Svítí kontrolka závady na motoru
- defender71
- Kontaktovat uživatele:
Svítí kontrolka závady na motoru
Potřebovala bych radu, pokud může někdo pomoct - začala svítit kontrolka "vyfukove emise". Auto bylo u autoelektrikare, ktery prosel vsechny mozne zavady a neprisel na nic. Muzete mi prosim poradit, co by to eventualne mohlo byt? Normalne by mela se kontrolka rozsvitit pri otoceni klicku a pak zhasnout. Momentalne se rozsviti, zhasne a pak se rozsvecuje behem jizdy a zhasne az po vypnuti motoru. Nekdy se rozsviti po 5 minutach, nekdy po hodine jizdy... Predem vam dekuji za odpoved a pomoc
- Reklama
Re: Svítí kontrolka závady na motoru
Muže to bejt cokoliv. Zajeď na diagnostiku, bez toho se nehneš dál.defender71 píše:Potřebovala bych radu, pokud může někdo pomoct - začala svítit kontrolka "vyfukove emise". Auto bylo u autoelektrikare, ktery prosel vsechny mozne zavady a neprisel na nic. Muzete mi prosim poradit, co by to eventualne mohlo byt? Normalne by mela se kontrolka rozsvitit pri otoceni klicku a pak zhasnout. Momentalne se rozsviti, zhasne a pak se rozsvecuje behem jizdy a zhasne az po vypnuti motoru. Nekdy se rozsviti po 5 minutach, nekdy po hodine jizdy... Predem vam dekuji za odpoved a pomoc
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka
- defender71
- Kontaktovat uživatele:
Na diagnostice jsme byli v autoservisu a ještě u autoelektrikáře, který má sám taky Opel Astra, nepřišli nikde na nic. Diagnostika házela různé hlášky, v servisu kontrolovali mechanické závady na motoru a na nic nepřišli, autoelektrikář zkoušel elektrozávady - relé předehřevu nafty (zkusil ho vyměnit a nic), vyměnil pojisky, po třech dnech nám auto vrátil, že už prostě neví...
Máme Opel Astra Caravan 1,7 DTI r.v. 2000 a jsem z Pachaticka
Jestli mi poradíte co s tím nebo kontakt na jinou diagnostiku někde v okolí, budu jen ráda, že nebudu muset do Opel servisu, takže díky už předem
Máme Opel Astra Caravan 1,7 DTI r.v. 2000 a jsem z Pachaticka
Jestli mi poradíte co s tím nebo kontakt na jinou diagnostiku někde v okolí, budu jen ráda, že nebudu muset do Opel servisu, takže díky už předem
Začalo mi dělat to samý. Prostě ta kontrolka si dělá co chce. Někdy svítí, někdy ne.
Není tu nějaký diagnostický Pražák?
Není tu nějaký diagnostický Pražák?
Astra G Caravan 1.8 16V (X18XE1) Comfort
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?p=138819
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?p=138819
Ahoj ..tak tenhle problém jsem taky řešil a celkem dost dlouho...svitily me emise a otacky me litaly pri volnobehu cca 0 50- 100 otacek(to asi nebude Tvuj problem)....tak jsem si vyblikal podle navodu tady na foru kody a naslo me to chybu map senzoru..tak sem badal badal....a vybadal to ze sem mel spatny tesneni pod hlavou...tesneni se za 30 kacek vymenilo a bylo vse ok..........
mozna to nebude Tvuj problem ....tak to neberte v potaz ale ja nad tim koumal taky pekne dlouho:-)))
mozna to nebude Tvuj problem ....tak to neberte v potaz ale ja nad tim koumal taky pekne dlouho:-)))
Tak už konečně patřím mezi Vás Astra 1.6 8v
U mě to nejdříve způsoboval EGR ventil a teď dle posledního průzkumu je to jeden z cca čtyř EP ventilů Pro mě je teď hlavní, že se už nerozsvěcí za jízdy, ale jen někdy při delším stání
Motor X20DTL
Motor X20DTL
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
Těsnění pod hlavou za 30,- Kč??? Pod kterou? Jen těsnění bez práce stojí 600-800,- Kč!Tony píše:Ahoj ..tak tenhle problém jsem taky řešil a celkem dost dlouho...svitily me emise a otacky me litaly pri volnobehu cca 0 50- 100 otacek(to asi nebude Tvuj problem)....tak jsem si vyblikal podle navodu tady na foru kody a naslo me to chybu map senzoru..tak sem badal badal....a vybadal to ze sem mel spatny tesneni pod hlavou...tesneni se za 30 kacek vymenilo a bylo vse ok..........
Sleduj jen příspěvky tazatele, ostatní jen letmo projeď a budeš v poho.denny píše: Hezky tady mícháte hrušky s jabkama.Benzín ,diesel,jednobod,vícebod....
Z toho jsem magor......
END
Nic proti, ale když nenapsal ani co má za motor, tak čemu se divíš... Je jasný že benzín a diesel je rozdíl a navíc ne vždy je stejná příčina u rozsvícení této kontrolky i u ostatních majitelů Astry G, ale tak furt lepší napsat alespoň více možností, než vůbec neodpovědět... By mě zajímalo, jak by ses tvářil, kdyby si sem ten dotaz napsal i v stejné formě Ty a tentokrát by Ti nikdo neodpověděl, aby si v tom raději neměl bordel Když má člověk problém s autem, tak je většinou rád za každou radu
To je dneska zase den Hlavně v tom nikdo neberte nic osobního...
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
Napsala motor, hned v druhém příspěvku. 1,7 DTiAstraMan píše:Nic proti, ale když nenapsal ani co má za motor, tak čemu se divíš... Je jasný že benzín a diesel je rozdíl a navíc ne vždy je stejná příčina u rozsvícení této kontrolky i u ostatních majitelů Astry G, ale tak furt lepší napsat alespoň více možností, než vůbec neodpovědět... By mě zajímalo, jak by ses tvářil, kdyby si sem ten dotaz napsal i v stejné formě Ty a tentokrát by Ti nikdo neodpověděl, aby si v tom raději neměl bordel Když má člověk problém s autem, tak je většinou rád za každou radu
END
Jee ja se splet tak to je myslim tesneni pod vstrikovaci jednotkou...ja se v tom prd vyznam...))))oddela se filtr pak jednotka myslim a pod ni je tesneni!!..to sem myslel ..a fakt stalo myslim bud 30 a nebo 130:-)))
ale myslim ze slecna ci pani ma jinej problem
ale myslim ze slecna ci pani ma jinej problem
Tak už konečně patřím mezi Vás Astra 1.6 8v