Demontáž světla

Palubní počítač, Tempomat, automatické nastavení sklonu světlometů, váha vzduchu, navigace, barevný displej
TOMHAJ

Příspěvek od TOMHAJ » 05 čer 2006, 11:30

kdyz koukas na svetlo zepredu,tak v je vzdy v rohu blize k mrizce,ke znaku auta..jinak dle me,i kdyz ji mas stocenou nahoru,tak voda se ti tam jen tak nedostane....je to spise na odvetrani,vody bys tam musel mit aspon centak,aby ti z ni neco teklo...

Reklama

pepca

Příspěvek od pepca » 05 čer 2006, 11:45

:wink: děkuji,za chvilku jdu do garáže,tak to pro jistotu taky okouknu,já měl hlavně slezlé ty gumy,ale ted jsem tam nedávno dělal ty motůrky naklápění,tak se juknu,zda jsem tam něco nevyvedl,ještě jednou děkuji. :wink:

TOMHAJ

Příspěvek od TOMHAJ » 05 čer 2006, 11:47

8)

kulda

Příspěvek od kulda » 05 čer 2006, 12:34

pepca píše:8) hmm,další poznatek,jen pro jistotu,kde se ta trubička,hadička nachází,kde jí hledat,je tam velmi dobrý přístup :wink:
Mne se ani nezda, ze je tam spatny pristup, teda aspon na tu mont.-demont. zarovky H7 + tesnici gumy. U praveho mozna o kapku hur, ale sundavat kvuli tomu krabici od filtru :?: :?
No, tak tu trubicku sem objevil primo na svetle v rohu lampy - u dalkoveho, ale primo nejak v rohu.
Ale jak rikam. Objevil sem ji nahodou, ze byla smerem nahoru, asi tim jak sem se pokousel o demont.svetla. A jen si myslim, ze to mohlo byt tim, pac s tou spravne nasazenou gumou zadny efekt. :roll:
Tak jo, snad to pomuze :lol: Cus

kulda

Příspěvek od kulda » 05 čer 2006, 14:35

TOMHAJ píše:kdyz koukas na svetlo zepredu,tak v je vzdy v rohu blize k mrizce,ke znaku auta..jinak dle me,i kdyz ji mas stocenou nahoru,tak voda se ti tam jen tak nedostane....je to spise na odvetrani,vody bys tam musel mit aspon centak,aby ti z ni neco teklo...
Ja to myslel tak, ze kdyz je to smerem nahoru, tak tam sem-tam neco mohlo kapnout, no a pak se vysrazet a mlzit a mlzit :roll:
Ale nejsem odbornik, tak nevim 8)

pepca

Příspěvek od pepca » 05 čer 2006, 16:54

:wink: tak je to dobrý,ty odvětrávačky jsem nalezl,jsou nasazený dobře,jinak k tomu nasaní těch krycích gumek,tam co je filtr jsem ruku nenasoukal tak,abych tu gumu nasadil ze strany blinkru pěkně celou,gumy byly nasazeny pouze z té strany kam se dalo dobře dostat,druhá strana je v pohodě,tam jsem se dostal,no je to jedno,hlavně že jsem gumy nasadil jak patří,třeba máš šikovnější,hubenou dlouhou hodně zalomenou ruku,já bohužel musel vytahat i přípojky k žárovkám,stále tam cosi překáželo,za něco jsem zachytával,jsem holt levej,asi. :wink:

CUBErt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CUBErt » 23 čer 2006, 22:42

Možná to sem nepatří, ale já mám také problém se světlem. Ne s vlhkostí a rosením, ale problem je v tom, že když se večer postavim proti zdi a kouknu na obrys, tak jsou oba celkem podobne, ale v levem je tmavý skok do tvaru V. Když potom jedu tak mám přímo před sebou černý bod, a to není zrovna příjemné. Asi to nejde z toho jak píšu moc pochopit, zitra to zkusim nafotit. Myslel jsme na špatně zacvaklou žárovku, ale hejbal sem s ni a je to pořád stejné :-( . Jo a aby toho nebylo málo, tak plast pravého světla je z vnitřní strany něčím ušpiněnej, a to dokonce rovnoměrně. Předchozí majitel si asi nelámal hlavu a při výměně tam fláknul co mu na vrakáči dali do ruky. Takže mě čeká demontáž. Jo a nemá někdo podobnou zkušenost s tim vykrojenym obrysem?? Diky
Opel Astra Caravan 1,4 16V

