Znáte tuhle přepravní službu?

Na co vše si dát pozor, rady při koupi ze zahraničí a další
Odpovědět
mikke

Znáte tuhle přepravní službu?

Příspěvek od mikke » 18 bře 2008, 15:23

Naskytla se mi možnost, koupit auto v zahraničí, konkrétně kupované v německu, ale momentálně v anglii, ten co jej prodává, ho prodává "docela" pod cenou.. a nabízí mi možnost, že mi ho nechá přepravit touhle společností http://www.icdbworld.com/register.php
"They work very simple: I give them the car and all the documents for it. ICDB representatives will inspect the car and check the car's history and documents with the local authorities then inform you about the situation. After the inspection, if everything is in order you will have to pay 50% to ICDB World as a security deposit, the money will stay in the custody of ICDB World until the car is delivered. As soon as they receive your deposit confirmation the car will be loaded on a truck platform and shipped to your location. The car will stay with you for 3 days time so you can verify that everything is in order and decide if you like the car or not.

If you agree with the car you will have to pay the other 50% to the company representative, the documents are signed and you are the new owner of the car. They will also help you with the paper registration and any documents you may need for registration or export in case you want to register the car in another country."
jenže mi na tom něco smrdí, nízká cena + 50 porocent záloha.. já mu zaplatím a už ho nikdy neuvidím.. prodává Opel Astra GTC 1.8 Sport (2005 rok se mi zdá, za směšných 3300 euro)

Reklama

Stand
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stand » 18 bře 2008, 15:27

To je rozhodně divný...
Ono auta v anglii sou obecně levná, protože je na ně malý odbyt do východních zemí kvuli řízení..
Ale tohle je fakt podezřelé ještě ktomu má volant vlevo...
Již bývalá Astřila....

Vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vojta » 18 bře 2008, 16:14

hlavně neposílej žádný zálohy! je to známej typ podvodu (nejen) z mobile.de, pošleš zálohu a už nikdy neuvidíš ani auto ani peníze! na internetu je o tomdle podvodu napsáno spousta

PS: snad nevěříš že by někdo kdo to myslí férově prodával gtc za 100tis kč...už to smrdí a divim se že se takovou nabídkou vůbec někdo může seriozně zabejvat :roll:
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz

DoOpla.cz – Opel originální díly, příslušenství a oleje Opel

majkl

podvod

Příspěvek od majkl » 18 bře 2008, 16:51

Tomu věř, že je to podvod jak píše Vojta, toto už tu hodně krát bylo, tito podvodníci se rekrutovali z řad rumunů a tuším, že i ty peníze které se podařilo dohledat směřovaly někde do rumunska.

RomanK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RomanK » 18 bře 2008, 21:45

Jsou to podvodníci. Zkus hledat stejné auto třeba na mobile.de a najdeš ho tam ještě jednou třeba u dealera a za jinou cenu. A o hodně vyšší. Podvodníci zkopírují odkaz na auto, nedají tam ani adresu ani telefon (když ano, tak falešnou) jen email, a chtějí po tobě zálohu (nejlíp poslat peníze přes Western Union). A změní cenu. Udají nějakou zprostředkovatelskou firmu (která má na svých stránkách super recenze) a pak čekají, že se někdo chytí. No snad nebudeš tak hloupý, aby jsi na to naletěl.
Poprvé jsem se s tímto podvodem setkal tak před čtyřmi lety a myslím, že to podvodníkům jenom kvete, protože se tohle ke mně doneslo už od více lidí (možnost koupě auta za super cenu z Německa, borec se buď stěhuje do Anglie, nebo dědil).
Astra 1.7 CDTI Caravan 2003 OPC line
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301[/color]

mikke

Příspěvek od mikke » 19 bře 2008, 10:57

Abych to upřesnil, týpek psal že prodává tohle auto, kupované v německu, nyní že ho má v anglii (kupioval ho v německu pže tam prej chvíli pracoval)..

neříkám že na to naletím, ono stát se může kde co, a třeba by to někdo takhle levně prodával :-) .. ono člověk co to psal, psal mi mejly, tak o sobě píše že je angličan, ale email je psaný formou angličtiny kterou zvládne SŠ na 2 stupni.. už to se mi zdálo divné, navíc, v anglii mám rodinu, takže jsem chtěl vědět jeslti by bylo možnost se na to auto podívat (jestli vůbec existuje) .. a už se člověk neozval..

ale pro jistotu jsem se tady zeptal, a otravoval pár chytřejších hlav, které v tom umějí chodit :-) .. každopádně díky za vaše odpovědi ;-)

Odpovědět