a jak si vlastne pomuzu, kdyz to protahnu? zitra to vrazim asi do servisu... sama s tim nic nezmuzu, ani podle manualu bych nepoznala kde co je..
![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif)
Aký si dával druhý katalizátor? Origo, alebo nejakú náhradu?Oliver píše:To:gErda,
já už to řeším více než rok, a výsledky... první co bylo - ucpaný katalyzátor, bohužel jsem to dal do servisu idiotovy a ten magor mě ho úplně zničilzároveň taky zničil zadní lambda sondu, takže škoda za 22 tisíc
![]()
![]()
čistil jsem vzduchovou klapku, sací potrubí, dal nové svíčky, taky jsem zkoušel novou lištu, zaslepil jsem EGR, no a výsledek![]()
![]()
![]()
žádný
![]()
předevčírem jsem koupil úplně nové svíčky CHAMPION, přestože na starých bylo najeto přesně 8 000 km, tak jsem je namontoval - výsledek, po přesně 65 km zase závada
![]()
úplně stejná, jako předtím, nezapálení na druhém válci a špatný signál z lambda sondy za katem
![]()
![]()
prostě to nechápu, včera to jelo jakoa dneska se mi stalo to, že když jsem zastavoval na stopce, tak to začalo jet na tři válce, vypnul jsem zapalování, znova nastartoval a stále to tarokovalo na tři válce, po dojetí na parkoviště jsem motor vypnul a asi za půl hodiny nastartoval, motor jel úplně normálně
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
jenže se objevila další chyba![]()
stále běžel ventilátor chlazení, přestože motor byl studený cca 40 stupňů, to jsem vyřešil tak, že jsem vzal kontox a prostříkl kontakty - to se spravilo, ventilátor funguje jak má.
Tak ale stále bádám, čím to může být, chytrý z toho nejsem vůbec, obecné rady, které si zde člověk může přečíst, neplatí všeobecně pro všechny motory, takže závěr je asi takový, zkoušet další a další možnosti.
Možná u mého vozu je chyba v řídící jednotce, nevím, možná jsou jenom zaoxidované kontakty na kabelech co vedou do řídící jednotky, ale nevím jak je demontovat, nechci je zničit, když nevím jak na to.
![]()
Naše další fóra: | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | hyundaiclub.net | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |