Astra G,98, 2.0DI 60kW - olej?
Astra G,98, 2.0DI 60kW - olej?
Zdravim, budu menit motorovy olej a nemuzu najit info o tom jaky tam mam dat a kolik? Jake jsou vas zkusenosti? Uvedte i cenu,jestli si ji jeste pamatujete. Kolik cca stoji olej. filtr? Diky moc
- Reklama
olej
Olejový filtr (vložka) stojí cca. 250 Kč. Olej doporučuji polosyntetiku 10W/40 , cena se pohybuje podle výrobce oleje. Nemá moc cenu tam dávat plnou syntetiku,protože je moc řídká a motor má potom větší spotřebu oleje. Kompletní olejová náplň motoru vč. filtru je 5,5 l.,ale doporučuji raději dát napřed necelých 5 litrů,počkat až to zteče a potom případně doplnit, tak aby byl v polovině mezi ryskami na měrce.
Hodně úspěchů V.S.
Hodně úspěchů V.S.
Prave take resim co budu nechavat davat auticku za olej a ciste nahodou jsem narazil v knize Udrzba a opravy astra/zafira na strane 200 na tuto zajimavou poznamku "Pozor: olej viskozitni tridy SEA 10W40 nepouzivame u vznetoveho motoru pri teplote nizsi nez -15 st.C"
. Opravdu to mysli vazne s tema -15stupnama, mohl by se najaky odbornik pres motory/oleje k tomuto vyjadrit. Diky.
![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
Nejak jsem vypadl z prihlaseniAnonymous píše:Prave take resim co budu nechavat davat auticku za olej a ciste nahodou jsem narazil v knize Udrzba a opravy astra/zafira na strane 200 na tuto zajimavou poznamku "Pozor: olej viskozitni tridy SEA 10W40 nepouzivame u vznetoveho motoru pri teplote nizsi nez -15 st.C". Opravdu to mysli vazne s tema -15stupnama, mohl by se najaky odbornik pres motory/oleje k tomuto vyjadrit. Diky.
![Embarassed :oops:](./images/smilies/icon_redface.gif)
Re: olej
náplň je 5,5 litrů a to k horní rysce, rozdíl mezi dolní a horní ryskou je 1 litr, dopoučuju dávat olej k horní rysceV.Simr píše:...tak aby byl v polovině mezi ryskami na měrce...
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz
Já mám ve své servisní knížce 5W 30 doporučen jako nejhorší. Mám kapku jiný motor. Spíš jsem to dával k dobrémuMarky píše:A kde jsi prosim nasel to doporuceni? Ja jsem se dival do servisni knizky a mam tam zaskrtnuto jen olej opel 10W40, a tak ted nevim co si mam o tom myslet. Takze bud je chyba v knizce nebo do auta davali nevhodny olej.JardaB píše:Nevím, jak vy, ale já mám doporučeno 0W30.
![Smile :-)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Jarda B
Astra G 1.8
Astra G 1.8
Motor mas samozrejme lepsi a vykonejsi, ale v zakladu jsou si blizke, tak me prave prekvapuje ten rozdil v olejich. Nevis jestli nebudu mit problem, pokud bych misto 10W40 daval 5W40, jde mi hlavne o uvolneni usad v motoru, prece jen uz ma neco nabehano a nechtel bych mu ublizit.JardaB píše:Já mám ve své servisní knížce 5W 30 doporučen jako nejhorší. Mám kapku jiný motor. Spíš jsem to dával k dobrému))
no do 2.0dti nebo 2.0di dávat 0W30 je holej nesmysl!!! to možná může bejt do 2,2 (i když to je uplně zbytečný)....pro 2.0Dti/Di je doporučeno 5W40 nebo 10W40 a nesmí se dát 15W40
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz
- dj.chicken
- Kontaktovat uživatele:
- dj.chicken
- Kontaktovat uživatele:
ten olej tam byl jak jsem to koupil akorat jsem asi nedal stajnou znacku buhvi co tam lili...ted jsem tam dal radsi kvalitni at si astrule pošušňá...
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
''ASTRULE G'' 2.0Di 16V 3-dv. ''EDITION-100''
PRODÁM SVOJI ASTRULKU, NEPOJÍZDNÁ (PRAVDĚPODOBNĚ ZADŘENÝ MOTOR) K ODBĚRU IHNED!!!!!!! SMLUVNÍ CENA 15 000,- PŘI RYCHLÉM JEDNÁNÍ SLEVA!!! veškeré dotazy rád zodpovím![Wink ;-)](./images/smilies/icon_wink.gif)
PRODÁM SVOJI ASTRULKU, NEPOJÍZDNÁ (PRAVDĚPODOBNĚ ZADŘENÝ MOTOR) K ODBĚRU IHNED!!!!!!! SMLUVNÍ CENA 15 000,- PŘI RYCHLÉM JEDNÁNÍ SLEVA!!! veškeré dotazy rád zodpovím
![Wink ;-)](./images/smilies/icon_wink.gif)