Kontrola nerozsvícených světel + další kontrolky na víc
Kontrola nerozsvícených světel + další kontrolky na víc
Abych nezapomínal zapnout světla,tak jsem si udělal kontrolku.Využil jsem nepoužité kontrolky.Nad teploměrem vody byla kontrolka náklonu světel u mě nefunkční,tak jsem tam namontoval diodu 3,5 mm(ostatně i do dalších kontrolek(jěště popíši).Vzal jsem +12V ,které se zapne klíčkem v poloze"2" a přivedl jsem ho přes rozpínací kontakty relé na kontrolku.Po té +12V z potkávacích světel a dal jsem ho na cívku relé,takže když zapnete klíček,tak se rozsvítí kontrolka a když zapnete světla tak zhasne.Pokud nerozsvítíte,tak na vás bude pořád svítit červená kontrolka.Již jsem to měl v minulém autě a nikdy jsem nezapoměl.Hned vedle je nevyužitá kontrolka asi tempomatu(?),dal jsem tam taky diodu a připravil na zapojení,ale zatím jsem ji nevyužil-nevím na co(Nápad přivítám).Nad palivoměrem je kontrolka(!)to nevím na co,ale tu jsem zapojil na brzdu-jako u starých škodovek .A hned vedle je kontrolka (S)-sportovní jízda-nemám automat,tak ji nepotřebuju a tu jsem dal na zpátečku.
Možná je to pro někoho zbytečné,ale já mám rád když všechno svítí,pokud to není porucha
Tak třeba se to někomu bude líbit.Každopádně aspoň ty světla jsou užitečné.
Zdar elekrikářům
Přikládám i foto.
Možná je to pro někoho zbytečné,ale já mám rád když všechno svítí,pokud to není porucha
Tak třeba se to někomu bude líbit.Každopádně aspoň ty světla jsou užitečné.
Zdar elekrikářům
Přikládám i foto.
1,6 16 V Caravan Z16 XEL (1998)
- Reklama
-
- Kontaktovat uživatele:
Hmmm... no to je parádička. dobrá vychytávka. Asi se na to taky mrknu..
Jen by mě zajímalo, jak by sem měl na tu kontrolku tempomatu ten tempomat napojit, odkud vzít to napětí. Tempomat jsem si dodělával...
Jen by mě zajímalo, jak by sem měl na tu kontrolku tempomatu ten tempomat napojit, odkud vzít to napětí. Tempomat jsem si dodělával...
Moje Astrina 1,7DTi
Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
-
- Kontaktovat uživatele:
Od páčky tempomatu vedou tři kabely do ŘJ. Na páčce jsou jen tlačitka, která nejsou sepnuta trvale, takže tam žádný trvalý proud nejde, jen nějaké impulsy do ŘJ... a navíc to funguje jen při rychlosti nad 30 km/h a to se dost blbě měří
Moje Astrina 1,7DTi
-
- Kontaktovat uživatele:
TADY si to pročti. Pro Tvůj moto by měl jít udělat tempomat. Potřebuješ akorát páčku blinkrů s tempomatem. (Na vrakáči tak za litr) a jednu trojlinku natáhnout k ŘJ... toť vše.
Moje Astrina 1,7DTi
Symboli jsem nevyráběl ty tam uz jsou. Stačí to rozdělat a dát tam diody.
Svítí to dobře stačí to.Svítí to o něco víc než je na fotce,protože jsem to měl jen na 5V a v autě je 12V.Ani bych nechtěl aby to svítilo víc,pak by to moc bylo do očí.Na rozdělání nic není,oděláš kryt tacháku-4šrouby,pak tam je taková plastova páčka tu uhneš doprava a tím povolíš svorkovnici,pak ještě 2 šrouby a máš ho venku.Dál to rozdělíš na 3 kusy a seš tam.Musíš si tím vyhrát.Ale nečeká tě žádná past.Tak uvidíš
Svítí to dobře stačí to.Svítí to o něco víc než je na fotce,protože jsem to měl jen na 5V a v autě je 12V.Ani bych nechtěl aby to svítilo víc,pak by to moc bylo do očí.Na rozdělání nic není,oděláš kryt tacháku-4šrouby,pak tam je taková plastova páčka tu uhneš doprava a tím povolíš svorkovnici,pak ještě 2 šrouby a máš ho venku.Dál to rozdělíš na 3 kusy a seš tam.Musíš si tím vyhrát.Ale nečeká tě žádná past.Tak uvidíš
1,6 16 V Caravan Z16 XEL (1998)
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem si to také udělal, protože jsem často zapomínal rozsvěcovat. U služebáku je automat a když přesednu do svýho tak prostě zapomenu.
Astra G 2001 Z16XE ČERNÁ METLA
https://www.astra-g.cz/forum//viewtopic.php?t=2440
https://www.astra-g.cz/forum//viewtopic.php?t=2440