Sport.podvozek

Brzdy, tlumiče, výfuk, prostě o všem co je pod autem.
Odpovědět
Sádlo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sádlo » 21 říj 2008, 12:02

Dobra, ti premlouvat nebudu. Jen znam i z vlastnich zkusenostech, ze vymena pouze pruzin muze byt docela nestastny reseni. Vydrzel jsem to tyden.
Teď: Ford Fiesta mk6.5 ST150 2.0 16v 150bhp
Předtím: Opel Tigra A 1.8 16v 160bhp
(Moje (ex-)Tigra - Click)

Reklama

zviratko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zviratko » 21 říj 2008, 19:51

Já se musím zastav Sádla že má naprosto pravdu .
Dělám již dlouho podvozky a výhradně značku H&R , ta nabízí i varianty Komfort , které jsou určené právě na denní provoz ale je to zase limitováno snížením cca 30mm. Když by chtěl člověk níž tak musí zakoupit štelovák , ale i ten dělají ve variantě StreetStyle což je komfortnější nastavení tlumičů.
Určitě tím že se tam dají pouze pružiny není zrovna ideální řešení , když si tam dáš kompletní podvozek tak rozdíl poznáš a pak si řekneš jak jsem mohl jezdit jen napružinách.
To že člověk jezdí každý den do práce neznamená že se nevystavuje riziku prudkého zatočení a jiným věcem které na silnici potká a právě při těchto mánévrech to pak poznáš.

to Trdlo : Jak jsi psal že tlumič pracuje pořád stejně , tak to tak není , když dáš pružiny na seriové tlumiče , tak ten tlumič pracuje úplně v jiném nastavení než byl konstruován z výroby , to že to nejde níž dolů máš pravdu , ale to že to jde i mín nahoru pravdu nemáš , jelikož ta pružina je kratší než tlumič , tak ti to při pohybu nahoru jen lítá bez efektu , to zase poznáš třeba v zatáčce když tam bude hup nahoru , když tam budeš mít sportovní tlumiče , tak ti dělat nebude.
Ale taky záleží jaký se tam dají pružiny, je spousta výrobců a bohužel i méně kvalitních , resp. značky JOM , FK a jim podobný , to jsou věci které bych si na auto nikdy nedal a nikdy nedám. Tam je ta kvalita hodně mizerná , ale mají dobrou cenu což bohužel člověk vidí a ten kdo tomu nerozumí to koupí v domění že je pak king na silnici atd.
Jsou tady i značky třeba Weitec , který taky není špatný a cenově jsou ted dost dostupný.

Je to to samé jako když lidi tvrdí že jezdit na velkých kolech je horzný , že to drncá atd. Já osobně jezdím na 19" se sport podvozkem každý den p o Praze a nemůžu si stěžovat , když člověk zvolí dobrej podvozek , přesný typ pneu jaký tam má být tak to ani nepozná , jen je to nevědomost lidí a taky to že to nikdy z nich nevyzkoušel , ale tvrdit to bude.
Tuning & Zubehor zum Eshop http://www.vwaudishop.cz

Obrázek

8) 8) 21.23.8.2009 VW Golf meeting Podroužek 2009 :lol: :lol:

Trdlo

Příspěvek od Trdlo » 21 říj 2008, 21:31

Zviratko: Ok. presvedcil jsi mne, dám na odborníka. 8)
END

Majesty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majesty » 22 říj 2008, 19:18

To teda koukám. Když to čtu, tak mám pocit, že tu stavíte závodní speciál. Myslím, že skoro každý má auto na běžné ježdění, což znamená město a okresky do 130km/h, případně dálnice tak asi do 160km/h. V tom nevidím problém. Navíc to stejně každý chce snížit jen na vzhled. Nikomu jsem nevnucoval žádný názor. Jen jsem napsal pouhou zkušenost. 8) Ale uznávám, že ne u Astry. Jen u Kadetta a VW.
Opel Vectra C Caravan 1.9 CDTI
EX The Golden Queen of Majesty --> EVOLUCE (str.21)
Obrázek Obrázek O nás
http://cardigan-bedwyr.blogspot.com/

zviratko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zviratko » 22 říj 2008, 20:08

Nikdo nestaví závodní speciály , ale když o to m člověk něco ví tak to může napsat , já to dělám už dost dlouho abych něco vědel a proto jsem to napsal , na závodní auta jsou úplně jiný podvozky než na obyčejné auta a v nich je pak sakra rozdíl.

