Funkčnost klimatizace ? - zjištění+rada

Zde řešíme vše co se týká interiéru a exteriéru mimo tzv. tuningu a stylingu, na to máme jinou sekci...
pepca

Příspěvek od pepca » 14 čer 2006, 20:36

:wink: nejsem sice Vojta,ale mně se při zapnutí klimy zvýší při volnoběhu otáčky,je i cítit to,že motor je v zátěži,po vypnutí se otáčky sníží a motor jde lehčeji,no a když jí někdy zapínám pod kopcem,tak je poznat to,že v tom kopci má motor menší tah,tedy v porovnání když ho jedu bez klimy,je prostě poznat ta zátěž,je to cítit.

Reklama

pepca

Příspěvek od pepca » 14 čer 2006, 20:38

Hany píše:
Vojta píše:no když je to prázdný tak to samozřejmě nesepne....čidlo hlídá tlak a když je moc malej nebo velkej tak nesepne kompresor
Vojto, co mění otáčky při zapnutí klimy? Hned vysvětlím dotaz, já měl klimu úplně prázdnou a jak jsem dojel k servisákovi, zkusil to zapnout a otáčky se nepatrně změnily. Při vypnutí samozřejmě taky.
:cry: co to ale řídí taky nevím,ty otáčky se mění i při větším odběru štávy,tedy když v zimě zapneš světla,topení,a pak ještě přidám vyhřívání,tak si to taky při volnoběhu samo otáčky zvedne. 8)

Hany
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hany » 14 čer 2006, 20:47

pepca píše::wink: nejsem sice Vojta,ale mně se při zapnutí klimy zvýší při volnoběhu otáčky,je i cítit to,že motor je v zátěži,po vypnutí se otáčky sníží a motor jde lehčeji,no a když jí někdy zapínám pod kopcem,tak je poznat to,že v tom kopci má motor menší tah,tedy v porovnání když ho jedu bez klimy,je prostě poznat ta zátěž,je to cítit.
V poho, Vojta právě psal, že když je klima prázdná, nesepne kompresor, já laik mám zato, že tu změnu toček dělá právě on, nebo ne?
Ty píšeš, že Ti to dělá taky a klimu máš v poho, tak nevím.

pepca

Příspěvek od pepca » 14 čer 2006, 20:52

Hany píše:
pepca píše::wink: nejsem sice Vojta,ale mně se při zapnutí klimy zvýší při volnoběhu otáčky,je i cítit to,že motor je v zátěži,po vypnutí se otáčky sníží a motor jde lehčeji,no a když jí někdy zapínám pod kopcem,tak je poznat to,že v tom kopci má motor menší tah,tedy v porovnání když ho jedu bez klimy,je prostě poznat ta zátěž,je to cítit.
V poho, Vojta právě psal, že když je klima prázdná, nesepne kompresor, já laik mám zato, že tu změnu toček dělá právě on, nebo ne?
Ty píšeš, že Ti to dělá taky a klimu máš v poho, tak nevím.
zdary,no mně klima chodí dobře,tedy alespon doufám,jinak to je asi normální jev,je tam nějaká zátěž,taky ti vlastně klima zvedá spotřebu,ůdajně až o jeden litřík,ale to co zajištuje navýšení otáček při větším odběru,zátěži,to nevím,asi si tohle hlídá řídící jednotka,tomu vážně nerozumím :cry:

Vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vojta » 14 čer 2006, 21:27

klima se zapíná přes jednotku motoru, tzn otáčky si přidá jednotka motoru...
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz

DoOpla.cz – Opel originální díly, příslušenství a oleje Opel

Hany
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hany » 14 čer 2006, 21:29

Ahhhááá, sice tomu neroruzím, ale to je jedno, nemusím rozumět všemu. Hlavně když všechno bude fungovat, jak má.
OPEL ASTRA G COMBI, 2000 EDITION , 1.7 DTI ISUZU , system BEHR

811018
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 811018 » 17 čer 2006, 19:13

Tak jsem dnes byl na naplnění a stálo mě to 300,- s tlakovou zkouškou. Vše funguje jak má, dokonce to i chladí :!: :lol: :lol:

Hany
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hany » 17 čer 2006, 22:07

Tak jsem byl dnes i já tu klimu naplnit, a komplet vč odzkoušení těsnosti 650,- Měl jsem prasklý chladič klimy, tak mě ho vyměňovali.
Noo pane, to je rozdíl, když to chladí, hned se jezdí líp.
OPEL ASTRA G COMBI, 2000 EDITION , 1.7 DTI ISUZU , system BEHR

pealss
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pealss » 18 čer 2006, 00:02

no pry je klima (kompresor )napojena nejak na klinak ze to vlastne zatizi ten motor a RJ na to odpovi zvisenim vykonu (otacek) motoru tim by se vysvetlila i vetsi spotreba a zmenseny vykon RJ vyrovnava otackama to mas neco jak kdyz se rozjizdis bez plynu na rovince a pomalu se rozjizdis a pri zatezi motoru RJ prida nepatrne otacky aby to nezdechlo treba jak u karburatorovych vozu . Tohle jsem alespon slysel tak mi kdyz tak nenadavejte za zhovadilosti ktere jsem mozna napsal!
kdo vi jestli .......

Vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vojta » 18 čer 2006, 09:39

no kompresor je samozřejmě na klíňáku ale jak sem psal tak jedntoka přidá optáčky na základě stisknutí tlačítka a ne že pozná že je větší zátěž
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz

DoOpla.cz – Opel originální díly, příslušenství a oleje Opel

pealss
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pealss » 18 čer 2006, 09:42

oki
kdo vi jestli .......

Honz@
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Funkčnost klimatizace ? - zjištění+rada

Příspěvek od Honz@ » 18 čer 2006, 16:02

Hany píše:Chlapi poraďte, jak zjistím, že klima funguje? Při volnoběhu, když stisknu tlačítko hvězdičky, motor jede pořád stejně, nezakolísají otáčky. Při jízdě, pokud ji zapnu mám zato, že je teplota v autě stejná, jako když je vypnutá, z výdechů jde pořád stejný vzduch. Je nějaký systém k nalezení závady?
Mám takový hloupý dotaz :oops: ...Kde najdu tlačítko klimatizace ? Díky :oops:

Honz@
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honz@ » 18 čer 2006, 16:10

Zigi píše:Treba to chladivo misi s vodou a proto je to za 250Kc :wink:
Tak s vodou se to na 100 procent nemísí . Dřív se mísila sůl s vodou a vznikne solanka a tou se chladěj zimní stadiony :lol:

pepca

Příspěvek od pepca » 18 čer 2006, 16:12

8) zdary,pod knoflíkama ovládání topení,máš tam tři tlačítka,vyhřívání zadního okna,zrcátek,cirkulace vntřního okruhu,a pak klimu 8)

Honz@
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honz@ » 18 čer 2006, 16:17

pepca píše:8) zdary,pod knoflíkama ovládání topení,máš tam tři tlačítka,vyhřívání zadního okna,zrcátek,cirkulace vntřního okruhu,a pak klimu 8)
Jo díky , myslel jsem si to . :D

Odpovědět