Funkčnost klimatizace ? - zjištění+rada
nejsem sice Vojta,ale mně se při zapnutí klimy zvýší při volnoběhu otáčky,je i cítit to,že motor je v zátěži,po vypnutí se otáčky sníží a motor jde lehčeji,no a když jí někdy zapínám pod kopcem,tak je poznat to,že v tom kopci má motor menší tah,tedy v porovnání když ho jedu bez klimy,je prostě poznat ta zátěž,je to cítit.
- Reklama
co to ale řídí taky nevím,ty otáčky se mění i při větším odběru štávy,tedy když v zimě zapneš světla,topení,a pak ještě přidám vyhřívání,tak si to taky při volnoběhu samo otáčky zvedne.Hany píše:Vojto, co mění otáčky při zapnutí klimy? Hned vysvětlím dotaz, já měl klimu úplně prázdnou a jak jsem dojel k servisákovi, zkusil to zapnout a otáčky se nepatrně změnily. Při vypnutí samozřejmě taky.Vojta píše:no když je to prázdný tak to samozřejmě nesepne....čidlo hlídá tlak a když je moc malej nebo velkej tak nesepne kompresor
- Hany
- Kontaktovat uživatele:
V poho, Vojta právě psal, že když je klima prázdná, nesepne kompresor, já laik mám zato, že tu změnu toček dělá právě on, nebo ne?pepca píše: nejsem sice Vojta,ale mně se při zapnutí klimy zvýší při volnoběhu otáčky,je i cítit to,že motor je v zátěži,po vypnutí se otáčky sníží a motor jde lehčeji,no a když jí někdy zapínám pod kopcem,tak je poznat to,že v tom kopci má motor menší tah,tedy v porovnání když ho jedu bez klimy,je prostě poznat ta zátěž,je to cítit.
Ty píšeš, že Ti to dělá taky a klimu máš v poho, tak nevím.
zdary,no mně klima chodí dobře,tedy alespon doufám,jinak to je asi normální jev,je tam nějaká zátěž,taky ti vlastně klima zvedá spotřebu,ůdajně až o jeden litřík,ale to co zajištuje navýšení otáček při větším odběru,zátěži,to nevím,asi si tohle hlídá řídící jednotka,tomu vážně nerozumímHany píše:V poho, Vojta právě psal, že když je klima prázdná, nesepne kompresor, já laik mám zato, že tu změnu toček dělá právě on, nebo ne?pepca píše: nejsem sice Vojta,ale mně se při zapnutí klimy zvýší při volnoběhu otáčky,je i cítit to,že motor je v zátěži,po vypnutí se otáčky sníží a motor jde lehčeji,no a když jí někdy zapínám pod kopcem,tak je poznat to,že v tom kopci má motor menší tah,tedy v porovnání když ho jedu bez klimy,je prostě poznat ta zátěž,je to cítit.
Ty píšeš, že Ti to dělá taky a klimu máš v poho, tak nevím.
no pry je klima (kompresor )napojena nejak na klinak ze to vlastne zatizi ten motor a RJ na to odpovi zvisenim vykonu (otacek) motoru tim by se vysvetlila i vetsi spotreba a zmenseny vykon RJ vyrovnava otackama to mas neco jak kdyz se rozjizdis bez plynu na rovince a pomalu se rozjizdis a pri zatezi motoru RJ prida nepatrne otacky aby to nezdechlo treba jak u karburatorovych vozu . Tohle jsem alespon slysel tak mi kdyz tak nenadavejte za zhovadilosti ktere jsem mozna napsal!
kdo vi jestli .......
no kompresor je samozřejmě na klíňáku ale jak sem psal tak jedntoka přidá optáčky na základě stisknutí tlačítka a ne že pozná že je větší zátěž
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Funkčnost klimatizace ? - zjištění+rada
Mám takový hloupý dotaz ...Kde najdu tlačítko klimatizace ? DíkyHany píše:Chlapi poraďte, jak zjistím, že klima funguje? Při volnoběhu, když stisknu tlačítko hvězdičky, motor jede pořád stejně, nezakolísají otáčky. Při jízdě, pokud ji zapnu mám zato, že je teplota v autě stejná, jako když je vypnutá, z výdechů jde pořád stejný vzduch. Je nějaký systém k nalezení závady?