Přesně tak!!! Co člověk to názor! Ja jen, že se nemá moc věřit testům. Jen těm vlastním.Saša píše:Vlastní zkušenost je nejlepší..
Jakou značku letních gum doporučujete
- Reklama
-
tak ja jsem dal dnes na doporuceni znameho, dela v pneubranzi uz par let - prisel jsem za nim ze chci nejlepsi gumu v cene kolem 2000/ks, a ze mam vyhlidnute bridge er300 205/55/16 91H. nicmene kdyz se mne vyptal na to cim jezdim, jak jezdim a kolik rocne najedu, dosli jsme k jine gume: michelin energy saver, je sice o cca 250/ks drazsi, ale udajne mnohem delsi vydrz (obecne znamo o michelinech, netvrdim ovsem ze kazda michelinka v porovnani s jakoukoli konkurencni...), on sam je ma na svem meganu II kombi a to mne presvedcilo. jeste jeden argument byl ve prospech tech michelinek: je to novinka, takze je v pohode sezenu i pristi jaro (ted totiz potrebuju jen 2ks dopredu, na zadnich letos dojedu lonske zimaky, maji jeste cca 4mm vzorku) - takze v pondeli jdu konecne prezout.
astra g 1.8 16v 85kW kombi comfort r.v. 1999 najeto lehce přes 130tkm, motor x18xe1 ---> ford focus II kombi 1.6 16v 74kW r.v. 2005, najeto 40tkm
S Micheliny určitě neprohloupíš-na výdrž určitě nejlepší gumy na trhu.
ASTRA-G-1,6 -X16SZR,3dv.1999, ABS,4kotouč,4airbag,el.zrcátka,centrál,alarm, lité kola 16Allesio,křídlo Irmscher,Angel eyes,folie SunTek.
------
ASTRA-H-1,7CDTI-ENJOY,2005,ABS,4kotouč,8airbak,el.zrcátka,okna,centrál,AAC,CD30MP3,
16 origo Opel,OPC křídlo.
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=2261
------
ASTRA-H-1,7CDTI-ENJOY,2005,ABS,4kotouč,8airbak,el.zrcátka,okna,centrál,AAC,CD30MP3,
16 origo Opel,OPC křídlo.
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=2261
Re: Jakou značku letních gum doporučujete
Tak vzhledem k tomu že se mi vepředu Bravurisy sjely dřív než jsem čekal, tak je momentálně výběr pneu mým hlavním úkolem. Mám 195/60R15 a vzadu ještě ty Barumky chvíli vydrží - jen je případně na závěr hodím dopředu. Zvažoval jsem co koupit - zkouším i sehnat to co mám v rezervě a nové to už sehnat nejde. Zkusil jsem pár inzerátů na starší gumy ale všechno hrůza a tragédie. Uváděný vzorek 4mm - 2mm ve skutečnosti. 6mm s bídou 4mm, pak nějaké naprosto nové nepoužité - ale to byly ležáky s DOT 2005 a starší, něco mi uniklo pod prsty tak jsem zvažoval co a jak a nakonec asi koupím všechny 4 gumy. Líbily by se mi Michelin Energy Saver jenže v mém rozměru jsou nejlevněji kolem 2000,- a to je pro mne moc. Tak jsem si našel že v rozměru 185/65R15 se dají sehnat kolem 1600,-. Jenže z těch shopů kde se dají za tu cenu sehnat mi napsali že momentálně nejsou v tomto rozměru k sehnání a prý je šance až cca za 3-4 měsíce. Tam kde jsou už jsou zase o dost dražší. Tak jsem si dal limit na gumu 1600,- a jal se hledat a zaujaly mne Pirelli P6 Cinturato které by měly být vylepšené P6, na které jsem našel slušné ohlasy. V rozměru 185/65 R15 jsem je našel jen drahé(za slušnou cenu jsou Cinturato P4) a v rozměru 195/60R15 mám zatím nejlepší nabídku za 1595,-. Navíc v tomhle rozměru by to bylo s výhodou že bych ještě vpředu mohl dojet ty Barumky což bych při přechodu na 185/65 R15 nemohl. Bridgestony Turanza ER300 které jsem měl vyzkoušené na předchozím autě v