Novy 1.4 Twinport (Z14XEP) - zvuk ako diesel
Spit až teraz som si pozrel tvoje video. Ja som auto kupoval v Autotrende na Rožňavskej. Z toho videa to znie trochu hrubšie ale môže to skreslovať. Inak motoru musíš dať pár sto kilometrov a on si sadne. Ja keď som to mal nové, tak sa mi to zdalo strašne lenivé a takisto taký brumlák. Minulé vianoce som robil celé Slovensko dohromady 1000 km. Ale motor mi sadol po cca 200 - 300 km a určite ešte viacej stíchne. Inak sa mi nezdá oproti Fábii hlučnejší. Má jednoznačne krajší, taký bublavejší zvuk ako Fábka. U teba sa ti to zdá hlučné aj v interiéri a počas jazdy alebo len na voľnobehu a zvonka ?
Astra II
- Reklama
Můj Roomster (dole v podpisu) si sedal 1000km. Hlučnej je oproti Astře ale stále. EDIT 3: Sedal si i spotřebou.
EDIT: Jo a jak píšeš o Fábii - měl jsem 1,4 16V a ta byla v poho - od začátku do konce.
EDIT 2: Ještě jednou jsem sledoval to video a slyším jen řetěz, tak nevím. Porovnej to s někým, kdo má stejný motor. No a reklamací, nebo optáním se skutečně nic nedáš, to mají kluci pravdu.
EDIT: Jo a jak píšeš o Fábii - měl jsem 1,4 16V a ta byla v poho - od začátku do konce.
EDIT 2: Ještě jednou jsem sledoval to video a slyším jen řetěz, tak nevím. Porovnej to s někým, kdo má stejný motor. No a reklamací, nebo optáním se skutečně nic nedáš, to mají kluci pravdu.
Naposledy upravil(a) APiK dne 30 lis 2008, 18:18, celkem upraveno 3 x.
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka
Je to diesel aj dnu. Pri rozbehu v zatazi to klepe este viac. Ked presiahne 2500 rpm, uz to je OK...aspon do 3500...viac som ho netocil, je este surovy.
Mam aj video z kabiny pri jazde, no zvuk sa nevydaril...
Ked si odmyslim Ceeda, stale porovnavam s 16V Fabiou...tu som mal firemnu od nova a najazdil som 45000 km. Nic take som za cely cas nezaznamenal, az na studeny start max. 15 sekund a potom to jasne stichlo, ked natiahlo olej vsade.
Mam aj video z kabiny pri jazde, no zvuk sa nevydaril...
Ked si odmyslim Ceeda, stale porovnavam s 16V Fabiou...tu som mal firemnu od nova a najazdil som 45000 km. Nic take som za cely cas nezaznamenal, az na studeny start max. 15 sekund a potom to jasne stichlo, ked natiahlo olej vsade.
Spit, skúsenosti mám s predajcom, resp. so servisom na Poliankach. Mal som predtým Astru F. Prvý krát mi menili skoro komplet celú prednú nápravu - v pohode. Druhý krát mi menili zadné tlmiče a po 10 km !!! začali oba tiecť. Inak absolútne dobrý servis asi nie je. Autotrend je blízko môjho bydliska, tak chodím tam. Inak navzájom sa nenávidia. Mal som známeho prijímacieho technika ale to už je žiaľ minulosť.
Znova som si niekoľko krát pustil tvoje video a ten zvuk hlavne pri studenom motore je normálny. Mal by si s autom trochu pojazdiť aj mimo mesto a uvidíš. Ak by si išiel na Polianky, tak žiadaj, aby ti naštartovali nové auto so surovým motorom, ktoré stálo vonku. Vtedy môžeš porovnávať.
Znova som si niekoľko krát pustil tvoje video a ten zvuk hlavne pri studenom motore je normálny. Mal by si s autom trochu pojazdiť aj mimo mesto a uvidíš. Ak by si išiel na Polianky, tak žiadaj, aby ti naštartovali nové auto so surovým motorom, ktoré stálo vonku. Vtedy môžeš porovnávať.
Astra II
Tak este video z interieru. Ale na nom skoro vobec nepocut to podstatne.
http://www.youtube.com/watch?v=-kSZObCe0cg
Pico: Dobry napad...dam si nastartovat inu novu astru.
Nechcem nad astrou lamat palicu, ale zatial mam zmiesane pocity. Holt mal som financny limit a cena rozhodla. Inak by som kupil Kiu Ceed SW.
http://www.youtube.com/watch?v=-kSZObCe0cg
Pico: Dobry napad...dam si nastartovat inu novu astru.
Nechcem nad astrou lamat palicu, ale zatial mam zmiesane pocity. Holt mal som financny limit a cena rozhodla. Inak by som kupil Kiu Ceed SW.
- Astra - R@SAG
- Kontaktovat uživatele:
Prosím počkéj asi tak 800 - 1000 km, motor by si měl sednout. Pak by se měl utišit .
