Startování - podivné chování
Pravidla fóra
Tato kategorie byla zamčena, protože většina z Vás psala do hlavní kategorie i když zde jsou ty podsekce, takže teď už koukejte pořádně do jaké sekce Váš příspěvek patří. Stávající příspěvky budou přesunuty do správných sekcí. Díky Milosh - admin
Tato kategorie byla zamčena, protože většina z Vás psala do hlavní kategorie i když zde jsou ty podsekce, takže teď už koukejte pořádně do jaké sekce Váš příspěvek patří. Stávající příspěvky budou přesunuty do správných sekcí. Díky Milosh - admin
Startování - podivné chování
Při studeném startu mi moje Zafira (benzín, 1.6, 16V) občas chytne okamžitě a jindy zase až po několika protočeních motoru. Baterie točí dobře, venkovní teplota (sleduji od podzimu +15 až -10) na to nemá vliv. Asi se budete smát, ale jediné, co jsem vypozoroval, je to, že lépe chytá, když stojím čelem z kopce a naopak. Je to normální chování nebo máte někdo tip na možnou závadu?
- Reklama
mne to robieva tiez niekedy na supu niekedy mu to trva dlhsie ale vsimol som si ze ak pterocim klucik do prvej polohy a pockam kym pozhasinaju kontrolky a az porom startujem tak vobec ziadny problem je to zrejme tym ze cerpadlo pri rychlom starte nestihne natlacit dost paliva a ked mu nechas cas na prvej polohe tak ma motor hned od zaciatku co papat inac mam x16xel
Cierna Astra G 1.6 16V
-
- Kontaktovat uživatele:
Mě to dělal egr ventil
Astra G 2001 Z16XE ČERNÁ METLA
https://www.astra-g.cz/forum//viewtopic.php?t=2440
https://www.astra-g.cz/forum//viewtopic.php?t=2440
Stávalo se mi to stejně. Potom pří -12°C jsem skoro nenastartoval. Baterka šla na nabíječku a teď startuje ihned.
Teď už před startem vždy necham pozhasínat kontrolky. Zdá se mi, že takto má motor čistější chod v "sytičovém" režimu, než když jsem startoval ihned.
Teď už před startem vždy necham pozhasínat kontrolky. Zdá se mi, že takto má motor čistější chod v "sytičovém" režimu, než když jsem startoval ihned.
9/99, 1.6 16V (X16XEL), Caravan, Edice 100
Přidám se s problémem startování.Mám 1.6 16V a poslední dobou jde špatně startovat.Dneska další divný zvuk.Když vypnu motor, tak jde slyšet někde v motoru ( kolem klapky ) cca 3sekundy grrrrr ( jinak ten zvuk nepopíšu ).Tak neví jestli to má souvyslost s tím startem.Neměl někdo taky podobný problém?Uvažoval jsem o výměně palivového filtru,ale to grrrr mně zaráží.