té ceně ani v jednom rozměru neseženu. S Dunlopy mám zkušenosti že vydrží méně. Zvažoval jsem i Fuldy Carat Progresso jenže právě v rozměru 195/60R15 v testu AUTOZEITUNG dopadly celkem blbě. V testu Adacu ale v rozměru 185/60R14 vyhrály ale nějak mne to odradilo. A nechápu proč v letošních testech Adacu úplně Pirellky chybí. Loni P4 Cinturato i P6 ve svých kategoriích vyhrály Takže momentálně jsem nakloněn na Pirelli P6 Cinturato 195/60R15 případně v rozměru 185/65R15 Pirelli P4 Cinturato kde bych ještě cca 300 na gumě ušetřil( ale nemohl bych použít už ty Barumky). A navíc jsem zjistil že mám asi tacho kalibrovaný na 175/70R14 které mám v TP jako hlavní protože i když mám asi kola z výroby tak se 195/60R15 něco proměřuje) a 185/65R15 je z možných rozměrů největší rozdíl. (A v tomto Opel nechápu proč dává alternativní rozměry s tak velkým rozdílem. U Fordu byly alternativy s minimálními rozdíly a u Oplu jsou rozdíly celkem velké) No ale musím vycházet z toho co mám dovoleno takže vybírám co vybírám. A bych shrnul do jedné věty celý ten sloh, i když vím že 100 lidí a 100 názorů: Co radíte abych použil za rozměr a za značku pneu.
Naposledy upravil(a) Zralok dne 01 črc 2009, 12:29, celkem upraveno 1 x.
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=10584&start=0
Astra Caravan 1,7 DTi Y17DT N-Joy stříbrná metalíza, 1/2004.
+ nějakej VW k tomu
+ nějakej VW k tomu
Rozhodně ne Sava a pod. Klouže to i na suchu. Co se týká rozměrů tak 205/50-16 a ne 45 nebo 55. Neprojde to technickou. Je to první věc na kterou koukají. Je mnoho kvalitních pneu, ale taky to je o penězích. Chce to rozumný kompromis podle toho jak kdo jezdí. Jen ne ty nejlevnější noname. Na gumách a brzdách se rozhodně šetřit nevyplácí.
No myslím že z mého příspěvku je jasné že o noname značkách neuvažuji a o značce jako Sava, Barum, Matador taky ne. A rozměr pouze 185/65R15 nebo 195/60R15 protože disky měnit nehodlám. To když už tak bych spíš šel do 14 na rozměr 185/65R14 - jedny disky mne zaujaly, ale nakonec jsem zvážil že si nechám ty svoje.
Naposledy upravil(a) Zralok dne 01 črc 2009, 11:07, celkem upraveno 1 x.
+ nějakej VW k tomu
+ nějakej VW k tomu
-
- Kontaktovat uživatele:
Hmm momentalne mam Dunlopy SP Sport. A jako drzi na ceste dobre, ale huci jak de*ka. I zimni semperity mam tichsi.
Já mám taky zimní Pirelli W190 Snowcontrol tišší než ty Bravurisy co na autě byly když jsem ho koupil. A ty Pirellky P6 Cinturato co zvažuji, by měly být ještě tišší než jejich předchůdce P6 a s prodlouženým kilometrovým náběhem, záleží ale taky jestli praxe potvrdí slova výrobce. Můj mechanik mi včera aniž by věděl, že o nich uvažuji, právě sám říkal, že má poměrně nově P6 Cinturato na Focusu ve stejném rozměru tj. 195/60R15 a že jsou tichounké. Výdrž zatím hodnotit nemohl.
+ nějakej VW k tomu
+ nějakej VW k tomu
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Já mám už podruhé Pirelli P6 (ne Cinturiato) a max. spokojenost. Tiché, drží.
K těm Dunlopům SP SPORT - asi to nebude nejúžasnější model, když se dávají standartně na nové auto (např. na Astru G).
Jinak k těm rozměrům - nejlepší je asi 185/65/15 - psal to i někde Vojta, že je to nejlepší alternativa v 15".
