní ovládání u obou dveří. Okna jdou ovládat jen zepředu, to fungují, ale vzádu ovladače ani nesvítí.
Třetí se týká tempomatu, nefunguje. Mám slíbenou opravu přímo v Oplu, kde jsem auto kupoval, jen zda neni něco, na co se da třeba kouknout, že by člověk ušetřil čas. Už jsem zde četl o spínači na spojkovém pedálu, dnes jsem to zkusil, ale nic. Na brzdě jsem to pravda nezkoušel ...
Děkuji za každou radu. S pozdravem Filip
P.S.: Též scháním roletu do kufru ...
- Reklama
- milosh
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Špatný tolnoběh, el. ovládání oken, tempomat ...
Pokud to nemas daleko do Brna tak kontaktuj clena RomanK - viz. carteam.cz
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
- riddick2663
- Kontaktovat uživatele:
Re: Špatný volnoběh, el. ovládání oken, tempomat ...
Aj, tak to mám trochu dál, jsem z Prahy Každopádně díky za kontakt
Ja mám síce el. okná len v predu, ale predpokladám že to bude rovnaké aj vzadu. Keď auto odpojíš od baterky, vždy treba okná naučiť dojazdy. Skús vodičovými tlačidlami každé okno na doraz otvoriť a potom zatvoriť jedným ťahom. Tak sa okná naučia koncové polohy a mali by fungovať. Dúfam že aspoň v tomto ti pomôžem.riddick2663 píše:Druhý dotaz se týká el. stahování oken. Mám všechny v el. a zřejmě po výměně baterky mi přestalo fungovat zadní ovládání u obou dveří. Okna jdou ovládat jen zepředu, to fungují, ale vzádu ovladače ani nesvítí.
Ad 1: Vyčisti si klapku a krokáč, problém by měl ustat.
Ad 2: U ovládání oken, mezi vrchní a spodní dvojicí je malý plast, přesouvá se zleva doprava a zpět, přesuň ho a okna půjdou. To je pojistka, třeba když vezeš děti, aby nemohly sami otvírat okna, tak zadní zamkneš a můžeš je ovládat jen od řidiče.
Ad 3: a co napsala diagnostika?
Ad 2: U ovládání oken, mezi vrchní a spodní dvojicí je malý plast, přesouvá se zleva doprava a zpět, přesuň ho a okna půjdou. To je pojistka, třeba když vezeš děti, aby nemohly sami otvírat okna, tak zadní zamkneš a můžeš je ovládat jen od řidiče.
Ad 3: a co napsala diagnostika?
END
- riddick2663
- Kontaktovat uživatele:
Dá se ten čistící spray někde běžně koupit? Krokáč snad bude taky u klapky, jako u Vectry.
Pojistku u oken jsem zkoušel a nic I ty dojezdy jse okna učil a nepomohlo.
Na počítači jsem zatím nebyl. Hodím jim to tam, zavázali se, že to opraví, mám to i v kupní smlouvě, tak pohoda.
Jinak mám stále k prodeji svou Vectru B, kdyby měl někdo zájem. Rok 96 sedan. 2.0 16v X20XEV. Modrá barva, nová přední ramena+čepy a tyčky řízení, všechny tlumiče a destičky, lanovody ruční brzdy, iridiové svíčky. Výbava - el. okna vpředu, loketka, tempomat, klima, ABS, TC, or. alarm s pohyb. čidly, vyhřívaná zrcátka. Korozi lemů se neubránila a částečně prahů v místě těsnění dveří. Jinak v celku zachovalá.
Díky
Pojistku u oken jsem zkoušel a nic I ty dojezdy jse okna učil a nepomohlo.
Na počítači jsem zatím nebyl. Hodím jim to tam, zavázali se, že to opraví, mám to i v kupní smlouvě, tak pohoda.
Jinak mám stále k prodeji svou Vectru B, kdyby měl někdo zájem. Rok 96 sedan. 2.0 16v X20XEV. Modrá barva, nová přední ramena+čepy a tyčky řízení, všechny tlumiče a destičky, lanovody ruční brzdy, iridiové svíčky. Výbava - el. okna vpředu, loketka, tempomat, klima, ABS, TC, or. alarm s pohyb. čidly, vyhřívaná zrcátka. Korozi lemů se neubránila a částečně prahů v místě těsnění dveří. Jinak v celku zachovalá.
Díky
Inzerát na prodej si dej do sekce prodám a hoď si ho i na www.opel-forum.cz
END