olejova měrka nad max !+palivový filtr
Pravidla fóra
Tato kategorie byla zamčena, protože většina z Vás psala do hlavní kategorie i když zde jsou ty podsekce, takže teď už koukejte pořádně do jaké sekce Váš příspěvek patří. Stávající příspěvky budou přesunuty do správných sekcí. Díky Milosh - admin
Tato kategorie byla zamčena, protože většina z Vás psala do hlavní kategorie i když zde jsou ty podsekce, takže teď už koukejte pořádně do jaké sekce Váš příspěvek patří. Stávající příspěvky budou přesunuty do správných sekcí. Díky Milosh - admin
olejova měrka nad max !+palivový filtr
ahoj lidi. mam dotaz . v servisu jsem dneska vymenil olej +filtr + palivovej filt . no a doma jsem se tak ze zvedavosti podival kolik toho oleje mam no a hladina byla az nad risku max . rek bych ze je tak 0,5-1cm na risku /jsi to jeste jednou premerim/ ted teda nevim mam nak osetrit ci je treba naka jeste rezerva . vim riska max znamena ne vic nez max. takze muzu to nechat ? podle manualu se muze poskodit motor nebo katalizator . do servisu na reklamaci to nevim je to takovej beckovej a mam to bez fakturi za nizzsi cenu .
Naposledy upravil(a) miq dne 04 bře 2008, 10:42, celkem upraveno 1 x.
- Reklama
m
jo a jeste najednou citim ze mi to min tahne ach jo .
OPEL ASTRA G Z16XE
OPEL ASTRA G Z16XE
Chce to merit hladinu na rovnym povrchu a je treba aby byl olej zahratej. Takze po vypnuti motoru nechat par minut (aby stekl vsechen dolu) a pak teprve merit. Udela to hodne ... uvidis ze bude oleje akorat.
Kdyz merim studenej olej, tak mi to taky okazuje nad horni rysku (menili to v autorizaku, takze to bude OK).
Kdyz merim studenej olej, tak mi to taky okazuje nad horni rysku (menili to v autorizaku, takze to bude OK).
- kabrioletak
[quote="AstraDTI"]Chce to merit hladinu na rovnym povrchu a je treba aby byl olej zahratej. Takze po vypnuti motoru nechat par minut (aby stekl vsechen dolu) a pak teprve merit.
presne jak rika astra DTI.jinak kdyz je tam oleje prilis tak muze poskodit katalizator.jinak kazdy motor ma jine mnozstvi oleje a v manualu je napsene kolik se na dany motor dava.ja kuprikladu mam olej 5,5litru.
presne jak rika astra DTI.jinak kdyz je tam oleje prilis tak muze poskodit katalizator.jinak kazdy motor ma jine mnozstvi oleje a v manualu je napsene kolik se na dany motor dava.ja kuprikladu mam olej 5,5litru.
www.hairmarket.cz
www.tommutuning.cz
www.tommutuning.cz
ted jsem to zkousel prohnat a porad cejtim ze po tý vymene my to netahne jako driv , to stacilo jen polechtat plyn . ze jsem radsi nesel nekam do autorizovanýho servisu myslite ze to bude tim palivovým filtrem /taky menen/ nebo si auticko zvyka na novej olej ? pls o vas nazor . mozna se vam mi otazky zdaj pitomy , ale jsem laik a tohle je moje prvni auto .
opel astra g 2003 Z16XE 1,6 74KW
Filtry muzou udelat dost ... Me se po vymene auto trochu subjektivne rozjelo. Obecne autorizak neni zaruka kvality, ale v Praze mam vicemene slusnou zkusenost na Cernokostelecky u Staigera ... ale nesmis trefit jednoho z prejimacich techniku kteryho nechci jmenovat (prijmeni zacina na H ). Ten autum rozumi jak koza petrzeli
- Princ William
jeste ze tam nedelam taky mi zacina prijmeni na HAstraDTI píše:Filtry muzou udelat dost ... Me se po vymene auto trochu subjektivne rozjelo. Obecne autorizak neni zaruka kvality, ale v Praze mam vicemene slusnou zkusenost na Cernokostelecky u Staigera ... ale nesmis trefit jednoho z prejimacich techniku kteryho nechci jmenovat (prijmeni zacina na H ). Ten autum rozumi jak koza petrzeli
Opel Astra G, 3DV, edice 100, 2/2000, X18XE1, polarmeerblau, kůže, 109.660 - 198.360 km PRODÁNO
- kabrioletak
pokud toho oleje tam opravdu hodne tak provoz muze byt takovy stuhly tezkopadny,ale jak jsi popisoval z merky ze to ukazuje o nejaky ten dilecek nad max risku tak to asi nebude tak zle.vymeneny palivovy filtr?no napadame nedaly ti ho tam obracene myslim tim s opacnym prutokem?
www.hairmarket.cz
www.tommutuning.cz
www.tommutuning.cz
Re: olejova měrka nad max !
uber na rysku, větší množství oleje je nebezpečné, vznikne Ti tatarka.(ušlehaný olej)miq píše:riska max znamena ne vic nez max. takze muzu to nechat ? podle manualu se muze poskodit motor nebo katalizator . do servisu na reklamaci to nevim je to takovej beckovej a mam to bez fakturi za nizzsi cenu .
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
takze olej už je na risce max
ale auto porad netahne nejvic je to pocitit kdyz se rozjizdim pedal musim o to vic mackat plyn . uz to neni tak svižný. pred tim tam byl asi palivový filtr od oplu ted tam dali nakej z druhovýroby treba by i kvalita mohla mýt vliv nebo vybraly nakej jinej tip i kdyz sam jeden z tech mechaniku co to kupoval taky jezdi v oplu ,ale ten nemenil . koukal jsem se na nej jestli neni otocenej .ale ty popisky uz tam nejsou . tak jsem to vyfotil a davam na skouknuti kdo vy kterym smerem mma být otocen at prosim poradi
no a jestli je spravne tak uz nevim
ale auto porad netahne nejvic je to pocitit kdyz se rozjizdim pedal musim o to vic mackat plyn . uz to neni tak svižný. pred tim tam byl asi palivový filtr od oplu ted tam dali nakej z druhovýroby treba by i kvalita mohla mýt vliv nebo vybraly nakej jinej tip i kdyz sam jeden z tech mechaniku co to kupoval taky jezdi v oplu ,ale ten nemenil . koukal jsem se na nej jestli neni otocenej .ale ty popisky uz tam nejsou . tak jsem to vyfotil a davam na skouknuti kdo vy kterym smerem mma být otocen at prosim poradi
no a jestli je spravne tak uz nevim
opel astra g 2003 Z16XE 1,6 74KW