Návod: Demontáž světlometů + oprava náklonu světlometů
Návod: Demontáž světlometů + oprava náklonu světlometů
Tak demontáž je následující:
1:
Povolení 2 šroubů vpředu
2:
Vytočíme kolo a povolíme další dva, jeden uvnitř blatníku, druhý pod lízátkem, to samé na druhé straně
Pohled zespoda
3:
Teď už půjde odklopit nárazník, jestli budete chtít sundat celej stačí povolit myslím tři šrouby dole pod autem, ale pro demontáž světel to nutné není
4:
Demontáž světla, doporučuju odpojit kabely až po povolení šroubů, aby světlo náhodou nevypadlo
------------------------------------------------------
Pokud máte problémy se náklonem světlometů a motůrky pro jejich ovládání jsou funkční (ověříte tím že rozsvítíte a při změně polohy uslyšíte vrčení) je pravděpodobně chyba zde: (musím ještě podotknout, že nemám origo světlomety, ale předpokládám, že orig bude stejný, nebo alespoň podobný)
Špatně
Motůrek pracuje na principu, že vytlačuje kus tohoto bílého plastu zakončeného kuličkou dvěma směry. Od sebe a k sobě. Problém je v tom, že zobáček, ve kterým má být ona kulička zaskočena je poněkud z tvrdáho plastu a pokud jste již někdy motůrek ze světla vyndali tak si nedokážu představit, že stejným způsobem by zaskočil zpátky do tohoto bíleho zobáčku, který je na fotce a který je přidělán uvniř světla a hýbe s tím sříbrným deklem (nebo černým že). Takže pokud jste ho vyndali a dali zase zpátky tak se určitě ta kulička o ten zobáček pouze opírá jako je na fotce. Když jsem měl tyhle dva kusy venku a tlačil je proti sobě tak sem nedokázal ani dost velkou silou aby zaskočil zepředu, šlo pouze kuličku nasunout zboku. Ano, sklon vám fungovat může protože sříbrný/černý plast uvnitř světla pruží a zobáček se opírá o kuličku, ale určitě to tak být nemá. Správně je to takto:
Správně
pro lepší manipulaci je dobrý sundat gumy okolo žárovek, lépe pak jde přitáhnout zobáček k okraji otvoru a lehce nasunout kulička jako je o krok níže
tímto způsobem by měla kulička zajet do žlábku do prostřed, aby pevně držela, pak zlehka nasadit těsnící gumy, ne moc silou ať kuličku nebo celej zobáček vytrhnete
pokud k tomu dojde a ten zobáček ze světla vyndáte nebo vytrhnete nezoufejte, chce to klešte, šroubovák, pevný nervy, já jsem na zandání zpět použil ten plast s kuličkou ze starýho motorku a slabej šroubovák a malinko síly:
je pravda, že než to natrénujete tak to chvíli potrvá, ale jde to, rozdělávat kvůli tomu celou lampu je blbý a taky to neni nic jednoduchýho.
Snad se to někomu hodí a doufám, že origo lampy jsou stejný a já tu ze sebe nedělám blbce.
