Pri vyssi rychlosti SERVISNI KLIC, pak OK

Spotřeba, rozvody, termostat, výměna oleje a další rady
Pravidla fóra
Tato kategorie byla zamčena, protože většina z Vás psala do hlavní kategorie i když zde jsou ty podsekce, takže teď už koukejte pořádně do jaké sekce Váš příspěvek patří. Stávající příspěvky budou přesunuty do správných sekcí. Díky Milosh - admin
Zamčeno
romanvm

Pri vyssi rychlosti SERVISNI KLIC, pak OK

Příspěvek od romanvm » 05 čer 2008, 18:05

Zdravim Vas vsechny,

nejsem novy, ale uz si nepamatuju login ;o)

Mam dotazek, mam Astru G 2.0 DTI 16V Caravan. Chci se zeptat na toto:

Jedu napr. po dalnici, taham to kolem 130-140 km, kdyz jsem na teto rychlosti po nejake dobe se mi rozsviti servisni klic, kdyz pustim plyn tak na 5 vterin, symbol zmizi a muzu jet zase v pohode. Pokud ale drzim plyn stale nebo dokonce jeste pridam po par sekundach se mi rozsviti klic a sviti stale dokud nenecham auto odpocinout a znovu nenastartuju. ERG (ARG?) ventil mam vycisteny od Opelu ve Zline, tam jsem taky nechal auto na diagnostice i kdyz klic svitil stale, ale v pameti nebyla zadna chyba :-( Takze mi poradili, ze az se mi toto stane na dalnici zase, mam s tim servisnim klicem dojet k nim do servisu, boohuzel jezdim po dalnici jinym smerem a opravdu kdyz se mi to zobrazi nepotrebuju jet 300 km zpet po dalnici maximalni rychlosti 100 km bez zadne akcelerace :-)
Opel Astra Caravan 2.O DTI 16V - N-JOY - r.v. 2003

Reklama

Oliver

Příspěvek od Oliver » 05 čer 2008, 18:16

No tak to budeš muset asi nějak napíchnout na OpelTech, jinak se to zjistit prostě nedá.. :? :? :shock: :? :?

Defender
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Defender » 05 čer 2008, 18:17

No nevím jak u dieslů, ale dělá mi to taky, měla by to být načatá lambda sonda :wink: Při delším držení otáček nad 4t při rychlosti např. 150 km/h se rozsvítí kontrolka (nemám na svém voze symbol s klíčem) a po sundání nohy z plynu a postupném zpomalení kontrolka zhasne (na diagnostice zapsáno nic není) a jede to v poho, podotýkám, že i při rozsvícení kontrolky se auto nepřepne do žádného režimu a jede normálně, ale nikdy jsem to netrápil dýl než je nutný :wink:
Mobil : 602318645

romanvm

Příspěvek od romanvm » 06 čer 2008, 08:04

Defender píše:No nevím jak u dieslů, ale dělá mi to taky, měla by to být načatá lambda sonda :wink: Při delším držení otáček nad 4t při rychlosti např. 150 km/h se rozsvítí kontrolka (nemám na svém voze symbol s klíčem) a po sundání nohy z plynu a postupném zpomalení kontrolka zhasne (na diagnostice zapsáno nic není) a jede to v poho, podotýkám, že i při rozsvícení kontrolky se auto nepřepne do žádného režimu a jede normálně, ale nikdy jsem to netrápil dýl než je nutný :wink:
No to same je i u me, ale s tim problemem jak se rozsviti, tak se mi omezi otacky, takze to s autem cukne a jedu na omezene otacky, takze ani turbo netahne,.... Takze myslis, ze LAMBDA? Kolik by to mohlo "koštovat"? :-)

romanvm

Příspěvek od romanvm » 06 čer 2008, 08:05

Oliver píše:No tak to budeš muset asi nějak napíchnout na OpelTech, jinak se to zjistit prostě nedá.. :? :? :shock: :? :?
No to je problém, protože to ani v Opelu nezjistí, prý dokud tam nedojedu s rozsvíceným servisním klíčem :-( To abych někde jel po dálnici na Brno a pak z Brna do Zlína, nebo až pojedu domluvím si servis v každém opelu okolo dálnice a kde mi to nejblíž vyplivne, tam dojedu :-)

Stand
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stand » 06 čer 2008, 08:12

Ahoj, měl jsem nachlup ten samý problém s 1,7DTI a bylo to čidlo snímání otáček motoru!!!!!
Nové 2000kč, výměna a odté doby klídek.

Edit: jinak existuje příruční přístroj ten napíchneš pod ruční brzdu a jedeš, timhle mi zjistovali chyby na parkovišti.
Naposledy upravil(a) Stand dne 06 čer 2008, 08:26, celkem upraveno 2 x.
Již bývalá Astřila....

romanvm

Příspěvek od romanvm » 06 čer 2008, 08:22

Stand píše:Ahoj, měl jsem nachlup ten samý problém s 1,7DTI a bylo to čidlo snímání otáček motoru!!!!!
Nové 2000kč, výměna a odté doby klídek.
A diagnostika neukazala asi nic, ze? No nerad bych vyhodil 2000 za nic, jak si na to prisel? pokusem?

Stand
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stand » 06 čer 2008, 08:25

Přišel jsem na to tak že známej u opelu mi to na parkovišti napíchl a říkal že bud to bude ŘJ nebo snímač otáček(jeho odhad), dal mi snímač řekl vymněn ho a zkus to, a když to tim nebude tak mi ho vrátíš.
Již bývalá Astřila....

Defender
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Defender » 06 čer 2008, 08:30

No pokud by to byla opravdu lambda (alespoň v mém případě) tak by to asi chtělo někoho s noťasem a diagnostikou do vozu, napíchnout a potrápit to na dálnici až do rozsvícení kontrolky, to by bylo nejlepší :lol: Pokusím si to časem s někým domluvit :wink:
Mobil : 602318645

romanvm

Příspěvek od romanvm » 06 čer 2008, 08:30

Stand píše:Přišel jsem na to tak že známej u opelu mi to na parkovišti napíchl a říkal že bud to bude ŘJ nebo snímač otáček(jeho odhad), dal mi snímač řekl vymněn ho a zkus to, a když to tim nebude tak mi ho vrátíš.
Tak to si musím taky najít takového kamaráda :-) Díky, popřemýšlím a když tak si ho budu muset koupit :-)

Stand
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stand » 06 čer 2008, 08:32

Oni na to maj takový malý příruční strojek(malá diagnostika) stou sedne k tobě do auta a jen se připojí...
Již bývalá Astřila....

Zamčeno