zlobí hid xenony

Palubní počítač, Tempomat, automatické nastavení sklonu světlometů, váha vzduchu, navigace, barevný displej
dimi

Příspěvek od dimi » 05 zář 2008, 18:00

Bohužel na to neni rada. Minimalizoval jsem to novou baterkou. Rosvítit až v době když zhasnou všechny kontrolky. A na denní ježdění jsem namontoval denní světla. Ptal jsem se v několika servisech a u elektrikářů a prý je to problém těchto sad a proto je nedoporučují a někde ani nemontují. Dělají to prý i ty drahý sady. Nejlepší je sehnat origo xenony a nebo aspon origo startery.

Reklama

Frydex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frydex » 05 zář 2008, 20:41

Já jsem koupil taky HID sadu a po dvou měsících mi to dělalo přesně tohle, přehazoval jsem mezi sebou balasty a výbojky a nakonec jsem vyreklamoval balast. Svině, když se zahřála, tak nechodila... :twisted:
Moje Astrina 1,7DTi
Obrázek Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."

Cidla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cidla » 06 zář 2008, 00:36

To mě blikne právě jen studená, jakmile vypnu a zapnu hned znova tak svití bezproblému...přemýšlel jsem, že předtím jsem měl problém s přepětím hned po nastartování a rupaly mi žárovky jestli to nemůže dělat tohle xenon díky tomu..teď když sem chvilku počkal než sem rozsvítil tak to neudělalo..uvidím časem jaká bude změna...

dimi

Příspěvek od dimi » 06 zář 2008, 09:28

Mám to přesně tak. Zlobí jen když je to studený. Vypnu a zapnu a pak už je pohoda.

Dejv666

Příspěvek od Dejv666 » 08 zář 2008, 20:23

R.A.Y. píše:Už to tady bylo řečeno několikrát...Problém je jen s paticí, která se dá ovšem upravit... Já mám v origo lampách HID H7, ale je to děs, tak kupuji světla s čočkou.. Neoslňuje to, ale hodně razí. Kdo uvažujete nad xenonama zvažte čočky nebo se alespoň podívejte u někoho kdo to má.
myslíš jako že mají velký rozptyl v origo lampách? Nemáš zkušenost za mokra nebo deště jak je s tím vidět?
Astra G 1,6 16V 2001 Z16XE

Dejv666

Příspěvek od Dejv666 » 08 zář 2008, 20:27

Princ William píše:no vono do obycejnech svetel (bez cocky) spravne patrej XE vybojky s oznaceni D2R (maj clonku proti oslneni) a do cocek patrej D2S coz ma asi vetsina majitelu originalnich xenonovych svetel pripo od vyrobce....a proto se ani nedivim ze jsou za lepsi cenu a vice rozsirene.......
D2R výbojka asi nebude případ u Astry, tam je patice H7. A clonku jak tomu říkáš má každá výbojka.

Dejv666

Příspěvek od Dejv666 » 08 zář 2008, 20:45

Frydex píše:Já jsem koupil taky HID sadu a po dvou měsících mi to dělalo přesně tohle, přehazoval jsem mezi sebou balasty a výbojky a nakonec jsem vyreklamoval balast. Svině, když se zahřála, tak nechodila... :twisted:
kde jsi tu sadu kupoval?

Cidla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cidla » 08 zář 2008, 22:17

tak jsem zjistil že když zapnu světla před nastartováním tak se mi rozsvítí obě bezproblémů, jen když rozsvícím po nastartování tak levá blikne a zhasne.. myslíte že to může být krátkodobým přepětím po nastartování?!

Frydex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frydex » 08 zář 2008, 22:29

Dejv666 píše:kde jsi tu sadu kupoval?
Kupoval jsem před rokem a půl v jednom kamenném obchodě s tuzzingem u nas v Ostravě... :wink:
Moje Astrina 1,7DTi
Obrázek Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."

IGI
Kontaktovat uživatele:

xenony

Příspěvek od IGI » 04 pro 2008, 18:50

Mám HID sadu bez clony už rok a půl dokonce jsem bez známostí prošel STK. Viditelnost super asi 50% lepší než u Philips BLUE a osilnění protijezdců žádné. Vyzkoušeno, potvrzeno.
Astra G, 1.6, 16V, 74kw, motor X16XEL, 2000. hatchback 5.dv, Černá metalíza, spotřeba 5l/100, klima: ÚPRAVY-LPG IV.genrace - přímé sekvenční vstřikování, carbonové vyhřívání sedadel, GPS, nový palubní PC od Davida, xenon s regulací výkonu, black desing,alu atd.

IGI
Kontaktovat uživatele:

Re: zlobí hid xenony

Příspěvek od IGI » 17 úno 2009, 13:06

Tak po dvou letech mi pánové začla blbnout jedna xenona. Honem jsem oblednal nové dvě ve slevě za 390,-/ks a potom jsem zjistil, že blbnul měnič BALLAST, cena 450,-kč. Jednou to jelo a jednou nejelo. Takže xenonek mám dvě náhradní. I když jsou xenonky 8000K tak ty nové mají trošku jiný nádech do modra. Možná je to opotřebováním nebo jinak nevím. Jinak co se týče osilnění xenonky v původním světle tak opel astra G má nějak zvláštně udelanou parabolu že to opravdu neosilňuje. Potvrzeno od několika známých lidí co mne potkaly a na dovolenku jsem jel s kolegou pořád za ním a světla mi chválil a že vůbec neosylňují ani ze zadu. Jak natrefím na dobrou cenu světla s čočkou tak asi koupím ale nevím jestli to nebude opravdu osilňovat při nerovnostech když tam není to naklápění. Dle mne dodělávané naklápění asi tak rychle nereaguje. Origo prý mají nějaké závažíčka a čočka v podstatě plave, reaguje okamžitě a vyrovnává nastavení. Nevím co je na tom ale pravdy. :)
Astra G, 1.6, 16V, 74kw, motor X16XEL, 2000. hatchback 5.dv, Černá metalíza, spotřeba 5l/100, klima: ÚPRAVY-LPG IV.genrace - přímé sekvenční vstřikování, carbonové vyhřívání sedadel, GPS, nový palubní PC od Davida, xenon s regulací výkonu, black desing,alu atd.

dimi

Příspěvek od dimi » 17 úno 2009, 17:18

Koukal jsem, že v tuning centrum v Ustí mají jakýsi proudový vyrovnávací člen, který se dá před balast a pak nedochází k tomu blikání a zhasínání. Určitě stojí za to dát to tam. Bude to určitě šetrnější i vůči altíku.

dunhilx

Příspěvek od dunhilx » 02 lis 2015, 22:13

Zdravím, chtěl bych se zeptat, jestli mate někdo zkušenost s HID xenonami, mám totiž problém, když jsem to dal do svého auta ( opel omega b rv.1996) začal jsem mít problém s palubním pc, buď se sekl a nevypl se ani po vytáhnuti kličku ze zapalování a nebo ukazoval úplne nesmysly( -65 °C atd..) máte s tím někdo zkušenost ? :-)

Odpovědět