![Crying or Very sad :cry:](./images/smilies/icon_cry.gif)
Náplně u nového auta
Pravidla fóra
Tato kategorie byla zamčena, protože většina z Vás psala do hlavní kategorie i když zde jsou ty podsekce, takže teď už koukejte pořádně do jaké sekce Váš příspěvek patří. Stávající příspěvky budou přesunuty do správných sekcí. Díky Milosh - admin
Tato kategorie byla zamčena, protože většina z Vás psala do hlavní kategorie i když zde jsou ty podsekce, takže teď už koukejte pořádně do jaké sekce Váš příspěvek patří. Stávající příspěvky budou přesunuty do správných sekcí. Díky Milosh - admin
- Reklama
Takže moje vlastní postřehy:
- klíček se mi taky, jakoby přidírá, vždy pomůže zahýbat zamknutým volantem, zatím neřeším
- olej dávám Castrol Magnatec 10W40 (né Diesel)
- olejový filtr vždy kupuju v Oplu podle typu a datumu výroby motoru (dotahuju fest rukou), zároveň s ním i to těsnění pod vypoušťák (je z mosazi, která se namáčkne podle dotaženi) jo a hlava je normální klíč, ale číslo teď z hlavy nevím (kopil jsem sadu strano/očko, tak tam vždycky nějakej najdu
- s tou kontrolkou chlazení je to nějaký divný (co máš za motor benál či kamna)
- a hlavně co můžeš, tak si udělej sám, pokud máš kam najet na vypuštění oleje, tak je to komplet práce na cca. 30 min. a hlavně tam máš ten olej cos koupil
Jinak vítej do klubu a kdyby se ti zachtělo, tak se na nás přijeď podívat v neděli do Hlučína
(podrobnosti v sekci srazy - Štěrkovna
) ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
- klíček se mi taky, jakoby přidírá, vždy pomůže zahýbat zamknutým volantem, zatím neřeším
- olej dávám Castrol Magnatec 10W40 (né Diesel)
- olejový filtr vždy kupuju v Oplu podle typu a datumu výroby motoru (dotahuju fest rukou), zároveň s ním i to těsnění pod vypoušťák (je z mosazi, která se namáčkne podle dotaženi) jo a hlava je normální klíč, ale číslo teď z hlavy nevím (kopil jsem sadu strano/očko, tak tam vždycky nějakej najdu
- s tou kontrolkou chlazení je to nějaký divný (co máš za motor benál či kamna)
- a hlavně co můžeš, tak si udělej sám, pokud máš kam najet na vypuštění oleje, tak je to komplet práce na cca. 30 min. a hlavně tam máš ten olej cos koupil
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Jinak vítej do klubu a kdyby se ti zachtělo, tak se na nás přijeď podívat v neděli do Hlučína
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Mobil : 602318645
Díky za pohotové odpovědi. S tou nedělí počítám.
Jinak jsem si právě koupil Silicone spray lubricant viz.: http://www.naradiprofesional.cz/silikon ... eji-400ml/.
Co myslíte? Můžu to nastříkat do té proklaté spínačky?
Jinak jsem si právě koupil Silicone spray lubricant viz.: http://www.naradiprofesional.cz/silikon ... eji-400ml/.
Co myslíte? Můžu to nastříkat do té proklaté spínačky?
Nikdo mi na to nic nenapíše? Jestli jste se s tím už někdo setkali? Jak se to třeba může projevovat a hlavně jak to opravit?Lucky píše: 2.V manuálu jsem si přečetl, že kontrolka chladicí kapaliny má po dvou sekundách po zapnutí zapalování zhasnout. Mi ale jen problikne a svítí dále. Zhasne až po nastartování motoru.
Opel Astra G Caravan 1.6 16V X16XEL Comfort
Lucky píše:Nikdo mi na to nic nenapíše? Jestli jste se s tím už někdo setkali? Jak se to třeba může projevovat a hlavně jak to opravit?Lucky píše: 2.V manuálu jsem si přečetl, že kontrolka chladicí kapaliny má po dvou sekundách po zapnutí zapalování zhasnout. Mi ale jen problikne a svítí dále. Zhasne až po nastartování motoru.
![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka
JJ kontakty tam určitě budou, ale kdyby byly zasraný, tak Ti to nezhasne ani po nastartování. Teď to řešil kolega u své FAB - nakonec nechal vyměnit celou tu nádržku na kapalinu, páč ta jeho byla úplně celá za**aná. A je klid. Opel to bude mít podobně, povedou k tomu dva dráty přes konektor - hledej. Já se podívám taky, protože jak říkám, já kontrolku nemám, tak kdoví jestli mi třebas jen nesvítí (a má).Lucky píše:No údajně jsou v nádobce na chladicí kapalinu nějaké kontakty. A ty se občas zaserou a pak to nema kontakt. Prý to stačí projet zubním kartáčkem a je to OK. Ja ale nevim kde ty kontakty hledat (v jaké části nádobky).
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka
- Jimmy323f
- Kontaktovat uživatele:
Tak co e tyce spinacky tak mi taky jde vcelku nen ijak zlehka .. ale mkozna je to zdani kdyz nemuzu za klicek poradne zabrat kvuli pochroumanymu ukazovaku a kroutim to tak nejak vselijak ale zjistil jsem ze staci prave jen malinko zatlacit klic jak ovic do zamku a hned se to otaci jedna basen ... je tam nejaka zapadka ... taky jsem premyslel co tam caknout ale maximalne nejaky silikon jinak nic .. hlavne ne nic co odmastuje ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Ve spínačce je hliníkové pouzdro s kovovým válečkem,to pouzdro se časem ochodí a pak to blbne,pokud nepomůže promazání tak nejlépe pouzdro nechat vyměnit-mě to stálo 300 kč, radši za včasu než někam dojedeš dál a zjistíš že už klíčkem neotočíš-můj případ. ![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
ASTRA-G-1,6 -X16SZR,3dv.1999, ABS,4kotouč,4airbag,el.zrcátka,centrál,alarm, lité kola 16Allesio,křídlo Irmscher,Angel eyes,folie SunTek.
------
ASTRA-H-1,7CDTI-ENJOY,2005,ABS,4kotouč,8airbak,el.zrcátka,okna,centrál,AAC,CD30MP3,
16 origo Opel,OPC křídlo.
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=2261
------
ASTRA-H-1,7CDTI-ENJOY,2005,ABS,4kotouč,8airbak,el.zrcátka,okna,centrál,AAC,CD30MP3,
16 origo Opel,OPC křídlo.
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=2261
A kde sis to nechával dělat?Saša píše:Ve spínačce je hliníkové pouzdro s kovovým válečkem,to pouzdro se časem ochodí a pak to blbne,pokud nepomůže promazání tak nejlépe pouzdro nechat vyměnit-mě to stálo 300 kč, radši za včasu než někam dojedeš dál a zjistíš že už klíčkem neotočíš-můj případ.
Opel Astra G Caravan 1.6 16V X16XEL Comfort