Jak už je to tu popsané, ten zvuk může být EGR ventil a toho jsem si všiml až později. jednou jsem večer a bylo obrovské ticho a já slyšel v interiéru divný zvuk, pak mi řekli v Opelu že je to ventil .
Kdybych bydlel kousek od tebe, klidně bych přijel si to oslechnout. Domluv se s někým kdo bydlí kousek od tebe a poslechni si motor od kolegy
Jak už je to tu popsané, ten zvuk může být EGR ventil a toho jsem si všiml až později. jednou jsem večer a bylo obrovské ticho a já slyšel v interiéru divný zvuk, pak mi řekli v Opelu že je to ventil .
Kdybych bydlel kousek od tebe, klidně bych přijel si to oslechnout. Domluv se s někým kdo bydlí kousek od tebe a poslechni si motor od kolegy
Předešlé vozy: Opel Astra F 1992 - 1.4 8v / Opel Astra G 2006 1.4 16v Twinport
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
http://astra-rasag.maweb.eu - vše o Opel Astra G / H / J
Moje astra https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=1704&start=0
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
http://astra-rasag.maweb.eu - vše o Opel Astra G / H / J
Moje astra https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=1704&start=0
Zajtra zavolam MaH a dohodnem reklamaciu...za to nic nedam (okrem nervov a straty casu). Ze budem vyzerat ako idiot, to ma az tak netrapi, zvykol som si .
Podla vysledku budem postupovat dalej...
OT: Nasiel som aj dalsiu vadu, odstava tapacir zadnych dveri dole...lebo nejaka cholera polska pretocila skrutku a nedrzi. No to je tiez take dokazovanie...ze som to nespravil sam. A oprava bude: daju tam hrubsiu...to si mozem spravit sam.
Podla vysledku budem postupovat dalej...
OT: Nasiel som aj dalsiu vadu, odstava tapacir zadnych dveri dole...lebo nejaka cholera polska pretocila skrutku a nedrzi. No to je tiez take dokazovanie...ze som to nespravil sam. A oprava bude: daju tam hrubsiu...to si mozem spravit sam.
Jo a ještě něco. Sice to sem nepatří, ale abych Tě uklidnil. Na tom Roomsteru (dole v podpisu), řeším drnčení přístrojovky někde v oblasti před spolujezdcem. Když sedí spolujezdec, tak to tolik slyšet není, ale když jedu sám je to strašný. Takže se už těším, až tohle budu reklamovat. Ještě že ty prachy, co se za Roomstra platili, nebyly moje.
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka
- green
- Kontaktovat uživatele:
Tak to mám podobnou zkušenost. Dostal jsem fungl nový Doblo, zatím nalítaných 30 tis. a v servisu už bylo 3x. Nefunkční zámek (dveře do vinglu), vypadávající 3 kvalt, přepětí v síti. Mňam. Fakturováno skoro 400 litrů. Přesně jak říkáš, ještě, že to nejsou moje loveAPiK píše:Jo a ještě něco. Sice to sem nepatří, ale abych Tě uklidnil. Na tom Roomsteru (dole v podpisu), řeším drnčení přístrojovky někde v oblasti před spolujezdcem. Když sedí spolujezdec, tak to tolik slyšet není, ale když jedu sám je to strašný. Takže se už těším, až tohle budu reklamovat. Ještě že ty prachy, co se za Roomstra platili, nebyly moje.
"je lepší ztratit na silnici vteřinu, než ve vteřině život"
Opel Astra G, caravan, 1,6 16V, 74kW, 1998
na důchod: (o\_/o)
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic. ... 4032#84032
Opel Astra G, caravan, 1,6 16V, 74kW, 1998
na důchod: (o\_/o)
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic. ... 4032#84032
Dopadlo to podla ocakavani...vsetko je OK a ja som idiot .
Prvy mechanik sa nezdrzal a zaperlil: "Vsak mate nove auto, s tym treba jazdit a nie to pocuvat."
Druhy bol miernejsi a vysvetlil, ze twinporty s retazovymi rozvodmi su hlucnejsie ako ine 16V. Hlavne nezabehnute motory.
Zaver: Kaslem uz na to, davam bolsevikovi 1000 km....a uvidime. Minimalne som tam bol, ak by nahodou nieco prdlo...mam papier.
Na vianoce bude zabeh - vylet 800 km.
Prvy mechanik sa nezdrzal a zaperlil: "Vsak mate nove auto, s tym treba jazdit a nie to pocuvat."
Druhy bol miernejsi a vysvetlil, ze twinporty s retazovymi rozvodmi su hlucnejsie ako ine 16V. Hlavne nezabehnute motory.
Zaver: Kaslem uz na to, davam bolsevikovi 1000 km....a uvidime. Minimalne som tam bol, ak by nahodou nieco prdlo...mam papier.
Na vianoce bude zabeh - vylet 800 km.