Funkčnost klimatizace ? - zjištění+rada

Zde řešíme vše co se týká interiéru a exteriéru mimo tzv. tuningu a stylingu, na to máme jinou sekci...
pepca

Příspěvek od pepca » 18 čer 2006, 16:21

Honz@ píše:
pepca píše:8) zdary,pod knoflíkama ovládání topení,máš tam tři tlačítka,vyhřívání zadního okna,zrcátek,cirkulace vntřního okruhu,a pak klimu 8)
Jo díky , myslel jsem si to . :D
:cry: nemáš zač,v pohodě :cry:

Reklama

Hany
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hany » 18 čer 2006, 18:02

Honz@ píše:
Zigi píše:Treba to chladivo misi s vodou a proto je to za 250Kc :wink:
Tak s vodou se to na 100 procent nemísí . Dřív se mísila sůl s vodou a vznikne solanka a tou se chladěj zimní stadiony :lol:

Ne voda v okruhu chlazení není, před tím, než mě tam napustil ten plyn, odsál z tama veškerý vzduch a údajně se z toho okruhu dostane vlhkost.
Voda,resp vlhkost v okruhu chlazení nesmí být.
Cena 250 Kč je normální, pokud je třeba systém doplnit trochu, je to v závislosti na tom, kolik plynu chybí.
OPEL ASTRA G COMBI, 2000 EDITION , 1.7 DTI ISUZU , system BEHR

Honz@
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honz@ » 18 čer 2006, 20:32

Hany píše:
Honz@ píše:
Zigi píše:Treba to chladivo misi s vodou a proto je to za 250Kc :wink:
Tak s vodou se to na 100 procent nemísí . Dřív se mísila sůl s vodou a vznikne solanka a tou se chladěj zimní stadiony :lol:

Ne voda v okruhu chlazení není, před tím, než mě tam napustil ten plyn, odsál z tama veškerý vzduch a údajně se z toho okruhu dostane vlhkost.
Voda,resp vlhkost v okruhu chlazení nesmí být.
Cena 250 Kč je normální, pokud je třeba systém doplnit trochu, je to v závislosti na tom, kolik plynu chybí.
Přesně , jsem stejného názoru . :idea:

alex

Příspěvek od alex » 21 čer 2006, 21:06

Nazdar, už sa mi dlho nič s astrou nestalo :shock: až teraz, keď zapnem klimu tak je vsetko ok, chladí, :) ale nahodou som zistil, že pri jej zapnuti sa mi po niekolkych sekundach spusti aj ventilator na chladici ale nie na chladici od klimatizacie ale ventilator na chladici motora a vypne sa až keď vypnem klimu, teplota motora je v norme ventilator by nemal bežať, a ani nechapem čo chladi keď chladič je studený, a z toho usudzujem že to tak nema byť,doteraz som si to nevsimol a neviem kedy sa to stalo,mate s tym niekto skusenosti? D.

pepca

Příspěvek od pepca » 21 čer 2006, 22:57

:cry: mně děsíš,mně to dělá to samé :cry:

pealss
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pealss » 21 čer 2006, 23:09

ale tak po nastartovani motoru se na chladici musi zapnout ventilator aby se to chladilo ne? to by melo byt normalni, melo by se to tocit neptretrzite!!!
kdo vi jestli .......

manli2

Příspěvek od manli2 » 21 čer 2006, 23:12

ne spíná až při 95°C :wink:
BMW e46 330i 3.0 R6 170kw

pealss
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pealss » 21 čer 2006, 23:16

tak to vypnu ventilator a zkusim to pri studenem motoru ale zda se mi ze uz bezi i kdyz je studenej
kdo vi jestli .......

