kompletní čištění klimatizace - zkušenost

Palubní počítač, Tempomat, automatické nastavení sklonu světlometů, váha vzduchu, navigace, barevný displej
Odpovědět
fkabl

kompletní čištění klimatizace - zkušenost

Příspěvek od fkabl » 13 črc 2008, 15:10

Jeden velký brněnský servis nabízel jarní akci - kompletní servis (vyčištění,dezinfekce, promazání, doplnění...) klimatizace za 990,- Kč. Neodolal jsem. Celá akce trvala tuším hodinu. Bylo mi sděleno technikem, že doplnění ani nebylo potřeba, že 700 g co vyčerpali zase doplnili. Výsledek: mám opravdu pocit, že dýchám čistější vzduch, ale.. Před servisem chladila klima víc - úplně mě mrzla ruka na volantu, zatímco po servisu je proudící vzduch spíš jen vlažný, taky mi přijde hlučnější čerpadlo. Napadá Vás příčina, co mohl servis "posrat"? Díky

Reklama

genius0011
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od genius0011 » 13 črc 2008, 17:02

no za 990,- bych asi očekával i novou náplň a ne jen vyčištění systému :o takže se v tom povrtali a výsledek? :cry:
teď R Scenic 2.0 16v 103kw rv00
ex ASTRA 1.6 8v 55kw rv99 rip

fkabl

už vím závadu

Příspěvek od fkabl » 17 črc 2008, 08:26

Tak jsem byl v tom servise, aby se podívali v čem je problém. Zjistili, že jedna z trubek klimatizace je špatná a uniká náplň. Budou muset objednat novou, vyměnit, znovu naplnit... to jsem zvědav kolik ta sranda bude stát. Před čištěním byla klimatizace v pořádku. Teď se handrkujte, že to museli posrat oni... To se mi zase něco vyplatilo. Aspoň mám poučení do budoucna - do servisu jen, když je skutečně problém, žádné "preventivní" prohlídky, akce, čištění...

Sabina
Kontaktovat uživatele:

Re: už vím závadu

Příspěvek od Sabina » 06 srp 2008, 12:26

fkabl píše:Tak jsem byl v tom servise, aby se podívali v čem je problém. Zjistili, že jedna z trubek klimatizace je špatná a uniká náplň. Budou muset objednat novou, vyměnit, znovu naplnit... to jsem zvědav kolik ta sranda bude stát. Před čištěním byla klimatizace v pořádku. Teď se handrkujte, že to museli posrat oni... To se mi zase něco vyplatilo. Aspoň mám poučení do budoucna - do servisu jen, když je skutečně problém, žádné "preventivní" prohlídky, akce, čištění...

Taky jsem byla min.tyden v servisu doplnit napln, protoze klima z niceho nic prestala chladit. Mela jsem ji tam uz 1rok a 2mes.,tak jsem si rikala,ze uz asi dosla..Nicmene po tydnu, hned v pondeli mi opet nechladila a to jsem ji min.tyden pouzivala kazdy den. Jela jsem tam na reklamaci, pri kontrole nezjistili nic, krome toho, ze misto 700g tam mam jen 100g, takze 600g nekde vyteklo a ani pomoci detekcni tycinky nezjistili kde...
Ted budu muset hledat naky servis, kde mi dirku najdou a spravi, ale v Ivanovicich za to chteji sileny penize. Nevite nekdo o necem levnejsim? Btw. na to doplneni media jsem byla v Pneuboxu... mate nekdo s nimi zkusenosti nebo s nekym jinym? Byla jsem tam i loni a nebyl problem, az letos,ale nemusi to byt jejich vinou..ale treba starim auta..(10let)
Opel Astra 1,6 16V 11/98

Odpovědět