Olej do Zafiry???

Co nenajdete na fóru v sekcích Astra G, pravděpodobně to bude zde.
Odpovědět
Pizin

Olej do Zafiry???

Příspěvek od Pizin » 29 říj 2008, 18:38

Asi budu někomu připadat jako blázen nebo úplný automobilový analfabet, ale raději se zeptám, než něco zblbnu. Mám "novou" (teda pro mne novou) Zafiru 1,8 Elegance r.v.1999 asi týden. Zatím jsem nedělal výměnu oleje, neboť v servisní knížce se píše, že byla dělaná nedávno. Chtěl bych tedy jen případně olej dolít. Jaký bych měl olej použít? V té servisce se píše, že byl používaný Mobil 15 W 40. Musím tedy použít stejný a to i značku? A je to polosyntetika nebo je plnosyntetický? A prosím o schovívavost, co si nenačtu, tak to o autech nevím. :lol:

Reklama

Mike.S
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.S » 29 říj 2008, 21:29

používej ten který je v autě, jinak mám taky Záfu 1.8 16V a prej tam má být 5W40, tak si to při příští výměně nech zjistit a nalij tam co tam má být
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi

Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........

Mike.S
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.S » 30 říj 2008, 19:08

teď tam mám 97 tis., ten 5W40 mi řekl maník v servisu, ve kterym mi měli měnit olej, ale nevyměnili, ztroskotali na vypouštěcím šroubu (torx 40) :lol: tak jsem šel ke konkurenci, ale olej co jsem měl objednaný od toho původního jsem si vzal s sebou (BP 5W40)
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi

Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........

MAX - CZ
Kontaktovat uživatele:

Re: Olej do Zafiry???

Příspěvek od MAX - CZ » 30 říj 2008, 20:25

Pizin píše:Asi budu někomu připadat jako blázen nebo úplný automobilový analfabet, ale raději se zeptám, než něco zblbnu. Mám "novou" (teda pro mne novou) Zafiru 1,8 Elegance r.v.1999 asi týden. Zatím jsem nedělal výměnu oleje, neboť v servisní knížce se píše, že byla dělaná nedávno. Chtěl bych tedy jen případně olej dolít. Jaký bych měl olej použít? V té servisce se píše, že byl používaný Mobil 15 W 40. Musím tedy použít stejný a to i značku? A je to polosyntetika nebo je plnosyntetický? A prosím o schovívavost, co si nenačtu, tak to o autech nevím. :lol:

15W-40 je čistě viskozitní klasifikace a nevypovídá nic o výkonových vlastnostech oleje. Za dodržení určitých podmínek můžeš míchat i s olejem jiné viskozity, ale vždy při dodržení minimální viskozitní klasifikace dané pro určitý typ vozidla. na obchodní značce v podstatě nezáleží. To jestli je olej minerální, polosyntetika nebo syntetika, je dáno použitím základového oleje a také se nedá jednoznačně určit z viskozitní klasifikace. Některé oleje s kvalitním minerálním základovým olejem mohou být viskozity 10W-40. Oleje 5W-40 a zejména 5W-30 ne 0W-30 bývají však v drtivé většině na čistě syntetickém základu z důvodu dodržení kvalitní viskozitní klasifikace. Ale o tom bysme si tady mohli povídat hooooodně dlouho. Doporučuji navštívit odkaz :arrow: http://www.oleje.cz :wink:
OPEL ZAFIRA 2,2DTI Y22DTR OPC line 2005

https://www.automilacek.cz

svata cervika

Příspěvek od svata cervika » 01 lis 2008, 19:27

Zdravím,
asi z vlastní zkušenosti bych ten olej vyměnil,protože dnes je taková doba ,že ti každej na 90% zalže.Záleží to na penězích,protože jak řírám já "DOPOSUD NIKDO NIC LEPŠIHO NEŽ PENIZE NEVYMYSLEL".Takže radši to vyměň a máš jistotu.Ale pod polosyntetiku rozhodně nejdi.
Svata

Pizin

Příspěvek od Pizin » 04 lis 2008, 22:12

Díky za všechny odpovědi, i na ten odkaz jsem kouknul, tak to snad nezkoním. Mám Zafirku ze SRN a je to od hodně dobrýho prodece. I se serviskou, kde je zaznamenaná výměna oleje. Já vím, že nic není stoprocentní, ale tomuhle chlápkovi fakt věřím. Takže si koupím nějaký 15W40 a až budu dělat výměnu, tak to nechám na servisu. Ještě jednou všem dík.

Mirek MH

Příspěvek od Mirek MH » 04 lis 2008, 23:29

měl jsem a mám 5W40

Odpovědět