horký kola

Co se jinam nehodí pište sem
Odpovědět
Vizuel

horký kola

Příspěvek od Vizuel » 08 zář 2008, 10:50

Ahojky, chtěl bych se zeptat jelikož nejsem příliš zkušený, čím by mohlo být způsobeno nadměrný teplo u předních kol moji astřičky??vpředu mam klasický kotouče, domníval jsem se, že se mi zpět nevrací destičky pomocí toho pístku (nevim jak se jmenuje je pod prachovkou) tak jsem to měl rozdělaný a nově namazaný, ale efekt stále stejnej a tak se chci optat, jestli by to nemohlo mít za vinu stará brzdící kapalina???nebo jestli byste mi mohl někdo poradit na co se zaměřit dyžtak díky.Luboš

Reklama

Trdlo

Příspěvek od Trdlo » 08 zář 2008, 14:01

Jestli máš horký kotouče a hlavně brzdový třmen, je chyba v brzdách. Občas se taky stane, že je špatná brzdová hadice uvnitř, to znamená, že navenek vypadá v pohodě, ale uvnitř je zmáčknutá. Výsledek pak je, že v momentě kdy šlápneš na brzdu, tak se brzdová kapalina natlačí do pístků, ale samovolně už nedokáže povolit, jelikož hadice je neprůchodná.
END

YANEK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od YANEK » 08 zář 2008, 15:40

skus to z nadzvednutym kolem to poznáš líp jak s nim neotočís ručně někde je chyba
Magma Red
Obrázek
http://www.cartechgroup.cz Vše pro vaší káru
BAD TOYS FOR FAT BOYS

Vizuel

Příspěvek od Vizuel » 08 zář 2008, 22:10

Dík za reakce, no když sem měl kola zvedlý, tak s ním pootočit šlo, ale bylo cítit jak destičky třou o kotouč...prostě destičky dostatečně neodlíhají od kotoučů a tím se to celý zahřívá, po ujetí cca 30km když brzdim jen občas jsou kola celý uplně horký...to jestli je uvnitř brzdová hadička zkroucená zřejmě nepoznám to chápu...a možnost že by to bylo starou brzdovkou je taky nebo je to blbost??mam astru cca 7měsíců a brzdovka tam nebyla měněná prej snad už tři roky...v pátek se chystám ji vyměnit, slyšel sem pár názorů že tím ja kje stará tak nemá už tu správnou vlastnost a dřív se vaří atd...že se z ní stává voda a díky tomu se neodvádí zpět...dík za další reakce

Vizuel

Příspěvek od Vizuel » 14 zář 2008, 11:50

Tak díky za snahu nakonec to bylo skutečně tou brzdovkou, ted jsou kola krásně studený, problém je vyřešen...:)

Odpovědět