No právě včera jsem si ho objednal ale moje zkušenosti...mám corsu C 1.2 16V a spotřeba spaná 6.3l/100km , no ale s lehkou nohou na plynu ,no ani zas vlastne tolik lehka neni ale tak na dalnici tak dejme tomu do 120km/hod a okresky 100km/hod a spotřebu jsme měl teď 5,4l/100km takže záleží na stylu jízdyHonzam píše:A jak dlouho už toho 1,4 Twinporta máš? A jakou máš spotřebu v praxi?M9RA píše:Taky jsem uvažoval o 1.7 CDTi . Pročetl jsem snad všechna fora a články ohledně těchto motorů (i DTi), ale jelikož cenový rozdíl oproti 1.4 16V je u novýho autíka 60t tak jsem od toho upustil. Navíc když teď maj v těch astrách 1.4 twinport ,tak ta spotřeba vypadá taky hooodně dobře. Takže moje volba byla jasná
nazor na na motor 1.7 cdtii
- Reklama
No už sem ze závodění vyrost a těch 66KW stačí. Když mi stačilo u corsy 55kwZigi píše:Takze te ceka uplne nove auticko jo?Tak to se teda budes met a urcite by se ti nevyplatil ten naftak,kdyz stoji zbytecne o tolik penez vic!A myslim ze ten benzin 1.4 nemusi jet spatne s prijatelnou spotrebou!M9RA píše:No právě včera jsem si ho objednal ale moje zkušenosti...mám corsu C 1.2 16V a spotřeba spaná 6.3l/100km , no ale s lehkou nohou na plynu ,no ani zas vlastne tolik lehka neni ale tak na dalnici tak dejme tomu do 120km/hod a okresky 100km/hod a spotřebu jsme měl teď 5,4l/100km takže záleží na stylu jízdy
Jo jinak máš pravdu, bude fungl nový, jen doufám, že když je to ta polská výroba tak že to bude v pohodě. No já myslím že ten 1.7CDTi je až moc předraženej. 60t navíc se mi zdá fakt dost.
No ja si jeste rad zazavodim,ale jen lehce a kvuli povinneho ruceni mam prave 1.8 16V a jsem max spokojenej.S tou 1.4 musi Gecko jet uplne v pohode a pro normalni lidi to stoji.M9RA píše:No už sem ze závodění vyrost a těch 66KW stačí. Když mi stačilo u corsy 55kw
Jo jinak máš pravdu, bude fungl nový, jen doufám, že když je to ta polská výroba tak že to bude v pohodě. No já myslím že ten 1.7CDTi je až moc předraženej. 60t navíc se mi zdá fakt dost.
Ja bych rekl ze te polska vyroba nezklame,protoze to same muzou rict nemci o ceske vyrobe a jak se tam skodovky vesele prodavaji!
Jo a za slaby naftak solit o 60tis vic,tak to bych je mohl s dovolenim OSRAT!
Nj prostě to jsou vyděračiAnonymous píše:No ja si jeste rad zazavodim,ale jen lehce a kvuli povinneho ruceni mam prave 1.8 16V a jsem max spokojenej.S tou 1.4 musi Gecko jet uplne v pohode a pro normalni lidi to stoji.
Ja bych rekl ze te polska vyroba nezklame,protoze to same muzou rict nemci o ceske vyrobe a jak se tam skodovky vesele prodavaji!
Jo a za slaby naftak solit o 60tis vic,tak to bych je mohl s dovolenim OSRAT!
No já bych pokud bych bral nové tak do o 60 litrů dražšího diesla nešel. Takže pokud koupím novou Astru G tak asi oželím levný zdroj nafty a vezmu taky 1,4 Twinport. Ale říkám si co takhle dotáhnout max. 1-2 roky starou Astru z Německa a tam už se cenový rozdíl diesel - benzín smazává. Pořád mi ta nafta za 20,- prostě nedá spát. A závodník už taky nejsem. Když mi stačí u současného auta 51kW tak 1,7CDTi i 1,3 CDTi jsou proti tomu v pohodě.
To M9RA : Kdy je předpoklad že tu Astru budeš mít? A bereš ji na leasing, úvěr nebo hotově? A co sis všechno objednal za výbavu? Pochlub se.
