Ako správne používať klímu?
Ako správne používať klímu?
Zdravím.Jedna blbá otázka keď už je tak teplo a všetci (čo ju máme ) používame klímu.Ako ju správne používať.Doteraz som bol zvyknutý na automatickú klímu a tak som nič neriešil.Proste som ju zapol, nastavil teplotu 21 a pár km pred príchodom do cieľa som ju vypol.Otázka znie ako mám používť manuálnu klímu čo mám teraz v Astre?.Môžem ju mať zapnutú stále a len si teplým vzduchom doregulovať teplotu alebo je lepšie ju priebežne zapínať a vypínať ako to robí automatická klíma?Nemôže sa nič stať kompresoru v prípade,že nonstop ide?Dikes
- Reklama
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
podle mě je ten kompresor stavěný na to, aby jel delší dobu v kuse, takové to vypínání a zapínání je k ničemu, akorát aby tam něco odešlo
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
A já?synologic píše:Já nastartuji, zapnu klimošku a fičím.
Ať už jedu 10km nebo 100km.
A vypínám ji vypnutím motoru.
Mám taky manuální.
Zatím žádný problém.
Já nastartuji, zapnu klimošku a fičím.
Ať už jedu 2km nebo 100km.
Mám taky manuální.
Zatím žádný problém.
Aktuální: Opel Zafira B 1.8 | Z18XER . . . . Opel Astra G 1.8 | X18XE1
Předchozí: Opel Zafira B 1.9 CDTi | Z19DT
Předchozí: Opel Zafira A OPC | Z20LET
Předchozí: ]Opel Astra G 2.0 Di| X20DTL
Předchozí: Opel Astra G 1.4 | Z14XE
Předchozí: Opel Zafira B 1.9 CDTi | Z19DT
Předchozí: Opel Zafira A OPC | Z20LET
Předchozí: ]Opel Astra G 2.0 Di| X20DTL
Předchozí: Opel Astra G 1.4 | Z14XE
- Harmitsch
- Kontaktovat uživatele:
DTTO jako ostatni + kdyz je velke horko, nasednu do Astricky, otevru okna, rychle vyvetram horkej vzduch a zapnu klimosku. Teplotu reguluju pridavanim "tepla". Nez dojedu (kdyz je opravdu horko) vypinam klimu a pomalu nechavam prizpusobit teplotu okoli. Pak to neni takovy tepleny sok a nabeh na nachlazeni
Astra Classic II 1,6 XEP (Z16XEP) + klima + computer + tempomat + VDO dayton 2304 (data na EDI)
Harmitschova Astřička - gallery
Harmitschova Astřička - gallery
- synologic
- Kontaktovat uživatele:
To jsi asi četl stejnou příručku "Jak správně používat klimku" jako já.Radoš 92 píše:A já?synologic píše:Já nastartuji, zapnu klimošku a fičím.
Ať už jedu 10km nebo 100km.
Mám taky manuální.
Zatím žádný problém.
Já nastartuji, zapnu klimošku a fičím.
Ať už jedu 2km nebo 100km.
Mám taky manuální.
Zatím žádný problém.
- Hurikan
- Kontaktovat uživatele:
ja pomeste vubec nezapinam...... jen kdyz jedu mimo..... takze taky necham trochu vyvetrat,zavru okenka a uz to fici.... nedavam ji nikdy na max... to bych asi onemocnel,a taky si to reguluiju "teplem" no presne kousek pred koncem cesty ji vypnu,necham vyjet ten studenej vzduch a hotovo,strejcovi se u oktavky stavalo ze mel pod autem louzi vody kdyz ji nechal zaplou az do konce jizdy.....tak radsi vypinam driv....
Btw:ale kdyz mi sviti slunicko do celniho skla tak mi klimoska stejnak nepomaha.....
Btw:ale kdyz mi sviti slunicko do celniho skla tak mi klimoska stejnak nepomaha.....
- genius0011
- Kontaktovat uživatele:
neonemocníš z klimy ale z nedodržení pitnýho režimu protože klima vysušuje sliznice takže pustit klimu a pít a pít a pít....
louže pod autem je normální je to kondenz z toho ochlazování takže nic nenormálního ale je lepší ji před dojezdem vypínat aby se vysušilo topení
louže pod autem je normální je to kondenz z toho ochlazování takže nic nenormálního ale je lepší ji před dojezdem vypínat aby se vysušilo topení
teď R Scenic 2.0 16v 103kw rv00
ex ASTRA 1.6 8v 55kw rv99 rip
ex ASTRA 1.6 8v 55kw rv99 rip
Tiež veľmi nezapínam klímu na krátke trasy. Len vyvetrám, trochu pustím chladného vzduchu a vypnem. Klíma zvyšuje spotrebu a u 1,4-ky dosť uberá na výkone. Klímu púšťam hlavne na rovine, dole kopcom... Ale keď idem dlhšiu trasu, tak tu klímu ani tak nie je poznať. Hlavne v meste pri rozjazdoch. Pri 90 km/h je to skoro jedno - až na vyššiu spotrebu.
Opel Astra Classic 2 1,4 XEP / r.v.2007
Re: Ako správne používať klímu?
já mám u manualní čidlo jako u ledničky, takže předpokládám že po dosažení určité teploty vypíná spojka,glemo píše:Zdravím.Jedna blbá otázka keď už je tak teplo a všetci (čo ju máme ) používame klímu.Ako ju správne používať.Doteraz som bol zvyknutý na automatickú klímu a tak som nič neriešil.Proste som ju zapol, nastavil teplotu 21 a pár km pred príchodom do cieľa som ju vypol.Otázka znie ako mám používť manuálnu klímu čo mám teraz v Astre?.Môžem ju mať zapnutú stále a len si teplým vzduchom doregulovať teplotu alebo je lepšie ju priebežne zapínať a vypínať ako to robí automatická klíma?Nemôže sa nič stať kompresoru v prípade,že nonstop ide?Dikes
a zatím jsem si nevšimnul kondenzátu, jenom někdy je cítit vlhkost.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
nemela by se klima vypnout pred dojetim do cile aby se to vysusilo a netvorili se ty bakterie a houbicky?
bývalé: Astra G Comfort 1.4 https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=47&t=25151
nyní: Corsa D Sport 1.4T https://corsaclub.cz/viewtopic.php?f=9&t=9676
nyní: Astra J Cosmo 1.6T SIDI https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=17&t=378&p=3258#p3258
nyní: Corsa D Sport 1.4T https://corsaclub.cz/viewtopic.php?f=9&t=9676
nyní: Astra J Cosmo 1.6T SIDI https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=17&t=378&p=3258#p3258