Astra 1.6 55kW - chlazení, problém
Astra 1.6 55kW - chlazení, problém
Zdravím komunitu Astra-G Přítelkyně jezdí v Astře G 1.6 55kW. V jednu chvíli minulý rok, přestalo jít chlazení motoru. Od původního majitele jsme se dozvěděli, že byl problém s řídící jednotkou chlazení. Co čert nechtěl, do přítelkyně naboural jeep a v servisu Opel po dohodě do opravy přičetli i novou řídící jednotku chlazení. Větrák šel, ale opět po nějaké době se zase nevypínal. No a od začátku roku, se pro změnu znova ani nezapne. Uměl by někdo poradit co a jak? Termostat? Pak ještě existuje nějaké čidlo teploty vody? Koupil bych něco, ale nevím jaký přesný vliv mají uvedené součástky na větrák. Mimochodem větrák při napojení na zdroj, normálně točí.
- Reklama
Re: Astra 1.6 55kW - chlazení, problém
Ahoj,měl jsem stejný problém u Punta 1,7D.První byla díra v chladiči,tak nový chladič.Potom jsem vyměnil čídlo ventilátoru,ale ventilátor pořád nešel.Nakonec to byl termostat.Může to být bud termostat nebo to čidlo.Chce to zkusit jedno vyměnit a potom je to jasné.Pozor,at to neuvaříš!
-
Kde je to čidlo ventilátoru? Mám podobný problém...
Astra G 1,8 16V, 1999, 85 kW, X18XE1
U Gečka nevím,ale mělo by to být asi někde u chladiče.
Tak elektrikář tvrdí, že mu nejde žádný signál z řídící jednotky chlazení. Můžete se prosím mrknout, jestli řídídí jednotku máte chráněnou nějakým krytem kolem ní? Je to ta dole v nárazníku, před kolem. Mam tam jen podběh a hned ta jednotka. Prý se mu zdá že mi tam chybí nějaký kryt, jinak že do ní musít lítat bordel a voda.