Je to milionkrát probírané téma a zde navíc off topic. Výpočty jsi si schopný si udělat sám ...dojdeš k závěru že rozdíl ve spotřebě při změně kol je max +/- 5% což je pár deci benzínu a nemá cenu se tím zabývat protože větší odchylku průměru ti udělá manželka když jí půjčíš auto na nákupyMiguello píše:Možná si zaťukáte na čelo ...
X16XEL obrovska spotreba - co s tim?
- Reklama
Bylo to tak 0.28 pri ne uplne zahratym motoru a pak to tak poskakovalo kolem tech 0.30-0.32
Ale zjistil sem, ze je asi mrtva lambda, vcera jsem ji meril osciloskopem, na volnobeh pulzovala tak nejak line, s propadama pod 0V, pri 2000ot/min pulsovala celkem normalne.
No dnes jsem se ji snazil vysroubovat, malem sem u toho prasknul a nic a asi sem ji dorazil WDckem. Ted je kaput, ukazuje max 100mV tak nejak... Ale auto jede jak utzeny, da se bez problemu tocit do omezovace, jen asi ta spotreba bude pekna. Budu to muset vydrzet do vanoc, to si pak dovezu ty novy svody a koupim i lambdu.
Jo a taky jsem vymenil tesneni pod sberacem, napatlal tim tesnicim tmelem a to samy jsem udelal i u EGR a u pletence byla dirka. Ale to je vse az za lambdou (krom toho EGR)
Uvidim zitra jak to pojede.
Ale zjistil sem, ze je asi mrtva lambda, vcera jsem ji meril osciloskopem, na volnobeh pulzovala tak nejak line, s propadama pod 0V, pri 2000ot/min pulsovala celkem normalne.
No dnes jsem se ji snazil vysroubovat, malem sem u toho prasknul a nic a asi sem ji dorazil WDckem. Ted je kaput, ukazuje max 100mV tak nejak... Ale auto jede jak utzeny, da se bez problemu tocit do omezovace, jen asi ta spotreba bude pekna. Budu to muset vydrzet do vanoc, to si pak dovezu ty novy svody a koupim i lambdu.
Jo a taky jsem vymenil tesneni pod sberacem, napatlal tim tesnicim tmelem a to samy jsem udelal i u EGR a u pletence byla dirka. Ale to je vse az za lambdou (krom toho EGR)
Uvidim zitra jak to pojede.
99' Astra Caravan 1.6 16V
Tak jsem si dal tu práci s počítáním, rozdíl v obvodu kol je 1,22m, takže na 800km rozdíl 47km, což je při spotřebě 10l/100km 4,7 litrů.eXp10it píše:Je to milionkrát probírané téma a zde navíc off topic. Výpočty jsi si schopný si udělat sám ...dojdeš k závěru že rozdíl ve spotřebě při změně kol je max +/- 5% což je pár deci benzínu a nemá cenu se tím zabývat protože větší odchylku průměru ti udělá manželka když jí půjčíš auto na nákupyMiguello píše:Možná si zaťukáte na čelo ...
Za 5000km rozdíl na tachu 293,75km a skoro 30l benzínu.
Takže zas tak zanedbatelný rozdíl to není..
-
- Kontaktovat uživatele:
Zřejmě myslel cm, ale na to tu je někde prográmek, tak to ani nemusel počítat.
Opel Vectra C Caravan 1.9 CDTI
EX The Golden Queen of Majesty --> EVOLUCE (str.21)
O nás
http://cardigan-bedwyr.blogspot.com/
EX The Golden Queen of Majesty --> EVOLUCE (str.21)
O nás
http://cardigan-bedwyr.blogspot.com/
Pardon,pardon.. Znova:
viz http://www.e-pneu.cz/rozmery_pneu.php
Rozdíl v obvoku kol 1993mm-1871mm=122mm=0,122m.
Po 1000. otočení kola rozdíl v ujeté vzdálenosti 122m.
Po 800km rozdíl 49km.
A už mlčím a jdu spát. Díky, že jste mě neukamenovali
viz http://www.e-pneu.cz/rozmery_pneu.php
Rozdíl v obvoku kol 1993mm-1871mm=122mm=0,122m.
Po 1000. otočení kola rozdíl v ujeté vzdálenosti 122m.
Po 800km rozdíl 49km.
A už mlčím a jdu spát. Díky, že jste mě neukamenovali
Re: X16XEL obrovska spotreba - co s tim?
Tak doufam, ze za par kilaku budu mit jasno, jestli je ted vse v poradku nebo ne. Viz vlakno EGR AGR MOJE STORY
edit by Mike.S: EGR AGR MOJE STORY upraveno jako odkaz
edit by Mike.S: EGR AGR MOJE STORY upraveno jako odkaz
Tak jsem dnes dotankoval, vysla mi spotreba 10,74l, ja su tak stastne!!! Tak dalsi cil bude se dostat pod 10 a pak na tech predchozich cca 8 za kterejch to jezdilo normalne. Pripominam, ze je to komplet vyjeto ve meste, cca 70% zacpy.
to je dobré né
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
- Onisek88
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím vás mam opel astra g 1.6 16V a mám hodně velkí problém že často dolívám olej.žere mně to 0,5 až 1L oleje na 1000km mám nalítaních 190000km,rok 2001,olej v tom mám 5W40 plná synteticka.Je to drahé na údržbu a nebaví mně to furd dolejvat už si říkám že nemusím ani mněnit olej když tam tak furd dolívám.Chci radu jak to zjístím proč mi to tak žere čím by to mohlo být.Na saní kde mám klapku je kolem klapky olej vidět znatelně,filtr je čistý a že by to kouřilo není až tak moc.Zjístil jsem si tlaky válcu kolik mám a zjístil jsem že 3 válce mají tlak 16Mpa a jeden 15.75Mpa což je nepatrně méně tak mně prosím někdo poradte cím to muže být děkuji zatím
servus
Kolik máš najeto? Nejlevnější pomoc pro tebe bude použít olej 10W40 při výměně. Ten je o něco hustší než 5W40 a neměl by jsi mít takovou spotřebu.
END
Chcem sa spýtať, mám tiež 5W40 a premýšlam nad 10W40.
Čo to spraví s motorom, teda myslím že či zaznamenám nejaký rozdiel keď prejdem na iný typ oleja ??
Čo to spraví s motorom, teda myslím že či zaznamenám nejaký rozdiel keď prejdem na iný typ oleja ??
10W40 je předepsaný olej pro tento motor..tak ho tam nalej a je pravděpodobné, že se spotřeba opravdu výrazněji snížíOnisek88 píše:Já slyšel že by se neměl měnit olej lepší za horší.
EX Coupe 2001 2.2 Z22SE