zkratovaný článek v baterce
zkratovaný článek v baterce
Stalo se mne vcera u Astry G r.v.2004, že jsem zkoušel namontovat neoriginalni Opel parkovaci system (ale novy), kde jsem dělal vše podle navodu. Připojil jsem jeden kabel ke kostře a druhy k couvačce - k panelu s příslušnými jazýčky (udivilo mne jen, ze k němu vedou 2 draty). Zařadil jsem zpátečku a zkoušel jsem se približovat k snimačům. Vše fungovalo dobře asi 2 minuty, pak klakson park. systemu vydal jen staly ton při jakemkoliv přibližení. Začala na displeji blikat kontrolka poruchy a pak zacalo cvakat v motorovem prostoru v tete vetsi krabicce kde jsou zřejmně rele. Vypnul jsem zapalovani, zkusil jsem jej pak jeste zapnout a rozsvitit světla ale ty jiz nesvitily, auto neslo nastartovat, radio nehralo a rozsvitily se jen 3 kontrolky. Odpojil jsem parkovací system a vymenil baterku za jinou a vse fungovalo normalne. Parkovaci system jsem samozřejmě raději ani s vyměněnou baterkou nezkoušel. Vyndanou baterku jsem proměřil měla něco pod 12 V, ( je bezudržbová, ale jiz předtim na ni na čočce nic nesvitilo). Dal jsem ji přesto na nabiječku a nic se s ní nestalo. Je možne, že se uvolnila jedna deska v baterce a tim doslo ke zkratu a baterka nema proud?
- Reklama
S největší prasděpodobností odešla baterka........na baterce se nic nerozsvěcí, jestli myslíš to oko, tak tam je jen kulička, která když je uprostřed, tak je hustota správná ....při malé hustotě spadne do strany.Při měření baterky naprázno nic nezměříš, musel bys tam dát zátěžovej odpor, aby jsi zjistil v jakým stavu je.
Astra G hatchback, r.v.2000, Z16XE, klima, ABS, zaslepen EGR. 4x airbag, nyní čočky (xenony).odvětrání motoru zvlášť do nádoby,po uzamčení automatické zavření oken,rádio VDO Dayton CD 2304 MP3 4x50W
Astra H 1.9 CDTI 88kW ..... chip na 104,3kW
Astra H 1.9 CDTI 88kW ..... chip na 104,3kW