Zmena podsviceni budiku po x-te... trochu jinak
Zmena podsviceni budiku po x-te... trochu jinak
Tak jsem o vikendu zacal s vymenou zarovek za LED v budikach a vsude, kam sem se dostal. Dal jsem bilou, modra se mi nelibi, nedela mi to dobre na oci.
Budiky maji 3 zarovicky+1 display, vymenil jsem a nebyl jsem spokojenej se svitem, barva super, ale proste to svitilo malo. Tak jsem zaimprovizoval, znicil dve LED H3, co jsem mel koupeny do mlhovek, ale bylo to nic moc, tak jsem je nabastlil tam. Ted jsem maximalne spokojenej, jen koupim xenon white LEDky do ovladani stahovani oken a poladim osvetleni ovladani topeni, tam to moc nesviti.
Posudte sami.
Xenon white LED, 2x1W a 2x SMD ala na hulvata
budiky po smontovani
zkouska ve tme
namontovano v aute
celek
Edit: citelnost ve dne paradni, jen jsem se bal podsviceni toho displaye pocitadla km a trosku sem ho zatemnil a za slunecnyho pocasi je to nic moc. Vzal jsem tu starou "mlecnou" minizarovicku a pouzit tu banku jako stinitko, ale uz je to zrejme zbytecne moc. No az tam polezu priste, kvuli krouzkum a zasekavajici se rucicce teplomeru, sundam to.
Budiky maji 3 zarovicky+1 display, vymenil jsem a nebyl jsem spokojenej se svitem, barva super, ale proste to svitilo malo. Tak jsem zaimprovizoval, znicil dve LED H3, co jsem mel koupeny do mlhovek, ale bylo to nic moc, tak jsem je nabastlil tam. Ted jsem maximalne spokojenej, jen koupim xenon white LEDky do ovladani stahovani oken a poladim osvetleni ovladani topeni, tam to moc nesviti.
Posudte sami.
Xenon white LED, 2x1W a 2x SMD ala na hulvata
budiky po smontovani
zkouska ve tme
namontovano v aute
celek
Edit: citelnost ve dne paradni, jen jsem se bal podsviceni toho displaye pocitadla km a trosku sem ho zatemnil a za slunecnyho pocasi je to nic moc. Vzal jsem tu starou "mlecnou" minizarovicku a pouzit tu banku jako stinitko, ale uz je to zrejme zbytecne moc. No az tam polezu priste, kvuli krouzkum a zasekavajici se rucicce teplomeru, sundam to.
Naposledy upravil(a) tappaja dne 29 říj 2008, 18:54, celkem upraveno 1 x.
99' Astra Caravan 1.6 16V
- Reklama
- milosh
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Jak uz jsem psal, lepsi podsviceni na gecko jsem jeste nevidel, modra uz je out, bila je supr !!!!!
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
Tak samozrejme jse o tom uvazoval, ale narazil jsem na nekolik zaludnosti:
4 zarovky v pristrojovce, tam je bajonet B8.5 se to tusim jmenuje, z toho jedna je specialni mini s mlecnym sklem-display
Koupil jsem klasicky T5, predpokladal jsem, ze tam budou. A taky jedine tyhle T5 byly SMD "high power" LED s xenon white svetlem a velkym rozptylovacim uhlem, fakt to sviti jak krava a vsude, nedela zadnej kuzel. Cena cca 35 za kus.
No tak jak jsou je moh pouzit akorat v podsviceni topeni a warning spinace.
Jinak jsem to vselijak poupravoval, pouzil stavajici patice. No a jak jsem psal, sebelepsi dioda sviti jen dopredu, i kdyz s velkym uhlem, tak nema na zarovku, ktera sviti i dozadu. Tak jsem proste znicil tyhle H3, ktery jsem mel na zkousku. Misto mlhovek to sviti malo, tak co s tim, staly me 300Kc obe
odkuchal sem tu patici, zvetsil diru po zarovce a privody priletoval. Mit u sebe vsechno svoje naradicko, respektive Dremela, udelam to preciznejs a ne takhle na hulvata.
Mit po ruce GME nebo jinou prodejnu se soucastkama, verim, ze to bude za polovinu. Kdyz to sectu, naklady asi 700-800 a to jsem jeste koupil novy patice na ty LED zarovicky a pouzil jsem jen dve, na TID, tam sly v pohode.
4 zarovky v pristrojovce, tam je bajonet B8.5 se to tusim jmenuje, z toho jedna je specialni mini s mlecnym sklem-display
Koupil jsem klasicky T5, predpokladal jsem, ze tam budou. A taky jedine tyhle T5 byly SMD "high power" LED s xenon white svetlem a velkym rozptylovacim uhlem, fakt to sviti jak krava a vsude, nedela zadnej kuzel. Cena cca 35 za kus.
No tak jak jsou je moh pouzit akorat v podsviceni topeni a warning spinace.
Jinak jsem to vselijak poupravoval, pouzil stavajici patice. No a jak jsem psal, sebelepsi dioda sviti jen dopredu, i kdyz s velkym uhlem, tak nema na zarovku, ktera sviti i dozadu. Tak jsem proste znicil tyhle H3, ktery jsem mel na zkousku. Misto mlhovek to sviti malo, tak co s tim, staly me 300Kc obe
odkuchal sem tu patici, zvetsil diru po zarovce a privody priletoval. Mit u sebe vsechno svoje naradicko, respektive Dremela, udelam to preciznejs a ne takhle na hulvata.
Mit po ruce GME nebo jinou prodejnu se soucastkama, verim, ze to bude za polovinu. Kdyz to sectu, naklady asi 700-800 a to jsem jeste koupil novy patice na ty LED zarovicky a pouzil jsem jen dve, na TID, tam sly v pohode.
99' Astra Caravan 1.6 16V
V origo bílých budíkách by to mohlo být taky dost efektní..kdo mi to do nich přijde namontovat?
EX Coupe 2001 2.2 Z22SE
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
tappaja: dáš někam návod "Jak na to"?
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
jak se dostat k budíkům na Záfě to už vím, dáva jsem si tam kroužky, ale jaké použít ty diody případně jak je vyměním, nemám totiž představu jak vypadají
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tohle by tam nepasovalo?????? http://www.aukro.cz/item468474308_led_z ... _bile.html
Aktuální: Opel Zafira B 1.8 | Z18XER . . . . Opel Astra G 1.8 | X18XE1
Předchozí: Opel Zafira B 1.9 CDTi | Z19DT
Předchozí: Opel Zafira A OPC | Z20LET
Předchozí: ]Opel Astra G 2.0 Di| X20DTL
Předchozí: Opel Astra G 1.4 | Z14XE
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
nepasovalo by to mojí kešeni, kilo za ni nedám, ne a ne a ne a ne, kor když je jich tam jak nas*aných
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Sem se neptal, jestli za to dáš kilo ale jestli je to to, co pasuje do palubky a šlo by to tam a svítilo by to hezky...
Aktuální: Opel Zafira B 1.8 | Z18XER . . . . Opel Astra G 1.8 | X18XE1