Piskot klinoveho remena
- recor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Piskot klinoveho remena
dik, tak to mozno skusim, a ked bude zly rovno zajdem kupit novy a nahodou termostat nevies kde by som mal hladat? to by si mi fakt pomohol
X16SZR, 5dv., strieborna metaliza, r.v.: 98
- Reklama
No a ktěm kladkám a řemenu žádná vodní pumpa? Ale samo že záleží kolik máš nalítáno
Mobil : 602318645
Defender píše:No a ktěm kladkám a řemenu žádná vodní pumpa? Ale samo že záleží kolik máš nalítáno
Nene pumpa žádná, zrovna dneska když jsem se díval na to fáčko, tak mě to napadlo, že se tady psalo i o tý pumpě, ale já měnil rozvody při 75 tis. a pumpa se prý mění až po 120, takže já ji vyměním až s dalšíma rovodama při cca 135 tis.
Opel Astra G - červená, 1.6 16V, 5.dv., Hatchback,r.v. 2002, 74 kW, alu kola 195/60 R15, CDR 500, 4 x airback, manuální klima, vyhřívaná zrcátka, check control
Řemen se mění po 60tis. To jsi 15tis. přejížděl. A pumpa po 120, ale stejně ji většinou dělám pokaždý, není to zase taková investice a podle mně se vyplatí.
END
No když jsem lidem okole sebe říkal, že budu po 75 tis. měnit rozovody, tak se mi všichni smály, že zbytečně plašim, že se měněj cca po 120.Trdlo píše:Řemen se mění po 60tis. To jsi 15tis. přejížděl. A pumpa po 120, ale stejně ji většinou dělám pokaždý, není to zase taková investice a podle mně se vyplatí.
Myslim, že měli v Oplu nějakej problém, kterej se vyskytl s rozvodama v minimu případů, tak napsali do servisní knížky, že se mají měnit rozvody po 60, ale zase tak žhavý to podle mě nebude.
Samozřejmě každej majitel auta, se o svýho mazla bojí a řekne si, že je teda raději vymění, že to za ty prachy nestojí, což nahrává servisům, který aspoň vydělaj.
Takže si myslím, že to že jsem je měnil s 15 ti tis. "zpožděním" není nijak na škodu a ta pumpa to taky vydrží.
Opel Astra G - červená, 1.6 16V, 5.dv., Hatchback,r.v. 2002, 74 kW, alu kola 195/60 R15, CDR 500, 4 x airback, manuální klima, vyhřívaná zrcátka, check control
Tvůj názor, neberu Ti ho, ale viděl jsem auta s prasklým rozvoďákem po 50tis., s pumpou která odešla po 70tis, takže těch 60tis. na řemen a 120 na kladky a pumpu je akorát. Hoši od Adama určo vědí, proč to tak udávají a nebude to tím, aby měli práci servisy....
END
Nechci opět popisovat svojí zkušenost (je to tu na fóru už snad 3x). Pumpu měnit po 60tkm a nešetřit na ní. Ta investice se rozhodně vyplatí. Navíc, když pumpa začne jen téct, tak je to "jen nepříjemné", ale kvůli pumpě se taky může přervat řemen a je vymalováno. Nechávat pumpu přes 120tkm je hazard.
Jinak ale Trdlův názor plně sdílím.
Jinak ale Trdlův názor plně sdílím.
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka
No dobře chlapi, na 100 000 km, jdu do servisu na servisní kontrolu, aby mi vymazali hlášku Insp a udělali všechno, co astra potřebuje aby byla "100%", tak se jich tam zeptam, jestli se da ta pumpa nějak vizuálně skontrolovat nebo jestli jí mám nechat vyměnit. Dikes za rady.
Jinak už jsem našl fakturu za ty rozvody. Vkládám sem nějakej soubor poprvé, tak jsem zvědavej, jak se povede.
Jinak už jsem našl fakturu za ty rozvody. Vkládám sem nějakej soubor poprvé, tak jsem zvědavej, jak se povede.
- Přílohy
-
- Fa rozvody + olej.jpg (168.7 KiB) Zobrazeno 1986 x
Tak to bych jim šel frajerům zvednout mandle
Ty jsi souhlasil s výměnou jen rozvodového řemene a napínací kladky, nebo jsi chtěl vyměnit rozvody? Nějak na té faktuře postrádám výměnu vodících kladech rozvodů (2ks) a již zmiňovanou vodní pumpu.... ta je též součástí.
Ty jsi souhlasil s výměnou jen rozvodového řemene a napínací kladky, nebo jsi chtěl vyměnit rozvody? Nějak na té faktuře postrádám výměnu vodících kladech rozvodů (2ks) a již zmiňovanou vodní pumpu.... ta je též součástí.
END
Předseda Trdlo má pravdu. Faktura by měla vypadat trochu jinak, leda že Ti to neúčtovali - což je asi blbost.
Pokud by byla pumpa jen třeba tak pár měsíců stará, tak jí vizuálně poznáš. Jinak těžko.
No chtěl jsem vyměnit rozvody, takže mě asi vypekli. Já byl ěťastnej, že mám rozvody vyměněný a stálo to málo peněz. Achjo. U tý pumpy bch se nedivil, prootže se mizdálo podle místních diskuzí, že ta pempa není uplně samozřejmostí, ale ty napínací kladky mi vaděj. Je to velkej průser ty kladky? Mám se o tom v servise zmiňovat? Jinak, jak už jsem psal, šel jsem do General automobilu reklamovat ten řemen a zjistil jsem, že už v Brně nejsou, nějaká slípka na jejich infolince mi oznámila, že už jsou jenom ve Zlíně a v Praze, že se nedá dělat nic jinýho, než dojet na ednu z těchto poboček. navíc by na mě koukali asi divně, že si jdu stěžovat po 8mi měsících.Trdlo píše:Tak to bych jim šel frajerům zvednout mandle
Píšu koukám jako vocas. Příště už si dám pozor, slibuju