Obrázek

PIKI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PIKI » 25 čer 2006, 09:26

Tak vcera som vybral vsetky ziarovky z mojho zaroseneho svetla a nechal som auto na slniecku. Krasne to vyschlo ale vecer ked som ho siel zaparkovat tak znova sa zacalo rosit , a to som si daval sakramensky pozor aby som nezasunol zle gumy ,nezalozil zle ziarovku a nemal obvetravaciu hadicku vytocenu do vrchu, som s toho jelen !!!
Astra Caravan 1,6 8V,man. klima, 2001, Z16SE

G.T.X

Příspěvek od G.T.X » 25 čer 2006, 20:24

PIKI píše:Tak vcera som vybral vsetky ziarovky z mojho zaroseneho svetla a nechal som auto na slniecku. Krasne to vyschlo ale vecer ked som ho siel zaparkovat tak znova sa zacalo rosit , a to som si daval sakramensky pozor aby som nezasunol zle gumy ,nezalozil zle ziarovku a nemal obvetravaciu hadicku vytocenu do vrchu, som s toho jelen !!!
Přesně tohle mě dělalo před 14 dny, přes den to krásně vyschlo a do rána to bylo zase zarosený. Až když jsem ty žárovky vyndaval a nandaval po 3 tak jsem zjistil, že je špatně nasazená ta gumová krytka u žárovky H7. Bylo to zespoda a vždycky když jsem to před tím kontroloval to vypadalo OK. Celou jsem ji sundal a znova nasadil a od tý doby OK.
Opel Astra G, 99, 4 dv., X16XEL

PIKI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PIKI » 25 čer 2006, 22:04

OK,tak to sa na to pozriem zajtra a uvidime, zatial dik!
Astra Caravan 1,6 8V,man. klima, 2001, Z16SE

tomililinko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomililinko » 16 srp 2007, 08:01

Ahojte...aj ja sa samozrejma radim k tym "stastnym" ludom co maju problem z rosenim predneho svetlometu, konkretne predneho laveho. Skusal som aj zlozit a zalozit tie cierne gumove krytky okolo ziaroviek, skontroloval som aj hadicku, a stale je vsetko marne..cez den na slnku to vysxne takmer na 80% a vcecer sa to opat zacina rosit :cry:
Ja uz neviem co mam rboit, jedina asi kupit novy svetlomet, ze?

sovicka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka » 16 srp 2007, 09:18

no já bych to nechal přes den vyvětrat s otevřenou gumovou krytkou (a pokud by se to nevyvětralo, tak tomu pomoci třeba fénem)
- po úplném vyschnutí bych tam někam opatrně hodil pytlíček se silica gelem (takové kuličky absorbující vlhkost, dává se to k elektronice, do bot, ...) a krytku zadělal.

(je to samozřejmě čistě teorie, mě pomohlo jen sundat krytku, nechat vyschnout a krytku nandat)
Astra G sportive r.v. 99, 3dv, X18XE1 (jezdí i pod 6l/100km!), polarmeerblau, pár vychytávek, žádný tuzing... - a najdete jí tady: https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... 821#120821

tomililinko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomililinko » 16 srp 2007, 10:40

ahoj..no tak svetlo sa mi uz susi od rana, som povyberal zarovky a i te gumove krytky som dal prec...a uz zacina by t vidno cez svetlo...len sa bojim toho, ze vecer ked to opat zalozim spat, tak to bude opat zarosene...preco mi to moja krasavica Astricka robi??
inac s tymi gulickami, to napadlo aj mna, ale bojim sa ze to tam bude iby lietat okolo praboly..tak neviem..
dik za pomoc zatim :D

Majklus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majklus » 05 dub 2008, 18:19

tak mam take problem z rosenim svetel,ted mam Origo hella xenonove lampy a rosi semito a nejde a nejde to vysusit :( nevim cim to je,kanalky mam ok gumove krytky mam nove a furt seto rosi jakmile nekam jedu tak seto zarosi prijedu vypnu motor a zachvili jeto ok.poradte cimto jee? :roll:
Astrulka Z16XE Rv.03 Stříbrnej poklad pod nebem....

https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=4388

Odpovědět