Chip Tuning
- Reklama
To jenom delas blbyho nebo ti to nedochazi?? Zase jsi placl nesmysl a ja dokazal ze mam pravdu. Nevim co sem pletes kolo??? Tam plati uplne to same. Proste vykon je otacky krat kroutak krat konstanta.Bukac píše:Diky za lekci Fyziky ale maturoval jsme z ni za 1 apk jsme mel na vysce 6 semestru - tak si myslim ze tve elementarni znalosti zde publikovane jsou preci jsen zbytecne.AstraDTI píše:Jeste pro Bukace, kdyby si chtel doplnit znalosti
Prace = sila x draha (sila pusobi v tomto pripade rovnobezne s pohybem)
Vykon = Prace / cas tedy pri konstantni sile= sila x draha za cas
U motoru se musime vyrovnat s rotacnim pohybem:
pusobime X Newtonama na metrove pace (jednotka Nm) - z toho ziskam drahu po ktere tema X Newtonama pusobim (2x pi x r). Protoze vim kolik mam otacek, znam drahu za cas.
Tady se bavime o vykonu na motoru, ale urcite vis ze se na valcove zkusebne meri i ztratovej vykon .... a ten pokud pridas k namerenymu na kolech, tak se dostanes na odhad vykonu na motoru.
Btw mam z fyziky statnici a finisuju doktorat, takze myslim ze mam pravo te poucovat.
Takze hlaska ze se zvedl kroutak a vykon taky trochu je prachsprostej nesmysl a zakladni neznalost!!! Protoze jak jsem zde dokazal je jedno jestli se bavim o vykonu nebo kroutaku v danejch otackach, protoze jedno primo souvisi s tim druhym
Varis z vody a nepriznas to Tak ti drzim palce
O to že se opírá o subjektivní pocity ostatních, což mu nestačí a chce tudíž reálný graf... Alespoň tedy tak jsem to pochopil.james11 píše:taky nechápu o co AstraDTI jde...
Kdybych tomu rozuměl, tak bych také asi chtěl grafy, ale jelikož tomu nerozumím, tak se spokojím s tím, že dle referencí jede astra svižněji
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
Tak, tak. Jeste jsem u podobnych motoru nevidel ze by se zazracne zvedla vykonnost v nizsich otackach. Temer vylucne byva nejvetsi narust nad 4 tisice otacek s tim ze se vetsinou pohybuje mezi 5-10 procenty. Nejake vyhlazeni der ve vykonu, nebo vetsi zatah v nizsich otackach jsem nikdy nikde nevidel (ale slysel od uzivatelu - cili pocitam ze to je placebo+zmena reakce na plynovej pedal).
Edit: doporucil bych se kouknout treba na stranky fy Cimbu (delaj skodofky), nebo Superchips aby si clovek udelal obrazek co "chip" umi s motorem kterej ma, pripadne s nejakym konstrukcne podobnym.
Edit: doporucil bych se kouknout treba na stranky fy Cimbu (delaj skodofky), nebo Superchips aby si clovek udelal obrazek co "chip" umi s motorem kterej ma, pripadne s nejakym konstrukcne podobnym.
Docela zajímavá diskuze.. Mě by zajímalo srovnání čipnuté 1.6 16V a nečipnuté 1.6 8V. Jestli ta čipnutá 16V v nízkých otáčkách pojede tak dobře jako 8V, tak by to nemuselo být marné očipovat, do města by to docela bodlo. Ovšem nikdo tu ještě neřešil ty emise-jestli motor splňuje limity i s čipem
EX Coupe 2001 2.2 Z22SE
Nase ano, ty nejnovejsi euro - nevim kolikatka NE. Ale u nas projdes na Emisich.Salám píše:Docela zajímavá diskuze.. Mě by zajímalo srovnání čipnuté 1.6 16V a nečipnuté 1.6 8V. Jestli ta čipnutá 16V v nízkých otáčkách pojede tak dobře jako 8V, tak by to nemuselo být marné očipovat, do města by to docela bodlo. Ovšem nikdo tu ještě neřešil ty emise-jestli motor splňuje limity i s čipem
- james11
- Kontaktovat uživatele:
tak včera mne Bukac chipnul, auto teď jede o poznání líp, líp táhne a snadněj ho dostanu do otáček taky se mi zná že motor je tižší
<b>Astra 1,6 16V </b> http://sux.cz/252
-
- Kontaktovat uživatele:
Že by další spokojený s benzínem ??? Kurňa chlapi, jak to chcete vysvětlit Astrakovi DTIčkovi To placebo vás dostáává...
Moje Astrina 1,7DTi
Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."