Spotřeba, rozvody, termostat, výměna oleje a další rady
Pravidla fóra
Tato kategorie byla zamčena, protože většina z Vás psala do hlavní kategorie i když zde jsou ty podsekce, takže teď už koukejte pořádně do jaké sekce Váš příspěvek patří. Stávající příspěvky budou přesunuty do správných sekcí. Díky Milosh - admin
testus píše:Zdravím, jsem tu nový a Astru plánuju koupit tak v dubnu 2009. Chci motor 1,6 a slyšel jsem, že je docela co se oleje týká žíznivej. Ač jsem to tu prohledával, tak jsem nenašel (nebo jsem špatně koukal) jak je na tom motor Z16XEP. Dejte mi prosím nějaký info. Díky.
jako každý vůz kus od kusu.
Hurikan píše:tak tomu rozumim... ale urcite cerna brecka neni dobre podle mne.....a dalsi vec ze nevim jak tam byl olej dlouho nez sem ho vymenil....... mohl tam byt klidne dva roky..tak co ja vim jak bude vypadat tenhle pristi rok....
co se divíte, né každý ma auto po kovářovi, dobře udržovaný málo špiní.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
Z16XEP potrebuje sem tam doliať olej, mám taký v starej Astre a prejavy úbytku oleja začali okolo 65000 km. zatiaľ maximálne 1l do roka - 15000 km. Pri pravidelnej kontorle to však nie je taká tragédia
Opel Astra Classic II 1,4 16V Twinport (Z14XEP) 5dv.
Ja som teraz bol na servisnej prehliadke po roku a dal som vymenit olej a olejovy filter. Mal som tam 5W-30 od nova, teraz tam dali 5W-40 zatial mi to olej nezralo uvidim ako to bude dalej. Len pre info. robili to v opel servise a s diagnostikou ma to stalo 4500,-Sk (olej, filter,diagnostika, sprej na odmastenie, podlozka pod vyp. skrutku a praca).
Trochu vela, druhykrat ked uz tomu zaruka prejde tak to spravim sam.
Já mám onen 1,6 16V a musím říct, že se spotřebou oleje výraznější problém nemám Na 15000 km stačí necelý litr. Hláška palubního počítače se ale objevuje už když je hladina oleje mezi min/max v polovině, takže elektronika asi pořád chce, aby byl olej na maximu. ale spíš mě zaráží jiná věc. Je jasné, že se olej měří na pokud možno co nejrovnější ploše. Ale mě se stává, že rozdíly jsou dost markatní i při mírném naklonění auta. To jsem i jiných aut tolik nepozoroval. Takže musím měřit pořád na stejném místě jinak toho moc nepoznám