Obrázek

pepik
Bydliště: vlevo za pravim rohem stredne u prostred nahore smerem severojih = Praha :D

Příspěvek od pepik » 24 říj 2008, 17:19

tak sem cetl ze kdyz bych to chtel snizit jenom o 35mm pruzinama tak stacej standartni tlumice proste ty puvodni :D ale ja to chci snizit vic tak koupim komplet podvozek pera plus tlumice ale asi nee za tech 5tisici od JOMu :D
FFS-flip flop simson a na nem dalsi ruzne blbosti ale par uspesne vyhranejch soutezi za sebou maa :D ( http://www.youtube.com/watch?v=2xeThFUemyE&NR=1 )

OPEL ASTRA G CARAVAN 2.0 DTi Confort + AEZ 17´´ na 8J + cerne AE + kozenej vnitrek a dalsi veci v interieru :) + 2x garfild za oknem :D

zviratko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zviratko » 25 říj 2008, 20:18

Kup JOM a budeš v klidu :lol:

Obrázek

pepik
Bydliště: vlevo za pravim rohem stredne u prostred nahore smerem severojih = Praha :D

Re: Sport.podvozek

Příspěvek od pepik » 09 led 2009, 17:54

nene koupim spis jenom pruziny nejspis od ,,vejteku,, :lol:
ted me tak napadlo nemuze byt stim problem na STK ???
FFS-flip flop simson a na nem dalsi ruzne blbosti ale par uspesne vyhranejch soutezi za sebou maa :D ( http://www.youtube.com/watch?v=2xeThFUemyE&NR=1 )

OPEL ASTRA G CARAVAN 2.0 DTi Confort + AEZ 17´´ na 8J + cerne AE + kozenej vnitrek a dalsi veci v interieru :) + 2x garfild za oknem :D

Samothe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Samothe » 09 led 2009, 17:57

brzy odpovídáš to je ještě nemáš? :lol:
na STK jsem byl Weitec mám taky a problem no problem :)

pepik

Příspěvek od pepik » 10 led 2009, 09:55

jaa sem premejslel co mam napsat :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
nene jeste je nemam :cry: protoze nevim okolik to muzu dat dolu uz to mam zmereny na tech 15ckach zimnich ted cekam na leto abych zmeril kolik tak je mista myslim teda jako mezi kolem a podbehem a hlavne pod motorem nevim jestli 35/35 nebo 55/60 chtel bych to druhy ale prave to potrebuju zmerit :cry:

Trdlo

Příspěvek od Trdlo » 10 led 2009, 10:02

Myslím, že 55/60 už je moc, bude Ti vadit každej retarder...
END

Samothe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Samothe » 10 led 2009, 10:08

55/60 :shock: no to už je fakt moc 35/35 bude lepší volba

pepik

Příspěvek od pepik » 10 led 2009, 10:09

taky si rikam ze uz by to bylo dole ale to jaa prave chci co nejvic dolu :)
kdyz tam sou ty 17cky tak si to vylozene rika a prosi aby slo dolu :cry:
to samothe: jaky tam mas ty 35/35 ???

Samothe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Samothe » 10 led 2009, 10:14

já tam mám 35/20 je to tak akorát si myslím :)

Trdlo

Příspěvek od Trdlo » 10 led 2009, 10:15

Dej 40/40 to je na astru optimální. Mám na své, měl i Yanek na své červené. :wink:
END

Odpovědět