Problém volnobehu po naštartovaní !!!
- Reklama
Když pročteš celé téma, tak zjistíš, že vlastně neodstranil. Já jen vím, jak se jí podařilo eliminovat u mě. Po přečtení několika příspěvků zde, beru na střídačku N95 a V-Power Racing 100. Prostě jednu nádrž proleju víceoktanovým benzínem (třeba N98). V nádrži se pak udržuje mix benzínu s oktanovým číslem vyšším než 95 a je po problému. Vím, že to není vyřešení, ale řešení ano .myabarth píše:Ako sa ochladilo, ja mám tiež po probléme. A zistil som, že kritická teplota je 14stupňov. Odstránil už niekto z vás túto poruchu prosím?
Už se to tu řešilo několikrát, já se ale znovu musím připojit k těm několika jedincům, kteří sdílí tento názor na základě v praxi odzkoušené věci.
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka
-
- Kontaktovat uživatele:
tak dneska je berouse a já mám pod čtvrtkou, tak to doplnim něčím IN
snad mi to neroztrhne motor
a k tématu, mě volnověh šlape v pohodě, jen se mi občas vyjmečně stane že mi vteřinově otáčky klesnou cca k 400-500 otáčkám a hned vyskočí zase nahoru ale nějak to neřešim, auto nechcípne tak v pohodě že si občas zívne
snad mi to neroztrhne motor
a k tématu, mě volnověh šlape v pohodě, jen se mi občas vyjmečně stane že mi vteřinově otáčky klesnou cca k 400-500 otáčkám a hned vyskočí zase nahoru ale nějak to neřešim, auto nechcípne tak v pohodě že si občas zívne
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak se po delší době hlásím s novým resp. stejným stavem kolísání při studeném motoru. Jak zde bylo psáno, aniž bych snižoval kvality paliv Shell, tak jezdím druhou nádrž V-Power 95 a žádná změna. Je fakt, že je zima a tyto problémy téměř odezněly, ale je tam to slovo téměř. Nyní se mi stává, že je třeba i 5st. nad nulou a motor při prvním startu blbne. A to jsem koupil i čistič paliv.soustavy od Liqui Molly. Blbne furt. Ale na ten V-Power budu jezdit už pro sichr furt. Na jaře budu bádat dál. Kámoš v práci mi říkal, že viděl článek v Autobildu nebo co to bylo za periodikum, kde byl test paliv Shell v Německu a u nás a náš V-Power prý vyšel jako jejich obyčejný Natural 95 (laboratorní testy samozřejmě).Jiný kolega v práci vozí z Německa Fordy Focusy a hlásil mi teď ten samý problém na Focusu 1.6 16V.
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
já teda taky takuju na SHELLce a žádné problémy nemám, jestli to u tebe nebude náhodou problém s EGR
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Já tankuju teď už jen před prahou na Lukoil (bývalá jet), nebo v Liberci na Alfastation (bývalý total), vždycky jen N95 a problémy s volnoběhem nemám žádný, jestli to nebude tím, že každých 1-2 měsíce vyčistím klapku a každých 1/4 roku i krokáč. Klapka je práce na deset minut a krokáč pak na hoďku. A jezdí super, bez problému, takže to se vyplatí.
END
-
- Kontaktovat uživatele:
Já klapku čistím taky tak dvakrát do roka. To je při kolísání otáček samozřejmost. Krokáč jsem nedělal. Musím tady na to kouknout někde v historii jak to udělat. EGR je jediná věc, kterou snad ještě nemám na motoru vyměněnou Ale při napíchnutí na diagnostiku pracuje jak má. A čistím ho vždy s klapkou. No asi mě to stejně nemine. Radši bych ho zkusil vyměnit od člověka, který má stejný motor a nemá problém. Zbytečně vyhozených peněz už bylo na můj vkus dost.
Re: Problém volnobehu po naštartovaní !!!
Inak ja osobne si nemyslim ze tie nepravidelne chody motora na volnobehu su sposobene palivom
Taky si nemyslím, že by byly způsobené palivem. Palivem se dá ale problém částečně eliminovat - má zkušenost.m1lan píše:Inak ja osobne si nemyslim ze tie nepravidelne chody motora na volnobehu su sposobene palivom
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka
ApiK , blblo ti to aj teraz v zime ?? Mne par krat hej..