1:
Povolení 2 šroubů vpředu
2:
Vytočíme kolo a povolíme další dva, jeden uvnitř blatníku, druhý pod lízátkem, to samé na druhé straně
Pohled zespoda
3:
Teď už půjde odklopit nárazník, jestli budete chtít sundat celej stačí povolit myslím tři šrouby dole pod autem, ale pro demontáž světel to nutné není
4:
Demontáž světla, doporučuju odpojit kabely až po povolení šroubů, aby světlo náhodou nevypadlo
------------------------------------------------------
Pokud máte problémy se náklonem světlometů a motůrky pro jejich ovládání jsou funkční (ověříte tím že rozsvítíte a při změně polohy uslyšíte vrčení) je pravděpodobně chyba zde: (musím ještě podotknout, že nemám origo světlomety, ale předpokládám, že orig bude stejný, nebo alespoň podobný)
Špatně
Motůrek pracuje na principu, že vytlačuje kus tohoto bílého plastu zakončeného kuličkou dvěma směry. Od sebe a k sobě. Problém je v tom, že zobáček, ve kterým má být ona kulička zaskočena je poněkud z tvrdáho plastu a pokud jste již někdy motůrek ze světla vyndali tak si nedokážu představit, že stejným způsobem by zaskočil zpátky do tohoto bíleho zobáčku, který je na fotce a který je přidělán uvniř světla a hýbe s tím sříbrným deklem (nebo černým že). Takže pokud jste ho vyndali a dali zase zpátky tak se určitě ta kulička o ten zobáček pouze opírá jako je na fotce. Když jsem měl tyhle dva kusy venku a tlačil je proti sobě tak sem nedokázal ani dost velkou silou aby zaskočil zepředu, šlo pouze kuličku nasunout zboku. Ano, sklon vám fungovat může protože sříbrný/černý plast uvnitř světla pruží a zobáček se opírá o kuličku, ale určitě to tak být nemá. Správně je to takto:
Správně
pro lepší manipulaci je dobrý sundat gumy okolo žárovek, lépe pak jde přitáhnout zobáček k okraji otvoru a lehce nasunout kulička jako je o krok níže
tímto způsobem by měla kulička zajet do žlábku do prostřed, aby pevně držela, pak zlehka nasadit těsnící gumy, ne moc silou ať kuličku nebo celej zobáček vytrhnete
pokud k tomu dojde a ten zobáček ze světla vyndáte nebo vytrhnete nezoufejte, chce to klešte, šroubovák, pevný nervy, já jsem na zandání zpět použil ten plast s kuličkou ze starýho motorku a slabej šroubovák a malinko síly:
je pravda, že než to natrénujete tak to chvíli potrvá, ale jde to, rozdělávat kvůli tomu celou lampu je blbý a taky to neni nic jednoduchýho.
Snad se to někomu hodí a doufám, že origo lampy jsou stejný a já tu ze sebe nedělám blbce.
bývalé: Astra G Comfort 1.4 https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=47&t=25151
nyní: Corsa D Sport 1.4T https://corsaclub.cz/viewtopic.php?f=9&t=9676
nyní: Astra J Cosmo 1.6T SIDI https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=17&t=378&p=3258#p3258
nyní: Corsa D Sport 1.4T https://corsaclub.cz/viewtopic.php?f=9&t=9676
nyní: Astra J Cosmo 1.6T SIDI https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=17&t=378&p=3258#p3258
- Reklama
Re: Návod: Demontáž světlometů + oprava náklonu světlometů
Servus.Dik za návod.Pomôže mi to lebo jedno svetko mi nejde.Ešte som to nerobil ale mororček je uvoľnený a po jeho vybratí ostal v svetlomete daľší kus.Predpokladám, že to je práve kus do ktorého má ísť gulička.Cez víkend idem na to.Ahoj
no ještě může nastat problém že motůrek je funkční a kulička je tam kde má bejt ale parabola je vyskočená ze stělovacího kloubku a parabola je padlá jako směrem dolu má to třeba majesty a mě se to taky povedlo při pokusu nastavit si světlo pak nastupuje hrubá síla a musí se parabola zatlačit tak aby to skočilo zpátky mě se to tak povedlo
Mě vyskočila parabola taky, ale já to řešil rozpůlením světla, protože mi to nešlo jen hrubou sílou zacvaknout
no tak to já se modlil aby to šlo už sem viděl jak rozebírám světlo a prdne mi ten plast
-
- Kontaktovat uživatele:
Tohle budu muset taky řešit. Jenže mě nejde náklon a ještě navíc mám buď jen vyskočenou a nebo (v horším případě) ulomenou parabolu. Ta volně plandá a pravé světlo mi svítí asi metr před auto. Jen co se trochu umoudří počasí, musím se do toho pustit. Jinak kdyby někdo opravdu potřeboval, tak tady je návod na rozebrání světla. Autorem je Princ William. Snad se nebude zlobit za zveřejnění, ale myslím, že je to pro dobrou věc.