K těm Dunlopům SP SPORT - asi to nebude nejúžasnější model, když se dávají standartně na nové auto (např. na Astru G).
Jinak k těm rozměrům - nejlepší je asi 185/65/15 - psal to i někde Vojta, že je to nejlepší alternativa v 15".
Už bylo dost...
ex:
1x Vectra C
6x Astra G
2x Astra H
1x Insignia ST
2x Corsa D
3x Combo C
1x Corsa A
ex:
1x Vectra C
6x Astra G
2x Astra H
1x Insignia ST
2x Corsa D
3x Combo C
1x Corsa A
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Sava? Nevím, co jsem slyšel, lidé si celkem chválí letní Sava Intensa.
Zimní Sava ale umí .
Zimní Sava ale umí .
Už bylo dost...
ex:
1x Vectra C
6x Astra G
2x Astra H
1x Insignia ST
2x Corsa D
3x Combo C
1x Corsa A
ex:
1x Vectra C
6x Astra G
2x Astra H
1x Insignia ST
2x Corsa D
3x Combo C
1x Corsa A
Tisíc lidí tisíc názorů.
Z vlastní zkušenosti bych z letních pneu mohl doporučit Pirelli P6000, mam je teď na Zafiře, velmi mile mě překvapil komfort pneu a výborné jízdní vlastnosti za mokra. Taky jsem byl spokojen s finskými Nokiany. Micheliny jsou velmi odolný pneu, ale jsou tvrdší a spíš se hodí pro ty co jezdí svižněji. Pokud se to jen "lechtá" a guma se nezahřeje tak moc nedrží.
Ze zimních jsem byl maximálně spokojený s Micheliny Alpin - tichá komfortní pneu, výborná zejména na rozbředlém sněhu (solený silnice), loni jsem měl německý pneu Platin a taky jsem byl mile překvapený zejména se záběrem na sněhu, na ledu to už bylo špatný, to ale asi všechny (jedině hřeby ).
Z vlastní zkušenosti bych z letních pneu mohl doporučit Pirelli P6000, mam je teď na Zafiře, velmi mile mě překvapil komfort pneu a výborné jízdní vlastnosti za mokra. Taky jsem byl spokojen s finskými Nokiany. Micheliny jsou velmi odolný pneu, ale jsou tvrdší a spíš se hodí pro ty co jezdí svižněji. Pokud se to jen "lechtá" a guma se nezahřeje tak moc nedrží.
Ze zimních jsem byl maximálně spokojený s Micheliny Alpin - tichá komfortní pneu, výborná zejména na rozbředlém sněhu (solený silnice), loni jsem měl německý pneu Platin a taky jsem byl mile překvapený zejména se záběrem na sněhu, na ledu to už bylo špatný, to ale asi všechny (jedině hřeby ).
OPEL ZAFIRA 2,2DTI Y22DTR OPC line 2005
https://www.automilacek.cz
https://www.automilacek.cz
Co se týká značky Sava tak se zimními Eskymo3 jsem byl max. spokojen ale letní bych na auto nedal. Na ty jsem slyšel kritiky dost zatímco na zimní spíš právě chválu. A ty Pirellky P6 Cinturato jsou v rozměru 185/65R15 dražší (a jsou jen málokde) než v rozměru 195/60R15. V rozměru 185/65R15 jsou častější a levnější P4 Cinturato ale u těch jsem pár negativních názorů našel.
+ nějakej VW k tomu
+ nějakej VW k tomu
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Musím souhlasit s maxem ohledně Nokianů . Měl jsem je na prvním Géčku na léto i zimu. Výborné pneu . A těmi zimními Sava jsem měl na mysli právě Eskimo S3 .
Žralok: U těch Pirellek holt musíš počítat s cenou, no . Za kvalitu se holt platí .
Žralok: U těch Pirellek holt musíš počítat s cenou, no . Za kvalitu se holt platí .
Už bylo dost...
ex:
1x Vectra C
6x Astra G
2x Astra H
1x Insignia ST
2x Corsa D
3x Combo C
1x Corsa A
ex:
1x Vectra C
6x Astra G