AGR / EGR
- Reklama
Ja mam Z16XE a nic nesviti
Astrulka Z16XE Rv.03 Stříbrnej poklad pod nebem....
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=4388
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=4388
Já mám sice X20DTL, ale doporučuji zajet nejdříve na diagnostiku ¨Johnaa píše:Pěkný den, dnes se mě rozsvítila kontrolka ERG. Po nastartování se rozsvítila, po chvilce zhasla jako vždy před tím. Po cca kilometru se zase rozsvítila a pak zhasla téměř vždy až když jsem třeba silněji zabrzdil, nebo projel zatáčkou (bez plynu i s plynem). Pak se zase po chvilce rozsvítila. Mám AstruG caravan, motor 2.0DI. Můžete mě poradit co s tím? Upozorňuji že nejsem technik a v motoru jsem se ještě sám nehrabal. Mám zajet někam na diagnostiku? Moc děkuji...
Jinak mě se naopak nejčastěji rozsvěcela, když jsem potřeboval akcelerovat při předjíždění ( mezi 3000-4000Ot ) a pak v městě, když jsem stál delší dobu v koloně.
Ale opravdu si zajeď co nejdříve na diagnostiku a pokud bude hlásit pouze EGR ventil, tak se raději pusť do opravy co nejdříve. Já jsem váhal dost dlouho a dojel jsem na to Díky němu nemůžu už ani nastartovat
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
Hmmm mě se bloknul v uzavřené poloze, proto nejde motor nastartovat A když jsem dneska viděl tu spínu u těch klapek, tak to je jak když sáhneš do výfukového potrubí... Ani se tomu pak nedivím, že je to slabina Astry G a to jen kvůli podělaným emisím
a nevíte co by to mohlo být? Je to ta oranžová ikonka dole uprostřed otáčkoměru, znak motoru s bleskem uprostřed. V seznamu kontrolek jsem ji v manuálu nenašel. Že by tedy nějaká elektřina???spermin píše:to asi né, při vadném AGR buď škube, nebo nedělá nic, záleží v které poloze se blokne.
Astra Caravan G 2.0DI, 1999, Y20DTL
Tu kontrolku, co popisuješ, tak ta je u mě vysloveně EGR ventil... Ale ani bych se nedivil, kdyby to mohlo být spojeno i s něčím jiným Bez diagnostiky toto asi nevyřešíš
me svitila a stale sviti, diagnostika ukazala zaseknuty egr, spatne proudeni spalin, egr mam konecne na poste takze snad uz tuto vadu odstranim, po tom co se kontrolka rozsvitila sem egr nekolikrat cistil ale nepomohlo, takze uz je asi mrtvej naprosto
Opel Astra G 5dv Hatchback 1,6 16V ,Z16XE, 74kw , r.v. 2001
Výhoda benzínu, že jej můžeš zkusit vyčistit... Já jsem se dostal maximálně k konektorům ( pročištění bylo vidět hned na první pohled ), ale ty splašky ( rozpuštěná špína ) se dostaly zřejmě až na ty klapky, tam se to zalepilo totálně a od té doby se nechtějí otevřít... Takže další rada pro Ty, co mají X20DTL Na čištění se raději vybodněte a kupte novej, nebo se stane že dopadnete jako já
Náhodou do motoru jsem raději "tjůning" nedával, nebo bych se pak z toho po**al, jak by to tahalo šíleně "vod cpodu"