Nedokonalé spalování
Nedokonalé spalování
Ahojte,
mám asi 2 měsíce Opel Astra 1.4 benzín. Občas se mi stane, že auto jede pouze na 3 válce, stačí zastavit a pak je vše ok. Když se toto stane, svítí kontrolka diagnostiky (takový žlutý čerpadlo). Na diagnostice zjistili pouze: nedokonalé spalování třetího válce.
Nevíte, kde může být problém? Nesetkal jste se s tím někdo?
mám asi 2 měsíce Opel Astra 1.4 benzín. Občas se mi stane, že auto jede pouze na 3 válce, stačí zastavit a pak je vše ok. Když se toto stane, svítí kontrolka diagnostiky (takový žlutý čerpadlo). Na diagnostice zjistili pouze: nedokonalé spalování třetího válce.
- Reklama
- Princ William
Re: Nedokonalé spalování
mohla by to treba byt vstrikovaci tryska, tezko rictbrauny píše:Ahojte,
Opel Astra G, 3DV, edice 100, 2/2000, X18XE1, polarmeerblau, kůže, 109.660 - 198.360 km PRODÁNO
-
- Kontaktovat uživatele:
Čau, mám 1.6 16V ( Z16XE ) a měl jsem stejný problém. Jednalo se o vadu, která se objevuje hlavně u motorů 1.6 a je to zakarbonováním motoru a z toho důvodu se přidírají ventily . Je potřeba vyčistit ventilová pouzdra. Byl jsem v OPELu a prý jsem nebyl sám. Uznali to jako konstrukční problém a závadu odstranili.
Tak to jsem zase já....
Mockrát děkuji....sice nevím, jak to v Opelu ukecám, ale zkusím to.
Nabídli mi totiž minule starší zapalovací lištu za 9000,-...prý to může být tím. A když ne, tak budou pátrat dál
Radka
Nabídli mi totiž minule starší zapalovací lištu za 9000,-...prý to může být tím. A když ne, tak budou pátrat dál
Radka
Teď mě ale napadlo, tys to auto měl asi v záruce, ne?
-
- Kontaktovat uživatele:
Nedokonalé spalování
Zdarec,
mám taky Astru G 1.4/16V r.v. 2001 a taky řeším stejný problém.
Jede jakoby na tři válce, svítí kontrolka elektroniky motoru. Když se mě to stalo poprvé (asi před 2 měsíci) dal jsem to na diagnostiku - nedokonalé spalování jednoho nebo více válců, ůdajně je to způsobeno stylem jízdy (hlavně podtáčení a krátké jízdy). Tak do toho natříkali nějaký sajrajt aby to odkarbonizoval (cca 1200,-). Chvíli jsem měl pokoj a teď se to objevilo zase. Tak nevím jestli má takové lehké odkarbonizování smysl. Přemýšlím nad nějakým profesionálnějším odkarbonizováním - nemáte nějaký tip kde a za kolik to dělají?
Ve kterém servise Vám uznali a opravili tu závadu?
Jede jakoby na tři válce, svítí kontrolka elektroniky motoru. Když se mě to stalo poprvé (asi před 2 měsíci) dal jsem to na diagnostiku - nedokonalé spalování jednoho nebo více válců, ůdajně je to způsobeno stylem jízdy (hlavně podtáčení a krátké jízdy). Tak do toho natříkali nějaký sajrajt aby to odkarbonizoval (cca 1200,-). Chvíli jsem měl pokoj a teď se to objevilo zase. Tak nevím jestli má takové lehké odkarbonizování smysl. Přemýšlím nad nějakým profesionálnějším odkarbonizováním - nemáte nějaký tip kde a za kolik to dělají?
Nedokonalé spalování
Zdarek,
tak to máme shodné auto:-). S tím podtáčením by to opravdu souviset možná mohlo, občas se přichytnu, že mám zbytečně zařazenu vyšší rychlost (zvyk ze staré felicie), ale i tak.....
