Problém s brzdama - stočit bubny?

Brzdy, tlumiče, výfuk, prostě o všem co je pod autem.
Odpovědět
Kocour

Problém s brzdama - stočit bubny?

Příspěvek od Kocour » 08 črc 2008, 18:34

Ahoj všem. Mám problém se brzdama. Vzadu mám bubny a při brždění auto trochu vybruje. Dělá to i ruční brzda použitá za jízdy. Určitě to dělají zadní brzdy. Dnes jsem to vyčistil a osmirkoval, ale stále stejné. Auto má nejeto 105000 km a tak nevím jestli by bylo dobré nechat stočit bubny. Je to docela trochu risk, protože né každý soustružník to dokáže upnout tak dobře, aby byl výsledek 100%. Ještě si myslím, že by příčina mohla být v tom, že pokuď by jedna strana prasátka byla mírně přidrblá a tudíž by tlak na tu paknu byl menší nežli na tu druhou a tak by to mohlo dělat také neplechu. Ale spíše se přikláním k první variantě. Po dnešní kontrole se ale toto nezdálo býti tímto problémem. Asi by to prasátko muselo být na jedné straně úplně natvrdo. Máte někdo s tímto problémem skušenost? Při brždění to do pedálu netepe. Každopádně to není jarní a podzimní orezlost bubnů, která při brždění vydává takové ty zvuky, které známe. Díky za názory.
Opel Caravan 1.7DTI

Reklama

Frydex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frydex » 08 črc 2008, 21:42

Tohle jsem řešil na Tigře. Stane se to tím, že když je buben po jízdě a brždění zahřátý a ty zatáhneš pak na parkovišti ručku, tak jak to chladne, tak se ten buben mírně deformuje. Každopádně to stačí na to, aby Ti to pak rozdrnčelo celé auto při brždění. Já jsem si to doma zkoušel stahovat na soustruhu sám asi 4x, ale nikdy jsem to neupnul tek přesně vůči středu, aby se to pak ztratilo uplně ty vibrace.
Nakonec jsem se na to vykašlal, zašel jsem na první vrakáč a za 3 kila, jsem koupil buben z bouračky jako nový. Dle mého neměl nalítáno ani 5tis. Nebyl tam výbec žádný rantl. Takže příště bych to udělal takhle znova.
Pokud nevíš které kolo to dělá, tak na jedné straně povol lanko ručky na napínacích šroubech a pak to při jízdě zatáhni. :wink:
Moje Astrina 1,7DTi
Obrázek Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."

Kocour

Bubny-vybrace

Příspěvek od Kocour » 09 črc 2008, 06:41

Díky za názor, něco na tom určitě bude. Ty bubny jsou občas dost zahřáté a tak tato varianta je dost pravděpodobná. Na zítra mám domluvené stočení bubnů a potom dám vědět jak to dopadlo.
Opel Caravan 1.7DTI

Kocour

Příspěvek od Kocour » 12 črc 2008, 18:43

Tak jsme ty bubny stočili a je to dobré. Již to při brždění nedrnčí. Jen jsem si myslel, že ty samostavy se automaticky ihned přestaví, ale musel jsem to znova rozdělat a nastavit je ručně, aby to netrvalo moc dlouho, protože krok ruční brzdy byl moc velký a taky pedál měl dlouhý krok. Teď už je vše OK. Jen mě dosti překvapilo, jaké jsou ty bubny darebné. Bok bubnu je jen trochu lepší plech, kterej byl dosti deformován - vyboulen směrem ven. Za středovou díru se to nedalo vůbec do soustruhu upnout. To u škodovky jsou bubny dosti kvalitnější. Ale to není podstatné, neboť jsem s astrou zatím moc spokojen. Zatím na ty bubny ještě pojezdím a časem koupím nové.
Opel Caravan 1.7DTI

pansuu

Re: Problém s brzdama - stočit bubny?

Příspěvek od pansuu » 21 dub 2009, 13:02

Chlapy prosím, nevíte tu někdo jak je tlustý obložení na nových paknách. Mám tam asi 4mm, ale ruční brzda skoro nezabírá. Už mě to začíná lízt na nervy. Lanovody jsou od loňskýho léta. V tomhle autě aby se furt někdo vrrrtal :cry:

Odpovědět