To M9RA : Kdy je předpoklad že tu Astru budeš mít? A bereš ji na leasing, úvěr nebo hotově? A co sis všechno objednal za výbavu? Pochlub se.
heheheAnonymous píše:No já bych pokud bych bral nové tak do o 60 litrů dražšího diesla nešel. Takže pokud koupím novou Astru G tak asi oželím levný zdroj nafty a vezmu taky 1,4 Twinport. Ale říkám si co takhle dotáhnout max. 1-2 roky starou Astru z Německa a tam už se cenový rozdíl diesel - benzín smazává. Pořád mi ta nafta za 20,- prostě nedá spát. A závodník už taky nejsem. Když mi stačí u současného auta 51kW tak 1,7CDTi i 1,3 CDTi jsou proti tomu v pohodě.
No kdyz mas ten zdroj nafty za 20,-kč/litr a je vidět ,že ho ještě budeš nějakej ten rok mít, tak bych si asi tak koupil diesela. Ale jako počítal jsem to a prostě až po 120 000km ( konkretne tady u teto varianty astry )se Ti vypaltí diesel, což já nevím kdy ujedu..možná tak za 6-7 let
Mno a jako když sem se koukal na astru H , o které jsem taky mimo jiné uvažoval, tak ty ceny jsou někde úplně jinde. To jsou nehorázný pálky. A navíc mám k astře H pár výhrad na její vzhled a ještě má menší kufr !
Mno jinak výbava se toho tam teď moc dát nedá no ale tak manual. klima, vyhřejvaný el. zrcátka, el. přední okna, mlhovky ,ABS, zrcátka v barvě
Jinak jsem teda taky uvažoval i o ojeté astře, ale jelikož u nás není výběr relativně novejch aut ( 02 a vejš ) a dotahovat z německa je problematický a bohužel asi nic pro mě [ jiank tam maj 1.7 slušnej výbě ,ale 1.4 tam teda nemaj ) ], takže to dopadlo takhle
no jak říkám, tam toho moc nešlo dokupovat maximálně ještě el. zadní okna, alarm, kryt podvozku, kola ( který se daj sehnat jiný hezčí a levnější) , kůže na volantu a boční airbagyZigi píše:No ja nez bych ujel nejakech cca 120tis km,tak to bude tak 10-12 let
Jelikoz jezdim tak cca 10tis km za rok.
No Astra H se mi moc nelibi,kdyz uz tak jedine OPC,ale kde vzit ty prachy
No myslis,ze sis vybral dobrou vybavu,ktera bude vyhovovat!
Je to prostě osekaný jako prase ,ale az tu cenu ?! neber to ) když to je nový
Jediný co mi štve je že PC tam jde jen s 1.6 a ani mi nedokázaly říct proč to nejde s 1.4 :PPP to jsou odborníci
No jinak já právě toho najezdim jen o maličkato víc jak ty, takže asi taky další důvod proč nedávat 60t za diesela Jenže já zas nemám naftu za dvacku
No teď do konce června maj právě tu rodinou sadu a elektrickou sadu k astře jako spešl výbavu a je to na ceně dost znát ! Takže taky další důvod proč teď kupovat astru. Jinak benzin za cenu dieselu jsem viděl u opla možná tak jedině loni nebo nevím , moc to nesleduju ,ale čast oto zrovna nebejvá, jestli vůbec !Zigi píše:Tak kdybyHonzam píše:No to víš, když o tomhle autě uvažuji tak mne zajímá úplně všechno zvlášť když si ji někdo objednal. Jinak co se týká těch drahých dieslů, tak občas mívaly některé automobilky diesel za cenu benzínu, tak kdyby se taková akce vyskytla tak neváhám.
Jo obcas ty akce jsou,ale nekdy se ji nemusis zase vubec dockat
jojo vyděrači a buz... no nic. Ale tak třeba to pujde )Zigi píše:Jo tedka uz do Gecka uz toho moc necpou.Prece uz je na rade Hcko!
Ale i tak je to slusna vybava a dalsi veci jsou stejne uz jen zbytecnosti!
El.zadni jsou zbytecna,kryt podvozku bys stejne nekde ztratil,kola jasne jine a hlavne levnejsi a bocni bagy te nezachrani pred smrti ve 180Km/h
Akorat ten Alarm sis tam mohl nechat jeste udelat!
Ale kdyz tam byla nejaka akce,tak proc to nebrat,ze?
PC tam nejde dat?Kamos mel kdysy (cca 2003) uplne novou 1.4 16V,tak tam mel palubni PC!To jsou ale buzeranti!
