Spotřeba oleje
- Reklama
To co bolo dobre pre Astru F nemusi byt dobre pre Astru G.Poviem priklad:Do 105-ky som daval Madit, do Favorita GTX ale do mojej Astricky G by som v ziadnom pripade nedal olej za 70 Kc.....aspon mi povedz, co je to za API a druh oleja.
To ze ti to zerie olej o niecom svedci - napr. vybehany motor. Napis, kolko to ma nabehane, nech som v obraze
To ze ti to zerie olej o niecom svedci - napr. vybehany motor. Napis, kolko to ma nabehane, nech som v obraze
ASTRA-G-caravan (X17DTL)
Motor má 156 000. Tak by mohl ještě něco vydržet.Jinak by mne taky zajímalo,kde se to ztrácí,ale vzhledem k financím se s tím hodlám zaobírat až někdy na jaře.A co se týče oleje, bližší najdeš na - http://www.paramo.cz/html/index.php?s1= ... &menu_id=1
Hm, o spotrebe oleja som tu uz tusim pisal. Nejak zvlast som to nemeral, ale odhadom tak 1-2 dcl na 1000km.Nafta - mesto 6-6,5 (v zime troska viac, ale nie moc) a mimo mesta do tych 5 litrov v lete - v zime 5,5l.Nery píše:Koukám,že máme stejnou káru - Karavan x 17 DTL.Tak jsem se jen chtěl zeptat,jak jsi na tom se spotřebou Ty? Myslím olej i naftu. Já ve městě 6.5 - 7 a mimo tak 5.2 max. 5.5 l.
Inak som spokojny ...
ASTRA-G-caravan (X17DTL)
gary
Mám to samé A SPOTŘEBU STEJNOU CO ŘÍKÁTE.Mám najeto 170000km a olej měním po 10000km a od výměny do výměny nedolívám nic.Hladina oleje je stále stejná.Používám 10w 40 Diesel Extra polosintetik Havoline.
Astra CARAVAN G 1.7DTL v plný palbě.
Re: gary
No, tak to bud rad. Vidis, oplati sa investovat do oleja - a v tvojom pripade je to znizenie intervalu vymeny o 5000km (ale oplati sa) Vies, ak mas to auto od nova, tak by som to aj ja tak robil, ale vzhladom na to ,ze som to kupil ako jazdenku, tak nema zmysel davat olej kazdych 10 000km....no, ja tam mam 183 000km ale inak som spokojny..Gary píše:Mám to samé A SPOTŘEBU STEJNOU CO ŘÍKÁTE.Mám najeto 170000km a olej měním po 10000km a od výměny do výměny nedolívám nic.Hladina oleje je stále stejná.Používám 10w 40 Diesel Extra polosintetik Havoline.
ASTRA-G-caravan (X17DTL)
Spotřeba oleje
Mám Z 16 XE ( 1.6 16V), najeto 30.000 km spotřeba oleje je 0,2 litru na 1 000 km, to je hrůza. Autorizovaný servis mi sdělil, že je to normální (
MORAVA). Po mojí stížnosti provedli hloupou a nepřesnou objemovou zkoušku a tím se mnou skončili. Je taková spotřeba skutečně normální?
MORAVA). Po mojí stížnosti provedli hloupou a nepřesnou objemovou zkoušku a tím se mnou skončili. Je taková spotřeba skutečně normální?
Re: Spotřeba oleje
každej motor žere olej, jeden míň a jeden víc, pokud někdo trvdí že mu to za 15tis neveme ani deci tak je na velkym omylu, protože se mu naopak ředí olej palivem (způsobeno stylem jízdy a zda se jezdí ve městě couračky nebo mimo město)Zdeny píše:Mám Z 16 XE ( 1.6 16V), najeto 30.000 km spotřeba oleje je 0,2 litru na 1 000 km, to je hrůza. Autorizovaný servis mi sdělil, že je to normální (
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz
Re: Spotřeba oleje
asstra 1.6/16v 130000 km rok.2000 spotreba cca.0,7dl. Čo nato poviete.
Diky!
KING[/quote]
Diky!
KING[/quote]