Doufám, že to nějak vyřešíme, už mi tam zase svítí a bliká ta kontrolka, včera mi to zase nejelo na ten jeden válec a dost mě to štve (potěší, když mě předjíždí Škoda 105)
Pokud to je konstrukční vada, tak by to snad v Opelu mohli udělat zadarmo, ne? Pokud to neuznají, tak......by mě taky zajímalo to odkarbonizování
tak to máme shodné auto:-). S tím podtáčením by to opravdu souviset možná mohlo, občas se přichytnu, že mám zbytečně zařazenu vyšší rychlost (zvyk ze staré felicie), ale i tak.....
Doufám, že to nějak vyřešíme, už mi tam zase svítí a bliká ta kontrolka, včera mi to zase nejelo na ten jeden válec a dost mě to štve (potěší, když mě předjíždí Škoda 105)
Pokud to je konstrukční vada, tak by to snad v Opelu mohli udělat zadarmo, ne? Pokud to neuznají, tak......by mě taky zajímalo to odkarbonizování
No já měl stejný problém, dělalo to na prvním válci, ale já kupoval u nás benzím v jedné firmě a mám dojem, že to nebyl zrovna košér benzím, teď tam dávám Shell V - Power a je to v pořádku, u benzinky mě řekl chlapík, když jsem se ptal na kvalitu benzínu, že tento benzín zamezuje usazování karbonu a pokud tam nějaký karbon je z dřívějška, tak že ho odstraní, prostě se motor tím benzinem dekarbonizuje, no vadí mi jen jedna věc, že na benzinku Shell to mám 20 km, u nás V Brodě nic takového není.
Odkarbonizovanie
Jeden znamy dovažal z Nemecka prísadu,ktorá sa pred výmenou oleja naliala do motora /oleja/,išiel sa povoziť na nejakých 20 minút a následne to z motora vylial spolu s olejom.Mal od toho certifikát zo skúšobne niekde v Bratislave,dokonca aj skúšky na výkonovej brzde a podľa tých dokumentov to aj fungovalo - odkarbonizovávalo to motor.Asi na 20 starších autách to skúšal aj v jednom servise,kde merali tlaky vo valcoch,pred a po aplikácii a na všetkých autách sa zlepšili tlaky,resp. ak niektorý z valcov mal tlak nižší oproti ostatným,tak po aplikácii tlak v nom stúpol.Nepamätám si názov toho sajrajtu,ale v pondelok zistím a hodím sem.
PS. 90% skúšaných áut boli ASTRY H a G.
PS. 90% skúšaných áut boli ASTRY H a G.
ahoj,dnes za mnou jel kamos a rikal,ze me nejak moc kouri auto.Nemate zkusenost,jestli i po zahrati motoru jde trochu moc koure z lajfu?? Je fakt,ze kdyz jenom ridite,tak to nemuzem videt,pac na zadek si nikdo nevidi...Na volnobeh to cuti myslim jen nepatrne,ale pri pridani plynu (stojim na miste) jde oblak celkem velky.
1,6 16V XEL 100PS 4xAirbag,klima,ABS...vsak to znate -)
no já, jak už jsem psal, tak bych dal za vinu palivu, ty ku.vy co maj ty benzinky jako soukromé, tak tam asi lejou vodu, už jsem na to dojel několikrát, mají to levné, ale to neznamená, že je to dobré, raději si připlatím u Shellu a vím co tam mám, těch pár korun mě nezabije, furt lepší dát ty prachy do benzinu, než do servisu, kde ti řeknou, že ti nepálí první, nebo nějaký jiný válec! je to, podle mne jenom otázka kvality paliva, já jezdím celkem svižně, řek bych, až moc, na dnešní pravidla!!! motor točím raději ve vyšších točkách, mám rád rychlou jízdu!!!Homer píše:Zdarec,