MP3 do auta – levně, jednoduše, rychle
MP3 do auta – levně, jednoduše, rychle
Když jsem si pořídil Astru, mrzelo mě, že má jinak velmi kvalitní rádio pouze kazetový přehrávač. Protože jsem měl pár let v šuplíku nepoužívaný kazetový převodník CD/MP3 adapter od HAMy, vrazil jsem ho tam a MP3jky začal přehrávat s pomocí mobilního telefonu SE D750i (fungovalo to při hovoru i jako hlasité handsfree . Překvapila mě poměrná kvalita zvuku, kterou jsem ani nečekal. Pořád ale nandávat a vyndávat telefon, šňůra přes palubku a krkolomné ovládání mě nutilo NĚCO vymyslet. Chvíli jsem používal i-pod, ale nevzhledná šňůra zůstala a i-pod jsem nemohl nechávat v autě. Tak jsem vymyslel toto:
Seznam potřebných věcí na realizaci: CD/MP3 adapter (cca 250,- Kč), MP3 přehrávač (levný, s kapacitou aspoň 2GB, stačí bez rádia a hlavně aby ladil s interiérem – 650,- Kč), kus plechu, trhací nýty, černý matový spray, nalepovací suchý zip (na něm drží ten MP3 přehrávač), průměrně vybavenou dílničku…
Plusy: levně, jednoduše, rychle, bez zásahu do elektroinstalace, zanechána možnost pustit si kazetu, funkci RDS TA lze dále používat (po dobu dopravního hlášení však přehrávač jede dál – nezastaví se), žádný CDčka po přihrádkách, snadná obměna obsahu flash, můžu to nechat v autě - nikdo to snad neukradne, zůstávají výhody origoš rádia (display, ovládání pod volantem, zesilování zvuku podle rychlosti apod.)
Minusy: MP3 přehrávač se nespouští ani nevypíná s klíčkem (takže o jeden úkon navíc), ovládání MP3, ID3 tagy pouze na přehrávači (nikoliv na displayi), jednou za čas vyměnit AAA baterii v přehrávači (ta se náhradní do kastlíku vždycky vejde a na benzínkách je navíc běžně k dostání)
Posouzení pro každého: Celkový design, pokud mám prachy a chci je do toho vrazit, tak si raději koupím rádio s cd mp3, nebo měnič - to je jasný.
PS: Komu se to nelíbí, ať si Astru políbí.
Seznam potřebných věcí na realizaci: CD/MP3 adapter (cca 250,- Kč), MP3 přehrávač (levný, s kapacitou aspoň 2GB, stačí bez rádia a hlavně aby ladil s interiérem – 650,- Kč), kus plechu, trhací nýty, černý matový spray, nalepovací suchý zip (na něm drží ten MP3 přehrávač), průměrně vybavenou dílničku…
Plusy: levně, jednoduše, rychle, bez zásahu do elektroinstalace, zanechána možnost pustit si kazetu, funkci RDS TA lze dále používat (po dobu dopravního hlášení však přehrávač jede dál – nezastaví se), žádný CDčka po přihrádkách, snadná obměna obsahu flash, můžu to nechat v autě - nikdo to snad neukradne, zůstávají výhody origoš rádia (display, ovládání pod volantem, zesilování zvuku podle rychlosti apod.)
Minusy: MP3 přehrávač se nespouští ani nevypíná s klíčkem (takže o jeden úkon navíc), ovládání MP3, ID3 tagy pouze na přehrávači (nikoliv na displayi), jednou za čas vyměnit AAA baterii v přehrávači (ta se náhradní do kastlíku vždycky vejde a na benzínkách je navíc běžně k dostání)
Posouzení pro každého: Celkový design, pokud mám prachy a chci je do toho vrazit, tak si raději koupím rádio s cd mp3, nebo měnič - to je jasný.
PS: Komu se to nelíbí, ať si Astru políbí.