Mit za ty prachy naftu,tak te je ale zase jiny pribeh
No na alarm me ukecaly, takze tam bude jen zamek radici paky misto alarmu puvodne jsem chtel obe
To jo no...navic jeste tak nenapadne tam zkouseli to ze bez mlhovek by byla astra hned ... ale nejak se jim to uz nepovedloZigi píše:Urcite tam pujde nejak dodat ten palubni PC,protoze tady jsou same chytre hlavinky ktere ti pomuzouM9RA píše:jojo vyděrači a buz... no nic. Ale tak třeba to pujde )
No na alarm me ukecaly, takze tam bude jen zamek radici paky misto alarmu puvodne jsem chtel obe
Oni vedi proc ten alarm ukecat,protoze jsou na to dost vychcani,ale alespon zamek radicky!nikdo s tim potom neodjede
Nj se potřebujou zbavit vozů co maj na skladech
Já najezdím cca 15 tis ročně takže taky nic moc, a 60 tis za diesel navíc se ani právě s tou levnou naftou nevyplatí. Když jsem si to počítal tak pokud bych měl 5l spotřebu s dieslem a 6 l s benzínem(což prý 1,4 twinport v pohodě má) tak šetřím 1l na 100km á cca 30Kč litr tedy 30Kč na spotřebě + 10kč na litru za levnou naftu což při přepočtu na 6 l benálu je 60 Kč na 100km. To je nějakých 90Kč na 100km tedy při nájezdu 15 000 km ročně je to 13500 úspora na spotřebě ročně. A 60tis za diesel se mi vrátí až za 4,5 roku a to nepočítám vyšší náklady na údržbu dieslu které tu dobu ještě prodlužují. Takže asi opravdu jedině jetého diesla. Ale vidím že jsme na tom všichni tři stejně ohledně Astry H. Mi se taky Astra H moc nelíbí a připadá mi už předražená, ale strašně bych chtěl ten motor co v ní je tedy 1,3 CDTi tak s tímhle motorem bych asi překousl i ten vzhled.. No a u Aster z německa je ten problém že ta Astra G se tam už neprodává a nejmladší Astry G z Německa mají min. 2 roky a pokud bych chtěl auto do 1,5 roku což mám takovou hranici tak by to musela být Astra H. A taky jedna věc co mě štve stejně jako M9RA tzn. že do 1,4 Astry Classic nedávají palubní PC a jen kvůli tomu kupovat 1,6 se mi nechce. A do diesla taky nejde. Proč to nechápu když starší astry i jiné než 1,6 pal. PC mají.
Ne to je prostě už pro lidi co si maximální výbavu nekupujou a maj tam asi tka to co by si normální člověk koupil.
Jinak ten naftak je fakt predrazenej !
Co se týká 1.3CDTi tak kámoš co dělá u fiatu s tím jel v tom novým puntu do brna a dal s ním i 200km/h ,další výhoda je že to má 6 stup. převodovku, jenže ta úchvatná cena cca 559t kč jestli se nemejlim a ta 1.7 u Hcka je prej o 5 tisic drazsí, tak nevim no a navíc ten motor není bůh ví jak starej ,takže kdo ví jak to je s jeho spolehlivostí Ale je sympatické malé povinné ručení a malá spotřeba.
Jinak ten naftak je fakt predrazenej !
Co se týká 1.3CDTi tak kámoš co dělá u fiatu s tím jel v tom novým puntu do brna a dal s ním i 200km/h ,další výhoda je že to má 6 stup. převodovku, jenže ta úchvatná cena cca 559t kč jestli se nemejlim a ta 1.7 u Hcka je prej o 5 tisic drazsí, tak nevim no a navíc ten motor není bůh ví jak starej ,takže kdo ví jak to je s jeho spolehlivostí Ale je sympatické malé povinné ručení a malá spotřeba.
Tak pro ten pocit, navíc jsem už v totální mlze párkrát jel a jako myslím že s těma mlhovkama by to bylo aspon o trošičku lepší ,když vypneš hlavní světla, pač jsme skoro neviděl a byl jsme rád že jedu po silniciZigi píše:To je jasny,ze nabizeji nejprve skladove zbozi.Nedavali ti i nejakou slevu na nej?
PS:ja taky nemam mlhovky,ty svetla jsou tak akorat na machrovinku,ale v totalni mle s nima nevidis o nic lip