xenonové světlomety - konektory připojení

Pokud se váš dotaz nehodí do žádné sekce pište jej sem.
Paul
Kontaktovat uživatele:

xenonové světlomety - konektory připojení

Příspěvek od Paul » 25 pro 2008, 21:45

zdravím všechny. nevíte někdo na co jsou tyto dva konektory na xenonových světlometech? díky za info
Obrázek Obrázek Obrázek
mail: pavel.paul.sever@gmail.com

Reklama

Vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vojta » 25 pro 2008, 22:31

to na první fotce je centrální svorkovnice ke všem žárovkám a to na druhý a třetí je na jednotku, k těmdle světlům ještě potřebuješ D2S výbojky, 2 startery a 2 jednotky a předělat všechny svorkovnice od žárovek do jedný
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz

DoOpla.cz – Opel originální díly, příslušenství a oleje Opel

ivko

Příspěvek od ivko » 25 pro 2008, 22:32

Montujú sa 100 % riadiačky výbojok, presne tak to bolo na Zafire na 3 skrutky Obrázek
Naposledy upravil(a) ivko dne 25 pro 2008, 22:36, celkem upraveno 1 x.
Opel Zafira 2.2DTi, rv 2004, OPC paket, xenony, koža , vyhrievané sedačky, digiklima, tempomat, palubný PC, 4x el. okná, strešné okno http://img19.imageshack.us/img19/1006/imgp2428.jpg

Paul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul » 25 pro 2008, 22:33

Vojta píše:to na první fotce je centrální svorkovnice ke všem žárovkám a to na druhý a třetí je na jednotku, k těmdle světlům ještě potřebuješ D2S výbojky, 2 startery a 2 jednotky a předělat všechny svorkovnice od žárovek do jedný
to mi chceš říct že tam nedostanu xenonový výbojky? který mám v origo světlech?

ivko

Příspěvek od ivko » 25 pro 2008, 22:45

Paul píše:
Vojta píše:to na první fotce je centrální svorkovnice ke všem žárovkám a to na druhý a třetí je na jednotku, k těmdle světlům ještě potřebuješ D2S výbojky, 2 startery a 2 jednotky a předělat všechny svorkovnice od žárovek do jedný
to mi chceš říct že tam nedostanu xenonový výbojky? který mám v origo světlech?
Ten velký mnohopinový konektor je na pripojenie svetiel, budeš potrebovať vymeniť kabeláž, ale neviem kde je delená a či je to vôbec možne... S tým sa budeš musieť poradiť asi v OPLI... My sme museli meniť káblový zvazok k ventilátorom ktorý ide od riadiačky ventilátorov (je to vymenitelná časť) a vtedy som pozeral aj po kábloch na svetlá a nebolo vidieť kam to vedie a ani som to velmi neskúmal dalej, ale môže to byť velký problém. Ak to je časť káblov ktorá sa dá vymeniť tak ju bude ešte treba zohnať. Pochybujem že by to bolo zhodné a rozdiel by bol iba v tom že u obyčajných svetiel by boli káble rozvetvené na každú žiarovku zvlášť a u xenonov združené do jedného konektora a akože by stačilo zohnať konektory na xenon svetlá a preletovať to :o :( Obrázek
Opel Zafira 2.2DTi, rv 2004, OPC paket, xenony, koža , vyhrievané sedačky, digiklima, tempomat, palubný PC, 4x el. okná, strešné okno http://img19.imageshack.us/img19/1006/imgp2428.jpg

Paul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul » 25 pro 2008, 22:59

no to se z toho asi pěkně osypu jak tak koukám. takže ty výbojky co mám můžu asi vyhodit že? co vše k tomu budu teda potřebovat?

Vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vojta » 25 pro 2008, 23:00

ivko píše:Pochybujem že by to bolo zhodné a rozdiel by bol iba v tom že u obyčajných svetiel by boli káble rozvetvené na každú žiarovku zvlášť a u xenonov združené do jedného konektora a akože by stačilo zohnať konektory na xenon svetlá a preletovať to :o :(
je to tak jak píšeš, u obyč světel je to rozvětvený na několik svorkovnic a u xenonů je jedna

jinak je řešený ovládání motorků sklonu ale to už je zase jiná svorkovnice...

