Aktualne najazdenych 100 km a od zaciatku ma studeny aj teply motor zvuk ako diesel . Od volnobehu do cca 2500 rpm je to diesel a potom sa z toho stane benzin. Presiel som vsetky mozne fora, ale nikde som nenasiel uspokojivu odpoved, ci je to normalne. Sem tam sa ludia stazovali na hlucnejsi motor, niektori tvrdia, ze 16V su hlucnejsie pri nizkych otackach, no podla mna toto normalne nie je. Nekupoval som benzin, aby som pocuval RA-TA-TA-TA-TA.
Nie je to moje prve auto, okrem inych som mal aj firemnu Fabiu 1.4 16V 55kW - VW motor a ten mal diesel zvuk za studena maximalne 15 sekund po nastartovani, kym natiahol olej, atd...
najzaujimavejsie z eng forums:
My mate with a Corsa C (1.4 twinport) had his timing chain go at 19K. Sounded like a diesel, loud ticking coming from the engine bay. Got it fixed under warranty, now runs sweet.
Pride mi divne, ze by pri novom motore boli v prdeli rozvody alebo zdvihatka ventilov . Hladina oleja je podla mierky na max.Rattling noise might be your tappets or timing chain, can be replaced under warranty
Samozrejme sa s tym chystam do servisu v ramci zaruky, no obavam sa, ze zo mna urobia idiota .
Pls help, viaceri tu mate tento motor, stretli ste sa s niecim podobnym?