no rozebrání je asi takhle........vyndáš světlo...je tu někde i návod na to jak vyndat světlo...nárazník budeš buď muset sundat celej nebo jen tak aby si vyndal světlo...dvě uchycení jsou nahoře nad světlem tušim klíč 8 a jesno je pod světlem a právě aby si povolil to spodní tak budeš muset sundat nárazník.......rozebrání světla...asi následující (kup si na utěsnění tmel na lepení plastů...černej, tušim že jsem ho platil v obi 200,-).....světlo zbav všech kravin jako motor, žárovky atd.....vem horkovzdušku a nějakej plastovej xindl jako je třeba dřevěnej klacek vod nanuku a postupně nahřejvej zespoda světlo v části kde je čirá část a černej plast a strkej tam mezi to ten plastovej xindla aby si s tím páčil ty dvě části od sebe no a postupně to udělej celý dokola.....až ty dva díly od sebe oddělíš...
jen začni od spoda ať si to vyzkoušíš a neni to hned vidět jak to budeš zezačátku mršit...no a pak už to máš rozkuchaný.....no vyndej parabolu (na tu si dej obzvlášť pozor protože když jí ušpiníš tak máš problém jelikož jak to začneš čistit tak ten chrom leze dolů!!!!!!!!!!!a máš to pak zlatý)zezadu budou (v horní části) ty držáky kterýma si to světlo šteluješ...sázim na to že to bude zdroj problému na tom světle....dole je taky plast ale na motor a když je motor venku tak nemusíš nic vyhakovat....jinak ty kolečka na těch tyčkách jsou jen nalisovaný takže jdou i sundat...nevim jak už to líp popsat...
no rozebrání je asi takhle........vyndáš světlo...je tu někde i návod na to jak vyndat světlo...nárazník budeš buď muset sundat celej nebo jen tak aby si vyndal světlo...dvě uchycení jsou nahoře nad světlem tušim klíč 8 a jesno je pod světlem a právě aby si povolil to spodní tak budeš muset sundat nárazník.......rozebrání světla...asi následující (kup si na utěsnění tmel na lepení plastů...černej, tušim že jsem ho platil v obi 200,-).....světlo zbav všech kravin jako motor, žárovky atd.....vem horkovzdušku a nějakej plastovej xindl jako je třeba dřevěnej klacek vod nanuku a postupně nahřejvej zespoda světlo v části kde je čirá část a černej plast a strkej tam mezi to ten plastovej xindla aby si s tím páčil ty dvě části od sebe no a postupně to udělej celý dokola.....až ty dva díly od sebe oddělíš...
jen začni od spoda ať si to vyzkoušíš a neni to hned vidět jak to budeš zezačátku mršit...no a pak už to máš rozkuchaný.....no vyndej parabolu (na tu si dej obzvlášť pozor protože když jí ušpiníš tak máš problém jelikož jak to začneš čistit tak ten chrom leze dolů!!!!!!!!!!!a máš to pak zlatý)zezadu budou (v horní části) ty držáky kterýma si to světlo šteluješ...sázim na to že to bude zdroj problému na tom světle....dole je taky plast ale na motor a když je motor venku tak nemusíš nic vyhakovat....jinak ty kolečka na těch tyčkách jsou jen nalisovaný takže jdou i sundat...nevim jak už to líp popsat...