Paul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul » 25 pro 2008, 23:05

Vojta píše:
ivko píše:Pochybujem že by to bolo zhodné a rozdiel by bol iba v tom že u obyčajných svetiel by boli káble rozvetvené na každú žiarovku zvlášť a u xenonov združené do jedného konektora a akože by stačilo zohnať konektory na xenon svetlá a preletovať to :o :(
je to tak jak píšeš, u obyč světel je to rozvětvený na několik svorkovnic a u xenonů je jedna

jinak je řešený ovládání motorků sklonu ale to už je zase jiná svorkovnice...
a je teda šance že tam mohu dát ty výbojky co mám? mám je nainstalované v origo paticích

ivko

Příspěvek od ivko » 25 pro 2008, 23:06

Paul píše:no to se z toho asi pěkně osypu jak tak koukám. takže ty výbojky co mám můžu asi vyhodit že? co vše k tomu budu teda potřebovat?
Tak že riadiačky svetiel, potom štartéry, plastové krúžky ktorými sa uchytáva výbojka (do nich sa zasa uchytáva štarter aby šla do výbojky štava) a bud konektory na svetlá , alebo časť kabeláže, ale s tým ti poradiť neviem, to by som sa musel pozrieť do Zafiri či je to vymenitelná časť... Skôr sa spýtaj v Opli ale pozrieť cez Opel EPC či ako sa volá ten program ako to je riešene a či sa to dá samostatne objednať... vela zdaru, ale aká taká nádej tam je labo Astier s xenonami je ovela viac ako Zafir...

ivko

Příspěvek od ivko » 25 pro 2008, 23:23

Ale ako som znova pozrel na tie tvoje foto , tak som tuším správne zbadal že to sú svetlá DEPO a podla toho čo je vidieť tak sa mi zdá že tam je iný systém uchytenia výbojky ako u origo svetiel, tak sa nemusíš náhliť aby ti origo štartéry + krúžky neboli len na ozdobu (nás stál jeden 500czk)

Vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vojta » 25 pro 2008, 23:24

ivko píše:Ale ako som znova pozrel na tie tvoje foto , tak som tuším správne zbadal že to sú svetlá DEPO a podla toho čo je vidieť tak sa mi zdá že tam je iný systém uchytenia výbojky ako u origo svetiel, tak sa nemusíš náhliť aby ti origo štartéry + krúžky neboli len na ozdobu (nás stál jeden 500czk)
ty depa sou věrný kopie, tzn všechno uchycení a zapojení je stejný jako u origo xenonů

Paul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul » 26 pro 2008, 00:08

ale stejně nějak nechápu když tam je společný konektor tak mi tam nějak chybí zapojení právě těch xenonů. ty se stejně musí zapojit samostatně nebo ne? jestli jsem dobře koukal tak tam je napojení blinkru a dálkových a parkovaček ale hlavních ne. takže ty se budou muset napojit samostatně asi.

Vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vojta » 26 pro 2008, 00:13

všechno mimo moturku je v tý svorkovnice, tzn i potkávací

Paul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul » 26 pro 2008, 00:18

Vojta píše:všechno mimo moturku je v tý svorkovnice, tzn i potkávací
tak v tom případě jsem z toho magor. nikde tam nevidím kabel ke xenonu. ach jo. Vojto prosím tě mohl by jsi mi poslat nějakou tu radu na mail? byl bych ti moc vděčný.

ivko

Příspěvek od ivko » 26 pro 2008, 00:43

Tak ako som ti písal pre uchytenie výbojky je treba plastový krúžok priemeru asi 60mm a do toho plastového krúžku zasa uchytíš štartér výbojky, do štarterú sa potom pripojí tuším 3 pinový konktor mal by tam byť vo svetle (je podobný konektorom v pc, CPU_FAN)

Odpovědět