Ventilátor na chladiči se nechce přestat točit.
Ventilátor na chladiči se nechce přestat točit.
Ahoj, mám problém s chlazením u Zafiry. Je to motor 1.8 16v z roku 1999, 115 koní. Jeden den večer, když jsem přijel domů, se mi točil přední ventilátor na chladiči klimatizace. Nevěnoval jsem tomu pozornost, ale další den ráno byla baterie vybitá a když jsem připojil auto na nabíječku, hned se ventilátor zase roztočil. Nevíte někdo prosím čím by to mohlo být. Zatím mi pomohlo jen odpojit konektor od ventilátoru a na chladiči jsem nenašel žádné čidlo. Jen na motoru, to jsem odpojil, ale ventilátor se točí dál. Předem moc děkuji za odpovědi.
- Reklama
Čidlo, je vlevo na chladiči klimy, zkus ho odpojit. Jestli to přestane je to ono. Když se postavíš před auto, a podíváš se na chladič klimy, na jeho levé straně zjruba v 2/3 jeho výšky je dvou pinový konektor. Je k němu blbej přístup, ale je. O prázdninách jsem měl stejný problém a tohle pomohlo. Poradili mi to kluci z opla.
END
Díky za odpoveď. Už jsem to zkusil, ale nepomohlo.Trdlo píše:Čidlo, je vlevo na chladiči klimy, zkus ho odpojit. Jestli to přestane je to ono. Když se postavíš před auto, a podíváš se na chladič klimy, na jeho levé straně zjruba v 2/3 jeho výšky je dvou pinový konektor. Je k němu blbej přístup, ale je. O prázdninách jsem měl stejný problém a tohle pomohlo. Poradili mi to kluci z opla.