manli2

Příspěvek od manli2 » 21 čer 2006, 23:19

netočí... se studenym motorem je vyplej... pač by i ztrácel smysl když je zavřenej termostat a voda cestuhe v malym obvodu.... až když termostat pustí vodu do chladiče a nestíhá se to chladit náporem sepne sahara :wink:
BMW e46 330i 3.0 R6 170kw

alex

Příspěvek od alex » 26 čer 2006, 17:47

tak, co ? vidim že nie som sam komu to blbne, ale vidim že tu riešite či to ma tak byť, ja viem naisto že ventilator nema chladiť 8) je to blbosť, je to určite porucha, navyše keď stale je ventilator zapnuty určite mu to uberie podstatne zo života 8) , u toho dieslaka sa skoro vobec nezapína, a teraz aspon viem že funguje :D , mňa zaujíma či sa to už niekomu stalo a čo sa da robiť, nechce sa mi isť do servisu sa zase rozčuliť a vyhodiť peniaze a nič :( . trocha som na to pozeral, poskusal vsetky poistky, relatka, aj konektor na teplotne čidlo, teraz ma napadlo že som ho mohol skusiť odpojiť a skusiť zapnuť klimu, asi to idem skusiť :roll: , čaf

alex

Příspěvek od alex » 26 čer 2006, 18:26

už som to skusil, odpojil som cidlo teploty a zapol spinacku a zaplo sa aj zhavenie :D aj ventilator a motor som este nanastartoval :lol: , motor bol este celkom teply cca bol vypnuty asi 2hod. a odpor cidla bol asi 5,2KOhm a pomalicky klesal, pravdepodobne chladol. Teraz ma nic nenapada asi ide urobiť kabel na nejaku diagnostiku ak nikto neporadi nic . :(

Dave

Příspěvek od Dave » 27 čer 2006, 09:55

Na Renbau jsem četl a psal to Nio a to je kluk z autorizáku, že u aster často zlobí řídící jednotky chlazení. Někde jsem tady popisoval jaký kabel jsem si udělal já. Mě to neukazuje žádnou chybu.
Opel Astra Caravan 2.0 DI

pepca

Příspěvek od pepca » 27 čer 2006, 17:49

:cry: zdravím všechny,sleduji tu dění kolem klimy,také tomu vůbec nerozumím,dneska jsem tedy zjištoval jak to chodí u mě,auto stálo již tři dny,vyjel jsem z garáže vůz absolutně studený,auto natočeno mintutku,zapnu klimu a čučím do motoru,klima běží zhruba dvě minutky a pak se rozeběhnou oba ventilátory,jak u klimy,tak u chladiče,jinak stojímli čelem k vozu,tak po levé ruce jsem sahal na bok,trubku vedle ventilátoru,blíže k levému světlu,nevím jak to popsat,no a to bylo ihned po těch pár minutách vařící,motor studený a při zapnuté klimošce běží oba ventilátory,klimu jsem vypnul,a větráky se oba zastavily,tak nevím jak to má chodit zda to tak je i u vašich lásek. :cry:ps.klima tedy ihned chladí :oops:

alex

Příspěvek od alex » 27 čer 2006, 18:36

už mi to funguje ako ma 8) ešte ma napadla taka somarina a to som bol na ceste do servisu :D , pozrel som rukou či sa mi točia lopatky na ventilatore od klimatizacie, a.....začal som bohovať :shock: ani som ho nevedel pretočiť, tak som ho rozobral a tolko bordelu som ešte nevidel, tak som si dal zaležať a rozobral som aj motor a vyčistil, lebo v nom sa niečo zasekavalo, bol tam odhrdzavany kus železa, ktoré pochadzalo z vložiek ktore držia magnety po obvode motora, tak som všetko počistil, zložil a už mi to beži normálne, keď zapnem klimu, tak sa po chvili spusti ventilator na klime, len pri zvyšení teploty sa zapne aj ventilator na chladiči od motora ale oba ventilatory idu na nizke otačky a skoro ich nepočuť, to už je ine kafe, skuste si odpojiť ventilator na chladiči klimy, a zapnuť klimu , to sú točky a hluk :o ventilator na chladiči motora sa rozbehne na maximum. Dufam že zase chvilu ma ta astra necha na pokoji 8)

pepca

Příspěvek od pepca » 27 čer 2006, 22:56

:cry: proč se mně teda točí oba ventilátory současně,jak se rozeběhne ventilátor u klimy,tak se točí i ventilátor chladiče motoru,absolutně studeného motoru,má to tak být nebo né,vypnu klimu ventilátory se zastaví. :cry:

Odpovědět