Čištění Astry po zimě
Čištění Astry po zimě
... máte někdo zkušenosti, jaká místa a jak co nejlépe po zimě ošetřit? Ať už se to týká motoru, podvozku, kastle - nějaká problémová místa?
Napište cokoliv.... jestli čistíte doma, nebo pomůže nějaká myčka?
Nevim, nikdy jsem to moc neřešil, u AXka nebo Omegy jsem vzal wapku, s autem jsem najel na něco, aby bylo trošku výš než obvykle a stříkal a stříkal, dokud z podvozku a podběhů teklo hodně bordelu a špíny,... ale vzhledem k tomu, že astra je teď nejlepší auto, co máme, tak jí chci dát trošku lepší péči.
A jak moc a jestli je možný a vhodný čistit motor a jaké prostředky k tomu případně použít?
Nejlepší asi bude, když si svařim nějaký vyšší nájezdy a budu moct dobře vlézt pod spodek i s wapkou...
Pište,... jaro je tu co nevidět, tak ať nám naše astřičky a zafirky vinou zanedbané péče neshnijou!
...díky
Napište cokoliv.... jestli čistíte doma, nebo pomůže nějaká myčka?
Nevim, nikdy jsem to moc neřešil, u AXka nebo Omegy jsem vzal wapku, s autem jsem najel na něco, aby bylo trošku výš než obvykle a stříkal a stříkal, dokud z podvozku a podběhů teklo hodně bordelu a špíny,... ale vzhledem k tomu, že astra je teď nejlepší auto, co máme, tak jí chci dát trošku lepší péči.
A jak moc a jestli je možný a vhodný čistit motor a jaké prostředky k tomu případně použít?
Nejlepší asi bude, když si svařim nějaký vyšší nájezdy a budu moct dobře vlézt pod spodek i s wapkou...
Pište,... jaro je tu co nevidět, tak ať nám naše astřičky a zafirky vinou zanedbané péče neshnijou!
...díky
Astra 1.6 16V 74kW EcoTec, 2001, caravan
(dříve Citroën AX 1.1i 44kW, 3dv. a Omega A 2.0 i, 1988, caravan - s láskou vzpomínám )
(dříve Citroën AX 1.1i 44kW, 3dv. a Omega A 2.0 i, 1988, caravan - s láskou vzpomínám )
- Reklama
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Čištění Astry po zimě
jó tohle téma si dám do sledování taky netušim jak astru odsolit a ošetři, já bych jí jen důkladně umyl a navoskoval, stačí to? ještě asi tempo po kamínkách
Ja idem na ručnú umyvárku a vystriekam auto - hlavne zo spodu a potom karosériu 2x šampónom. Keď prídem domov, tak vosk. Ale ten vosk môže byť aj o týždeň, 2... Prdtým samozrejme znova umyjem auto...
Tempo u mňa nefunguje... Ja používam Turtle Wax Safe Cut (- kúpil som to raz v Hypernove a funguje skvele) + kde treba zatrieť korekčnou farbou od Opla a rozleštiť... . Ale dúfam, že táto zima bude bez škrabancov...
Tempo u mňa nefunguje... Ja používam Turtle Wax Safe Cut (- kúpil som to raz v Hypernove a funguje skvele) + kde treba zatrieť korekčnou farbou od Opla a rozleštiť... . Ale dúfam, že táto zima bude bez škrabancov...
Opel Astra Classic 2 1,4 XEP / r.v.2007
hlavně vapkou spodek a podběhy a to minimalně 2 krat
Hopla hopla hopla koupil jsem si OPLA Astra G 1.8 85kw Sport
Moje ASTRA
Moje ASTRA
-
- Kontaktovat uživatele:
Vystříkat wapkou pořádně spodek a podběhy. Pak udělat prohlídku a případně je dobré i třeba spodek natřít nebo aspoň očistit a zatřít místa, kde to začíná být orezlé. Já osobně na tírám celý spodek a stříkám dutiny. Co se týká motoru, tak ten prohlédnu a umeju čistícím prostředkem na motory. Buď arvou nebo prodávají i pěnový čistič ve spreji. Prostříkám elektrické zásuvky, očistím a namažu kontakty na baterce a tak celkově udělám prohlídku. No a pak důkladně prohlédnu vnitřek, jestli nejsou někde mokré koberce, případně vysuším a pak řádně uklidím, vyluxuju a umeju okna.
Opel Vectra C Caravan 1.9 CDTI
EX The Golden Queen of Majesty --> EVOLUCE (str.21)
O nás
http://cardigan-bedwyr.blogspot.com/
EX The Golden Queen of Majesty --> EVOLUCE (str.21)
O nás
http://cardigan-bedwyr.blogspot.com/
- milosh
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Nedavno zde nekdo psal ze strikat dutiny u astry nema vyznam, tak jak to je teda? taky se o toho myho karavanka snazim starat to nejlepe aby jeste chvili doma vydrzel, kazdy jaro dostava novy vsechny filtry, sterace a umyty motor plus komplet ocistu jak vevnitr tak i zvenku protoze po zime co si budeme povidat je to auto pokud s nim clovek jezdi denne pekne zasr...
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
Poriadne namočiť, šampón a zvrchu začať, ale vodou nešetriť. Potom to opláchnem wapkou a dočistím, kde treba. Nakoniec poriadny prúd na spodok. Vyberiem gumené koberce a kým ich žena vo vani poriadne umyje, už na suchú karosériu Turtle Wax + teflón. Bacha na čierne plasty, ťažko to z nich ide dole. Na palubnú dosku ArmorAll Protectant matný. Potom ma dva dni bolia kríže.
Astra II
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
po zimě to nechám umýt na myčce i s mytím podvozku a s voskem a doma pak kastli ještě jednou navoskuju a rozleštím no a vnitřek dělám podle potřeby a chování rodiny v autě, nědy to vydrží 1-2 měsíce, někdy to můžu umývat znovu tak po týdnu, děti jsou holt děti
OT z tohoto topicu odděleno a přesunuto SEM
OT z tohoto topicu odděleno a přesunuto SEM
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........