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka
- Reklama
- milosh
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Jako napad dobre, ale jelikoz jsem neco podobnyho pouzival taky a sumelo to jako krava radsi jsem to vyhodil a mam poradny radio na mp3, kazety patri do minulyho tisicileti
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
Mě to nešumí, jen když vypnu funkci Dolby - je slyšet mírný šum. Ale i ten je nesrovnatelně menší, než když pustím kazetu (třeba i originální).milosh píše:Jako napad dobre, ale jelikoz jsem neco podobnyho pouzival taky a sumelo to jako krava radsi jsem to vyhodil a mam poradny radio na mp3, kazety patri do minulyho tisicileti
- milosh
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
v porovnani s CD to je ale sum velky, nerkuli s kvalitnim radio signalem.APiK píše:Mě to nešumí, jen když vypnu funkci Dolby - je slyšet mírný šum. Ale i ten je nesrovnatelně menší, než když pustím kazetu (třeba i originální).milosh píše:Jako napad dobre, ale jelikoz jsem neco podobnyho pouzival taky a sumelo to jako krava radsi jsem to vyhodil a mam poradny radio na mp3, kazety patri do minulyho tisicileti
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
V porovnání s CD samozřejmě ano (pořád je to elektromagnetický převodník), v porovnání s kvalitním příjmem rádia je to naprosto srovnatelné. Kdo nevěří, tak mu pustím - sám jsem byl mile překvapen.milosh píše:v porovnani s CD to je ale sum velky, nerkuli s kvalitnim radio signalem.
Něco podobného jsem nedávno prodával, akorát že připojení nebylo na telefon ale přenosnou MP3-jku Jinak tyhle kazety se dnes dají sehnat i na aukro.cz za pár korun
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
hlasitost vs. šum
Výstupní nf. výstup z MP3 přehrávače se musí nastavit tak, aby to po přepnutí na rádio hrálo stejně hlasitě. Příliš nízká úroveň = šum, příliš velká = zkreslení (nezkoušel jsem ale bylo by to logické).
I tohle bylo na přenosnou MP3jku. Na telefon jsem tam měl navíc redukci.AstraMan píše:Něco podobného jsem nedávno prodával, akorát že připojení nebylo na telefon ale přenosnou MP3-jku Jinak tyhle kazety se dnes dají sehnat i na aukro.cz za pár korun
Jinak jak bylo řečeno, je to pro lidi co nechtěji kupovat jiné autorádio no... Ikdyž dnes kvalitnější na MP3 seženeš i kolem 2000Kč a před pár dny jsem viděl na DVD s obrazovkou kolem 3500Kč, ale netuším co to bylo za značku Jinak nápad je to dobrý samozřejmě, i já jsem toto měl na zkoušku
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
Re: MP3 do auta – levně, jednoduše, rychle
Dobrý nápad,vypadá to zajímavě.Nemáš náhodou v autě někde changer,když máš rádio CCR 600?Prohledej kastlík,pod sedačkou,kufr apd...náhoda je blbec.Já jsem jednou našel changer ve Ford Puma při vysávání
Hned zítra beru šroubovák a jdu hledat Changer tam ale zřejmě nenajduDj.radim píše:Dobrý nápad,vypadá to zajímavě.Nemáš náhodou v autě někde changer,když máš rádio CCR 600?Prohledej kastlík,pod sedačkou,kufr apd...náhoda je blbec.Já jsem jednou našel changer ve Ford Puma při vysávání
Když tam je rádio,tak by tam mělbýt i changer. Nebo changer už někdo vyndal a nebo tam někdo dal toto rádio.
Asi půjdu hledat ještě teď.Dj.radim píše:Když tam je rádio,tak by tam mělbýt i changer. Nebo changer už někdo vyndal a nebo tam někdo dal toto rádio.
Changer jsem nenašel, za to jsem zjistil, že mi pod obě přední sedadla vede kabeláž a nevím co to je. Vypadá to jako příprava pro vyhřívání, nebo senzor zatížení sedaček, nebo to má snad něco společnýho s bočníma airbagama? Fakt nevím.