Opel Vectra C Caravan 1.9 CDTI
EX The Golden Queen of Majesty --> EVOLUCE (str.21)
O nás
http://cardigan-bedwyr.blogspot.com/
EX The Golden Queen of Majesty --> EVOLUCE (str.21)
O nás
http://cardigan-bedwyr.blogspot.com/
Ja som po výmene motorčeka tiež tú guličku nenacvakol do "zobáčika", nevedel som že to tak má byť. Prišiel som na to až po spätnom zamontovaní svetla a nechcelo sa mi to už rozoberať. Podarilo sa mi to nacvaknúť tak, že som vybral diaľkovú a stretávaciu žiarovku a prstami tlačil na parabolu. Trochu mi lepilo že praskne, ale nakoniec to do seba zaskočilo. Bolo to origo svetlo Hella. Jedinú nevýhodu to malo v tom že na parabole mi ostali odtlačky prstu. Ale zneužil som synovca a on s drobnými prstami mi to vyleštil.
Programovanie riadiacich jednotiek vozidiel Opel, diagnostickým testerom GM MDI.
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE, Ex Opel Astra G, X16XEL
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE, Ex Opel Astra G, X16XEL
For Majesty: máš určitě jen vyskočenou parabolu z té kuličky, když se to stalo mě tak jsem myslel, že mi to taky prasklo a hned jsem sháněl kde bych koupil nový xenony. Pak jsem se teda rozhodl to nejdřív rozdělat a vyplatilo se
Zdarec,tak jsem si vyměnil originál přední lampy za černé engel eyes a super. Moturek na náklon světla jsem tam nacvaknul zboku a vše frčí,jak má:-) ale pozor,nemají to všechny engel eyes,musí se hledat,které to mají......
zdravim chlapy taky jsem ted rozebiral obe paraboly protoze mi nesli nejak seridit tak jsem to rozdelal a jeste nez jsem si cetl majestyho navod tek jsem to delal uplne presne jde to nadherne ale na nemeckych strankach to tam ma borec ze tu lampu strkal do trouby aby nahral ten silikon tak jsem to vzal tou horkovzdusnou pistoli a v pohode nesmite se niceho bat neni na tom co zkazit.a tak jsem si z tech origo svetel udelal rovnou Njoy jsem ten stribrnej plast okolo nastrikal na cerno a vypada to nadherne az to budu mit prihodim nejake foto.
Zdravím. Tak dnes jsem si podle vašeho návodu, taky opravil naklápění světel.
Vše proběhlo v pořádku. Díky
Vše proběhlo v pořádku. Díky
Astra G Hatchback, 1.6 16V, X16XEL, 1999 edice 100
- Fritol
- Kontaktovat uživatele:
hoj lidi prosim nevite někdo jestli se někdo zabíva s opravou světel ? :/ mam Angely FK automotiv a myslim že sem tam zmrvil lazení do stran. kdyz sem to dolazoval tak uz to pnulo až to tam luplo a svítí to do středu.. :/ dík za info nechtěj se mě kupovat nové kdyz sou tydle něco malo přes rok stare..
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998
Diagnostika: op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
reklamace
[color=red][size=100][b][u]>>>DIAGNOSTIKA Kladno,Praha kdyby tak SZ<<<[/u][/b][/size][/color]
PRODEJ moje coupe Z22SE
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=40&t=22659&p=384981#p384981
PRODEJ moje coupe Z22SE
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=40&t=22659&p=384981#p384981
- Fritol
- Kontaktovat uživatele:
to mě neuznaj byla to moje chyba..
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998
Zdravím, mám problém s naklápěním světel u astry G kombi comfort, r.v. 2000, 1,6 16v, oba motůrky fungují, ale světla se nenaklápějí, auto jsem kupoval před 4 dny a je to spolu s ne příliš čitelným MIDem jediná porucha, kterou jsem doposud vypozoroval. Toto forum pročítám tři dny, ale nejdou mi zobrazit obrázky, píše mi to, že byly smazány.. Mohl bych vás poprosit o znovu nahrání obrázků, jak postupovat při opravě naklápění? Jo a ještě se chci zeptat, na pravém světle je takové modré ozubené kolečko, které je chycené na osičce vedoucí k parabole a na levém světle to modré ozubené kolečko není, má to nějaký vliv? děkuju moc za odpovědi